Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Talasemi hastasıyım. H sınıfı ehliyet alabilir miyim?

beyixa

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Ben Talasemi Major hastasıyım ve sürekli olan bir hastalık bunun yanı sıra yaklaşık 1 yıla yakındır da iç kulağımda bir problem çıktı manial mış adı, bunun dışında ise talasemi hastalığımdan dolayı da dalak ameliyatı oldum ve dalağımı aldılar. Şimdi tekrar rapor almak istesem ve H sınıfı için müracaat etsem nasıl olur sizce H sınıfı ehliyet alabilirmiyim. Buradaki bilen arkadaşlar bana yardımcı olabilir mi?

Şuanda ki mevcut raporum %70 İzmir alsancak devlet hastanesinden almıştım.

H yada B sınıfı alabilirsiniz ehliyet, doktorun insiyatifine bağlı hangi sınıf alacağınız... Alabiliyorsanız B almanız daha iyi olur, çünkü H sınıfı almanız durumunda bir avantajınız olmaz. Rahatsızlığınız ortopedik olmadığı için, ve rapor oranınınız % 90 ve üzeri olmadığı için araç alımında vergiden muaf olamazsınız H sınıfı alsanız dahi...
http://www.engelliler.biz/forum/oze...n-yararlanabilir-sorusunun-cevabi-burada.html

Üst Alt