Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürücü kursunda özel donanımlı araç yok. Arkadaşın aracını kiralayacağız. Sözleşme..?

lider334

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Ben bulunduğum ilde H sınıfı ehliyet almak için sürücü kursuna yazıldım.Fakat sürücü kursunun engelli vatandaşlar için kursta kullanacağı özel donanımlı araç yoktu.Nasıl yapabiliriz derken sürücü kursundan aracında özel donanımı olan engelli bir sürücüyü önerdiler.
Arkadaşa gittik görüştük ve 10 saat arabasını alma karşılığında 150 TL ye anlaştık, tabi benzin masrafları ve araba bizdeyken herhangi bir kaza olması durumunda aracın tüm masraflar bize ait olacaktı.

Daha sonra sürücü kursuna gittim yazıldım ilgili evraklarımı topladım ve devlet hastanesinden tek hekim raporumu aldım. Kursa gireceğim aracın ruhsatının fotokopisini de dosyaya koyduk. Ancak Milli Eğitimde sürücü kursları ile ilgili konulara bakan şube müdürü aracın sahibi ile bizim aramızda 1 yıllık kira sözleşmesi yapılması gerek demişler noterden. Yönetmelik böyleymiş. Pazartesi günü görüşecez Milli Eğitimdeki Şube Müdürü ile.

Başına böyle bir durum gelen var mı ve bu sözleşme hakkında bilgisi olan var mı?

arkadaşım ben şu an bir kurs ta engelli direksiyon hocasıyım ve arabam engeli plakalı ve 4 senedir maltepede bi kurs la anlaşmam var doğru bu işi yaptığım için özel izinler alındı ve noterden tastiklendi falan filan eğer istersen irtibata geçeriz kursuna da sor böyle biri var de belgeliyim. olursa sınav günü benim arabamla girersin iyi günler mail atarsan : burs_esk_k@hotmail.com

bende H sınıfı ehliyet aldım alırken aldıgım raporda gaz fren sol ayak ile otomatik vitesli yazıyor yani gaz pedalının saol tarafta olması gerekiyordu ama sürücü kursundaki araç el tertibatlı idi yani gaz pedalı olda değildi yani kurallara uyan yok milli egitimden gelen yetkililerdede bi problem çıkmadı

"biri" kardeşim çok teşekkür ederim ama ben Uşak ilinde ikamet ediyorum onun için senin çözümü olmaz heralde.Kunta arkadaşım aynen bir arkadaşımda dışarıdan bir engelli arabası buldu ve hiç bir işlem yapılmadan arba kayıt altına alınmadan dışardan ayarladığı araba ile girdi ne bir belge istediler ne bir şey.

arkadaşlar şunu da söylemeliyim ki her kurs h ehliyeti vermeye yetkili değildir. demek ki bi yolunu uydurmuşlar ayrıca h ehliyeti veren bir kursun da her çeşit engele göre özel bi tertibat düzenlemesi imkansız birşey benim çalıştığım kurs bunu elden tertibatlı otomatik arabayla halletmeye çalışıyor ayaklarında engeli olan herkezin kulanabileceği el tertibatı gerçekten işe yarıyor.tamam amaç,ehliyeti almak ama onu almak için de biraz eğitim şart yani mutlaka direksiyon kursu görmeliyiz eğitim vermeden nasıl ehliyet veriyorlarmış hiç anlamadım.ve kurslara para veriyor sunuz diğer kursiyerler gibi eğitim alma hakkına sahip çıkın ben sıfırdan öğrenen insanların hepsine trafikte kullanabilecekleri kadar öğretiyorum ve bunu başaramayan hiç olmadı hepside gayet güzel kulandılar direksiyon eğitimini hafife almayın bu çok önemli.

Bu yönetmelik yeni değişmiş.Uşakta ilk mağduru benmişim:)
Ya ben Milli Eğitimde çalışıyorum.Sınavları ve yönetmelikleri biz ayarlıyoruz.Şube müdürüne gittik buradaki adamın dediği aynen şu:
Sen en iyisi 2,5 milyara bir araba al, tertibat yaptır, arabayı üzerine al ve öyle yazıl diyor.Böyle bir ehliyet almanın bana maliyeti nereden baksanız 4,5 milyar.Ehliyeti aldıktan sonrada araba işe yaramaz onu da at hurdaya:Milli Eğitimdeki şube müdüründeki mantık aynen bu.Dehşete kapıldım.sanki adam 5 milyarı 5 milyon gibi görüyor.Enteresan yaklaşımlarla karşılaşıyoruz.

Tertibatlı aracı olmayan bir kurs nasıl oluyor da H ehliyet veriyor ? Böyle saçma bir uygulama olamaz. Bu kursları denetleyen kurum Milli Eğitim Bakanlığı değil mi ? Yönetmelik hükmü açık :

g) Direksiyon eğitimi derslerinin tamamı;

H sınıfı kursta; hasta ve sakat için özel tertibatlı olarak imal, tadil ve techiz edilmiş motosiklet veya otomobil,
ile yapılacaktır. (92/21387)

Bence bu yönetmelik hükmünü sayın şube müdürüne götürün. Ve denetleme görevini gerektiği gibi yapmalarını , kursun bir araç temin etmesini sağlamalarını , aksi takdirde H ehliyet vermesine engel olmalarını talep edin. Sadece siz değil birçok kişi bu aymazlık yüzünden mağdur olacak. Size akıl öğreteceklerine yönetmelik hükümlerini iyi okusunlar. Şartları taşımayan kurslara H ehliyet verebilir yetkisi vermesinler...

Vayy beee... Gülermisin Ağlarmısın...

Ben ehliyet aldığımda (7 yıl önce) normal arabayla girmiştim. Normal araba kullanabilirmisin diye sordular evet dedim. Normal kullandım ama sakat ehliyeti aldım.

Kafama takılan birşey var. Engellinin ehliyet alabileceği araçlarda tertibat her iki tarafta da mı oluyor. Eğer her iki tarafta tertibat yoksa bu kurallara aykırı değil mi?

akasya arkadaşıma katılıyorum nasıl oluyor bende anlamıyorum ama tekrar şunun üzerine
basarak söylemeliyim hiç bir kurs her engele göre ayrı bir tertibat yaptırıp özel bir ders veremez basit bir tertibat 800 tl den başlıyor. otomatik bir arabaya takılan el tertibatı ayak engeli olanlarda işe yarıyor diylim ki kol el engeli olan zaten otomatik arabayı kullanabilir tabi ayakta bişey yoksa.Ayrıca sınavda mili eğitimden gelen yetkililerin bir lafı özetle şöyle diyorlar;ortalama araca ve yola hakim olabilmeniz lazım biz sizin şöför olup olamadığınıza karar veriyoruz ve yarın trafiğe çıktığınız da olaki yanlış birşey yaptığınız da herkezin dediği şu ;kim bunlara ehliyet veriyor yahu!;işte biz bunun bilincin de olarak ve elimizi vicdanımıza koyarak sınavdan geçti veya geçmedi diyoruz. diyorlar gerçekten her engellinin ehliyet alabilmesi için de çok yardımcı oluyorlar

Üst Alt