Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tavuk Karası (Retinitis pigmentosa) için hangi oranda işgücü kaybı oranı veriliyor?

eksisekiz

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Merhaba,

Ben 2 sene evvel özürlü raporu almak için haydarpaşa numune hastanesine başvurdum ve %50 iş göremez raporu verdiler.
Ardından görme alanı testi istediler gittim onuda yaptırdım ancak Ankara oranımı %21'e düşürmüş ve ben bunu anlamakta güçlük çekiyorum.İtirazdan başka şansım yok galiba değilmi.daha önce böyle birşey başınıza geldimi?nasıl bir yol izlediiz.

Göz kusurları:
Miyop (İleri derece)
Göz tembelliği (ileri derece)
Tavuk karası (sag ve sol daralmalar hızlı bir şekilde devam ediyor.!)

Saygılarımla

miyop oranları nelerdir? ve tavuk karasının tıbbi adı nedir? Ama bunlardan daha önce gözlerin hafif miyop olması, ya da çok az arıza olması durumunda
dikkate alınmıyor ya da çok küçük bir oran veriliyor.

Bunu nasıl çözeceğiz biz.
Bizimle ilgilenen kimse olmayacakmı?Bu rapor oranları çok değişti neyapacagız,kiminle konuşacagız.İtirazmı edeceğiz?mahkemeyemi vereceğiz.

Saygılarımla

selam

arkadaslar benım goz sag cam 8.75 sol 9.00 gece korlugu var manisa devlet hastanesı %58 verdi ardından ankara %17 ye dusurdu ıtıraz ettım tekrar rapor almak ıcın %40 verdıler yıne o rapor hastanede kayboldu tekrar ıtıraz ettım ve tekrar gırdım heyete 1 ay ıcınde kesın brı cevap gelcek.yıne düşürürse hakem hastanesıne sevkımı ısteyebılıyormusum yada adlı mahkemeye basvurabılıyom.sizi konudan haberdar ederım

Bende durum farklı gibi Haydarpaşa numune bana %50 verdi ardından ankara göndedik sonra bana dönüş %21 olarak geri döndü ancak Yine Haydarpaşa numune hastanesi yazıyo raporu veren.
Durum sizinkine benziyormu acaba?

Saygılarımla

Tavuk Karası rahatsızlığı ve görme dereceleri ile ilgili rapora itiraz..?

Arkadaşlar merhaba,

Daha önceden Gözümdeki tavuk karası rahatsızlığımdan dolayı haydarpaşa numune hastanesinden %50 rapor almıştım.Vergi indirimi için başvurduğumda %21e düştü.

Dün Maltepe üniversitesi hastanesine kontrol için gittim,
Görme oranlarım şöyle,
Gözlüklü
Sag göz 10'da 5
sol göz 10'da 2
Sol gözde tembellik.
her iki gözdede görme alanı daralması.
Doktor tüm açıdan göz filmelerimi çekti ve bana görme alanınız iyice daralmış bir borudan bakar gibi bakıyorsunuz dedi.
Benim sorum kısaca şu şekilde olacak arkadaşlar;
Bu raporları direk itiraz dilekçemin arkasına ekleyeyimmi bu arada Doktor sende olan tüm kusurları istersen rapor haline düzenleyebiliriz dedi.
doktor şunuda ekledi sizin görme değerleriniz ayrı ,tavuk karası ayrı,göz tembelliği ayrı hesaplanması gerekir dedi,dogrumudur acaba?

Saygılarımla

Ekle tabii bu yeni bulguları. Doktorun söylediği durum bildirir raporu da olabildiğince detaylı yazdır ve ekle. Mutlaka yararı olacaktır

p.ertesi günü görme alanı teslerim yapılacak ve bana tam ayrıntılı bir rapor verilecek ıslak imzalı olarak göndereceğim.

Saygılarımla

Arkadaşlar merhaba,

Bahsettiğim gibi dün doktoruma gittim;
Doktorum daha önce devlet hastanewinde başhekimlik yapmış durumu ona anlattım,ben yıllarca bu işleri yaptım,sana verilen %50'lik rapor bile çok düşük dedi.senin görme değerlerine kimse özürlü raporu vermez ancak görme alanına kimse saglıklısın raporu veremez dedi.Raporlarımı aldığım gibi defterdarlığa gittim sagolsun oradaki arkadaşlarda yardımcı oldu ve dilekçemi doldurup raporlarımıda ekledim.2 aya kadar bir cevap gelir dedi.Hepimiz için hayırlısı olsun arkadaşlarım.

Saygılarımla

Arkadaşlar son olarak doktorum şunuda söyledi,
tavuk karasında görme alanı testi zorunludur ve kesinlikle dogru sonuca ulaşmak için lens iile yapılmasında fayda vardır dedi.

Son olarak gözümde raporda sadece tavuk karası yazmışlar beim dün yapılaan son kontrolümde makula dejenarasyonu olduğunu tespit ettiler.

Saygıalrımla

Lokman Ayva bey ile mailleşmiştik sagolsun çok ilgilendi ve bana en son atmış olduğu mailde yönetmelikle ilgili çalışmaların yapıldığını söyledi.Bilginiz olsun istedim.

Saygılarımla

Üst Alt