Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tedavi olduğum kurumu değiştirdim. Tanım da değişti!?

[NirvaNa]

Üye
Konular
72
Reaksiyonlar
74
Merhabalar tedavi olduğum kurum değişti psikiyatrik tanım değişti 2017-2019 atipik psikoz olan tanım 2019-2025 an itibariyle bipolar olarak değişti neden böyle oldu sizce not( yeni gittiğim kurum istanbulun öncü psikiyatri hastanelerinden)

Merhaba. Ne gibi belirtilerin var yada vardı? Sanrı , işitsel halüsinasyon yada depresyon var mı? Yoksa bunlar dönem dönem mi oluyor?

Doktora ne anlattınız depresyondan bahsettiniz mi? Coşkulu ruh halinden ya da?

Psikiyatrik hastalık psikiyatrik hastalığa benzer. Yorum meselesi. Normal bir durum. Tedavi işe yarıyor ise sorun yok...

@Üzümlükekim,
Bir kaç kere ses duydum 5 6 sene boyunca çok stres altında oldu ara ara depresyona giriyorum

@osmangazi,
Efexor ve risperdal dı depakin ve rexapin oldu

@Pickle,
Psikiyatri doktorları genellikle aile görüşüne de önem veriyor

Bende bazı konularda çok irdeliyorum benim teşhisimde bipolar! Ve çok yeni fikir vs yapıyorum ! Özgüvenim çok iyiydi hala bipoykende iyi! Bazıları kumar içki benimde her atakta değişen aşkım var! Oyuzden ilaç şart ben diyorum kendim için! Eğer benzerlikler varsa bipolar sındır

@[NirvaNa], doktora depresyon veya coşkulu ruh halinden bahsedildiyse bipolar demiştir.

Gittiğim özel klinik şizoaffektif, devlet hastanesi bipolar teşhisi koydu. Doktoruma söylediğimde hastalıklar arasında ince bir çizgi olduğunu söylemişti. Bu arada rexapin çok iştah açar. Dikkat edin.

@dreamfail,

REXAPİN ben bunun 20 mg nı kullanmaktayım. Çok güzel ve etkili bir ilaç.
13 yıldır psikiyatriden düzenli tedavim var.
Bi ara banada şizoaffektif Bozukluk denmişti.
Şimdi ise ŞİZOFRENİ ile OTİZM var bende.

Benim şöyle bir hezeyanım vardı. Bipolar bozukluk,şizoaffektif,psikoz diye bir hastalık aslında yok. Şizofrenlerin toplumdaki ünü de kötü olduğu için Şizofren olduğunu kabul etmeye hazır olmayanlara söylenen bir uydurma hastalık. Zamanı gelince hazır olunca şizofren olduklarını anlatılabilinir.

@osmangazi, haklısın. Devlet hastanesinde doktor, agresif davranışlar sergiledğim için hep debresyon teşhisi olarak yazdı. Halbuki halisünasyonlar görüyordum. Manik atak yaşıyordum. Her 3 aylık kontrollerde her seferinde ek ilaç yazıp yolluyordu. Yan etkilerden kafamı kaldıramıyordum. Şimdi gittiğim doktor çok iyi birisi. 14 aydır remisyondayım, ilaç dozları azaltılması aşamasındayım.

@aydünyavaz,

Bence tedaviyi reddeden ya da ilaç almayı bırakan bir iki safinazı görüyorlar, bizi de hep onlar gibi yaşıyor sanıyorlar.

@dreamfail,

Özelde sadece lityum kan testine 1100 tl ye bakıyorlar. Ben de devlet hastanesinde kan verip yorum için özeldeki doktoruma götürüyorum. Devlet hastanesindeki doktor , iyiysen ilaçların azaltılmasını iste doktorundan dedi. İlaçlarım iyi ben iyiyim niye azaltayım.

Geçen bir arkadaşı hastaneye yatırmışlar. Diğer ilaçları azaltmışlar o da bipolar, sadece 3 tane lithuril kullanıyordu, hastalanmış. Dün çıkacaktı. Diğer ilaçları iyiyim diye azaltmak bence her zaman doğru değil.

Moderatör tarafında düzenlendi:
@Pickle,

Ben 2012 TEMMUZ dan bu yana 1 gün dahi olsun hiç ilaçları bırakmadım VEDE ilaçların sayesinde çalışabildimdi.

@osmangazi,
Bilader benim gördüğüm psikiyatr ilerde hiç empati vicdan yoktu sana katılmıyorum psikoz sa psikoz şizofren ise şizofren koyuyorlar teşisi hiçç duygusal değiller ki sana şizofren ağır adı çıkmış bunun yerine psikoz diyelim diyenide düşünenide görmedim inanmamda

Üst Alt