Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tahsise hazırlık ne demektir? Emeklilik açısından nasıl bir kolaylık sağlar?

koko7635

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
Tahsise Hazırlık Dilekçesi diye bir şey duydum emekliliğe 5 veya 6 ay kaldığında ne zaman emekli olabilirim diye dilekçe verildiğinde şu tarihte emekli olabilirsiniz diye yazı veriliyormuş doğrumudur. Eğer doğru ise o verilen yazı ile zamanınız dolduğunda işten çıkış işlemi yapılıp emeklilik işlemlerine başlanabilirmi

Evet
Bende onu yaptım
Benim hesabımla 13.05.2015 de emekliliği hakediyorum
20 gün önce dilekçe verdim,ne zaman emekli olabilirim diye(Daha doğrusu şirket yazdı dilekçeyi)
Bu sayede günler toplanıyor ve emeklilikte gereksiz zaman kaybı olmuyor
O yazıya cevabın gelmesi 1-2 ayı buluyor

Teşekkürler o sgk nin verdiği yazı ile günün dolduğunda işten cıkışı işveren verip sgk ya başvuruyoruz emeklilik için ve aynı zamanda o yazıya istinaden günümüz dolduğunda işveren o yazıya istinaden tazminatınızıda vericek doğrumu anladım acaba

Teşekkür ederim @earibagi

6ay sonra emeklilik şartlarımı tamamliyorum.SGK ya 6 ay sonunda mi emekli olabilir tazminatını hak etmiştir yazisi almaliyim yoksa şimdiden basvursam su tarihte emekliliğini hak eder tazminatını alabilir diye yazı veriyorlar mi

Üst Alt