sarpmurat' Alıntı:
sevgili oturanboga
yuzbinlerce, belki de milyonlarca turistin geldigi bir sehirde, en islek yerlerde, engelli imajini bu adamlar olusturursa, benim icim sizlar.
istiklal caddesinde sokak calgicilari olur, ozellikle geceleri. o adamlari dinlemeyi severim. aralarinda cok iyi muzisyenler var. keske daha sik karsilassam derim. fakat bu "gorme engellilerin" yaptigi seye muzik demek dogru degil.
Evet,,,
Bende bu konudan rahatsız oluyorum
Hatta Gıcık oluyorum. Onların yanından geçerken sakat olduğum için, onlarla aynı kategoride değerlendirildiğim için utanıyorum!
Sakat olmak Eğitim almamaya mazeret değil
Sakat olmak kendini geliştirememek değil
Sakat olmak Kalitesiz müzik yapmak kalitesiz tiyatro oyunları hazırlamak anlamına gelmez.
Müzikte yapsan Tiyatro da yapsan standardın en az engelli olmayan kişilerden düşük olmamalı hatta daha kaliteli yapmalısın.
Engelli olduğun için yapmamalısın bunu
yani ister hobi olarak yap ister meslek olarak sakat olduğun için yapma bunu
Yada yaptığını sakatlığını kullanarak pazarlama!
Pegasus' Alıntı:
Sakat olunduğu için iğrenç oyunlar sergileyip tiyatro bileti satmak ve hatta sattıkları bilet için vadettikleri oyunları oynamadan kaçmak gibi davranışların insana saygıyla açıklanabilmesi mümkün değil. Burada yapılan bellidir. Sakat ya da sağlam bir kişi istediği meblağı gerçekten sanatıyla hakettiğini düşünüyorsa bu kişiye ancak saygı duyulabilir. Gerisine söylenecek cümleler bellidir...
Sevgili pegasus
Sakat olduğu için tiyatro oyunu oynayan bilet satanlara en az senin kadar bende kızıyor iğreniyorum.
Evet malesef böyle bir kaç grup var Türkiye genelinde.
Hatta ve hatta Ankarada özürlüler okulundaki 16 yaşındaki küçük kız çocukları küçük engellileri kullanarak onları sömürerek onları çalıştırarak. Altında BMW araba ile onları okul çıkışı alıp caddelerde sokaklarda kapı kapı dolaştırıp apartmanda gecenin bir vakti tiyatro bileti sattıran kişi ve kişiler var. Hatta bu sitenin üyeleri bunlar.
Diyarbakırdaki sakat çocukları toplayıp büyükşehirlerde tiyatro bileti sattıran engelli olmayan kişilerde var.
Evet! O kişiler Ankarada resmi dairede çalışan engelliler.biz sitesinin üyelerini ziyaret ederek onlara ve onların mesai arkadaşlarına da bilet satıyorlar. Bu sitede sağlamış oldukları samimiyetten dolayı.
Sevgili pegasus
Evet bende Tiyatro oyunu oynuyorum. Kendi grubum var. Sen benim oyunumu izlemediğin için yukarıda söylediklerini üzerime almıyorum. Bu sitede bir çok kişi izledi. Oyunlar Doğaçlama değildir. Her hafta sonu 8 saat çalışılarak hazırlanan bir oyunu oynuyoruz. Ve oyunumuzda daha önceki yıllarda engellilerin mesajlarını güldürerek arada bir veriyorduk seyirciye. Ancak 2006-2007 sezonu itibarı ile engellilik ile ilgili bir kelime yok bir konu yok. Oyunumuz profesyonel hocalarla çalışılarak hazırlanıyor. Oyunu bir izleyen bir daha ki oyunun nerede ne zaman olduğunu soruyor.
Oyunun pazarlamasına gelince. Kesinlikle kapı kapı dolaşarak değil. Ali Poyrazoğlu Ferhan Şensoy nasıl kendi oyununu pazarlıyorsa o şekilde.
Hatta ve Hatta Geçtiğimiz haziran ayında Sayın Kültür ve Turizm bakanı Atilla KOÇ makamına davet etti ve bizlere hayran kaldığını belirterek. Bakanlık olarak bu konuda ne yapabileceklerini sordu.
Daha sonra Devlet Tiyatroları Genel Müdürüne telefon açarak Tüm devlet tiyatrosunun kostüm dekor ve salonlarını bizlere açarak bakanlık olarak bizi buna teşfik ettiler. Bakanlık Tarafından resmen desteklenen Tek Engelsiz sanatçılar topluluğunu oluşturuyoruz