Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

TASİŞ'ten gümrük vergisi ödemeden araç alımı yapılabilir mi?

sersuvari

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Tasiş, avrupadan ülkemize gelip araçları arıza vb. durumla klarşılaşan kişilerce gümrüğe teslim edilen araçlar ihale yoluyla satışa çıkmakta. Bu satışta vergi usulu tıpkı sıfır araçlarda olduğu gibi. Acaba bu araçları vergi indirimi kapsamında alabiliyormuyuz.

Sakat statüsünde araçları vergi avantajı ile sadece sakat kişiler alabilir. Kurumsal olarak bu haktan yararlanmak mümkün değil.

merhaba %97 engelliyim raporum sürekli uludağ üniversitesi eğtim ve araştırma hastahanesinden aldım tasiş te ihaleye çıkan araçlardan almak istiyorum.
sanırım yurtdışından araç getirip gümrükte bırakılan araçlar bunlar benim zaten kendim kullanma şansım yok artık karım kullanıcak. tertibat olmasada ihaleye çıkan bir araca teklif verdikten sonra ötv si düşüp mü ödiyeceğim ben

Yurt içinden sadece sıfır km araçlarda bir avantaj oluyor. Bu bahsettiğiniz araçlar tam olarak hangi statüde?

valla bülent hocam bunlar yurtdışından gelip gümrükte kalan araçlar olarak geçiyor

TC yasalarına göre ruhsatlandırılmışsa, sıradan bir ikinci el muamelesi görürler heralde. Bilemedim..?

anladım ben bir araştırayım ankara nakil müdürlüğüne yazı yazacağım burada paylaşırım. eğer başarılı olursak yurtdışından araç getirmeden başkalarının yurtdışından getirmeye çalışıpta bizim türk gümrüğünden geçiremedikleri araçları ötvsiz alabilirz.

Enteresan olur...

Ama hep diyorum, ithal araç prosedüründense yurt içinden araç alım prosedürü ve avantajları çok çok çok daha iyidir. 10 sene satamamak, kullanıcı kısıtlaması, plakada damga, alım prosedüründeki zorluklar vs. Anam anam! :)

Üst Alt