Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tahsis talep formuna yaşlılık aylığı mı yazacağım?

refaz

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba

ben vergi indirimim onaylandı.9600 günüm var emeklilik için basvurdum SGK ya dediler vergi indiriminin fotokopisi tahsis talep formu doldurulacak işyerinden cikisyap gel dediler kismetse yarin cikisla basvurcam.

tahsis talep formunda yaşlilik ayliğimi yazcam

Evet refaz, bu müracaatın adı jargon olarak "yaşlılık aylığı" şeklinde geçiyor.

Tşk hozgul bide acaba tahsis talep formunda 8 soru ne cevaplicaz.ölüm bakmakla yükümlü kimse varmi diye bisey soruluyor

refaz

bu işleri yaklaşık 6 ay önce, yani yeni denilebilecek bir zamanda yaptım. sadece ilk 3 soruyu doldurmanın yeterli olduğunu söylemişlerdi. bakmakla yükümlü olduğunuzdan kasıt ise şudur: çocuk, eş, geliri olmayan anne-baba vs...

Tşk özgül bey formu doldurdum.evli olmadiğim için.hayir yazdim 8.ve 9. soruya.emeklilik işlemlerim oldu beklicem simdi.Allah herkese nasip eder inşallah.neler gerekli bir daha konu accam herkes öğrensin diye

refaz

rica ederim. bilgi paylaştıkça güzelleşiyor. sizin deneyimlerimizi paylaşmanızı da çok önemseriz...

Merhabalar,

Yeni konu acmak istemedim,Umarim benden yardimlarinizi esirgemezsiniz.Bugün SGK ya gittim,emekli müracati icin,Inanin üc ayri Bankoya girdim.ilk iki memur beni hic tatmin etmedi,sanirsin maasi cebinden verecek.Bana birde demezmi,burda fazla konusmayacan,islerin yapilmaz diye,Konusmadan nasil halledecekse....

Arkadaslar Size sorularimi numaralandiracam.

1.Benim cuma günü 3600 gün doluyor ( su an istege bagli bagkur ödüyorum ) Tahsis talep formunu cuma gününden önce verebilirmiyim?

2.Memur Talep tahsis cesidine.MALULIYET yazdi,dogrumu bu? Benim %85 vergi indirimim var.Yaslilik emekliligi yazmasi gerekmezmiydi? Memur böyle dogru oldugunu söyledi,siz ne dersiniz?

3.Eger byetisemezse,bir aksilik olursa,kardesime vekalet verebilirmiyim,neye dikkat edilmeli ( ben pazar günü almanyaya dönüyorum )

Birde bu forumu dolrurken nereleri doldurmaliyiz?Maasa etkisinin oldugu söyleniyor.

Simdiden hepinize cok tesekkür ederim.

hopeless73

Vekalete ve evrağa gerek bile yok, h. sonu da dahil e devletten başvur,hem hızlı hem de evrak işleriyle uğraşmıyorsun kurumlar zaten kendi arasında yazışıyorlar. (ben e devletten yaparak sonuçlandırdım.)

@tolgafb

Cevabin icin tesekkür ederim.Simdi ben almanyadan e devlet üzerinden emeklilige basvurabilirmiyim?

@OturanBoğa

Merhaba Bülent bey,Tahsis talep cesidi Maluliyet yazdi memur,Benim %85 vergi indirimim var,Dogrusu yaslilik emekliligi degilmi? Yardimci olursaniz sevinirim

Evet sayın hopeless73, doğrusu yaşlılık aylığı olmalı. Malulen emeklilik sonucu herhangi bir işte çalışacak olursanız emekli maaşınız kesilir.

Bildiğim kadarıyla yaşlilik ayliği için 15 yil calişmak gerekiyor.3600 gün yani

Tesekkür ederim,cevap veren arkadaslara.Vergi muafiyeti yazdim,zaten onlar raporlari görünce anlarlar diye düsünüyorum

Üst Alt