Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Taşeron ile alınan kadro EKPSS ile atanmada engel teşkil eder mi?

nostaljik

Üye
Konular
71
Reaksiyonlar
1
Bir konuda aklımda soru işaretleri var. Taşeronda çalışan biri son düzenleme ile kadroya alınsa ve ilerde de ekpss ile 657 memurluğa atanırken devlet ona : seni biz taşeronda kadroya aldık bu sebeple seni ekpss ile memurluğa alamayız der mi? Yani kısacası , taşeronda alınan kadro ilerde ekpss ile memurluğa atanmaya engel teşkil eder mi?

bir sorun teşkil edeceğini sanmıyorum. taşeronları yeni bir sınıf yaratıp orada istihdam etmeyi düşünüyorlar. yeni atanan bir memur 5510, 4/C kapsamında iş başı yapıyor. taşeronları ise başka bir sınıf olacaklar. şu an, gih çalışan biri başka bir sınıfta yeniden atabildiğine göre, başka bir sınıftan 4/C kadrosuna iş başı yapması sorun olmaz diye tahmin ediyorum.

Bu konuda birçok kişi eminim merak içerisindedir. Dediğiniz mantıklı aslında. Ama tam emin olamıyor insan.

Bu arada Cevap için teşekkürler.

valla bakanın açıklamasına göre bildiğin formalite bir sınav olacakmış ama formalite ondan sonra koşulsuz kadro geliyor

eğer dediği gibi ise siz artık kadrolusunuz zaten maaş vs konuları da iyleşmiş olacak ve yaptığınız işi yapmaya devam edeceksiniz büyük bir şans

kadro geldikten sonra başka bir kadrolu yeri tercih etmek için görevinizden istifa ettikten en az 6 ay ile bir yıl geçmesi gerekiyor. yine o zamanlar gelsin sorarsınız tabi ve her şey o zamana kadar daha netleşmiş olur hayırlısı

@Skolyoz23

Cvp için tşk ler öncelikle. Bahsettiğin 6 ay durumu bir memurluk kadrosundan istifa edip başka bir memurluğa girişte şart olan süre benim bildiğim kadarıyla. Taşeronlara zaten memur kadrosu değilde işçi kadrosu verilecek dimi? Bu noktada memurluğa geçişte bir engel olur mu acaba diye düşünüyorum?

taşeronunu maaşı artmıyor aynı haklarla devam ediyor

aynen az çok netleşti bir şeyler ben maaş konusu artar sanıyordum normal memur statüsü gibi olur taşeron çalışanı felan değilim ama ne yazık ki öyle değilmiş, maaşlar aynı çalışma şartları her şey aynı sadece işçi kadrosu adı altında 4 D diye bir kadro veriliyor
neyse hiç yoktan iyidir çalışanlar için sonuçta haksız yere çıkarılmazlar

o zaman normal memurluk kadrosu olmadığı için atamadan önce istifa edip sonra sözleşmeli yada kadrolu her neyse istediğiniz yere başvuru yapabilirsiniz

yine tam netleşsin bakarız bakanın yaptığı açıklamadan bunlar çıkıyor ama kağıda tam dökülsün daha iyi olur

Benim merak ettiğim bir diğer konu ise vergi indirimi olan bir taşeron işçinin yani benim vergi indirimi sebebi ile normalde Eylül /2020 de emeklilik sürem doluyor.

Yeni taşeron yasasının 41 maddesinin 2. bendinde "Bu şekilde işçi statüsüne geçirilenlerin istihdam süresi hiçbir şekilde emeklilik, yaşlılıkve malullük aylığını kazanma tarihini geçemez." ifadesi yer alıyor. Şimdi ben hak kazandığım tarihte mecburi olarak emekli mi edileceğim ? Çalışmak istesem tutmayacaklar mı ?

Ayrıca olaki zorunlu olarak emekli oldum EKPSS ye girip engelli memur olarak atanabilirmiyim ? Emekli olmam EKPSS ye girip atamama engel mi ? ¹https://eyh.aile.gov.tr/mevzuat/ulu...basvurabileceginiz-hususuna-dair…180420141884 buradaki görüşe göre değil ama tecrübeli kişilerin görüşlerine ihtiyacım var

Bir idarenin yöneticisinden aldığım yeni bir bilgi şöyle:

1- Emekliliği hak kazanmış, emekli olmuş ve çalışan vb. durumda olanları kadroya almayacaklar
2- Kadroya alınanlar arasında ilerde emekliliği gelenler emekli edilecek
3- Yukarıda yazdığım 1. madde kapsamında olan ve Kadro dışı kalan işçilerin işine son verilmeyecek ancak sözleşme süresi sonunda (ihale sonunda) tekrar işe başlatılmayacak. Bu siyasi iradenin vereceği karara göre değişebilecek bir durum. Bugün böyle derler, yarın başka. Fakat biliyorsunuzdur ki, bir ihalede en uzun süre 36 aydır. Demek ki, 3 yıl içinde, bir kısım hariç taşeron işçi kalmayacak.

#hozgul
Hocam sorduğum soruya cvp alamadım. Ama bahsettiklerinizi biliyorum evet zaten. Sorum hakkında bilginiz var mıdır acaba?

Merak ettiğim bu soruyu ikamet ettiğim ildeki ssk il müdürüne sorma fırsatım oldu bugün. Dedi istifa edip memurluğa geçebilirsin. Günümüzde bir memurluğu bırakıp belli bir süre sonra başka bir memurluğa bile geçilebiliyor dedi. Yani taşeronda alınan işçi kadrosu memurluğa geçmeye engel teşkil etmez galiba.

Üst Alt