Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürücü belgesi için komisyon raporumu kabul etmiyor. Ne yapabilirim?

Filimon

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Selam

Ehliyet alabilmek için sürücü olabileceğime dair, sürücü adayı ve sürücüler için sağlık raporu çıkartmaya çalışıyorum.
Aile hekiminden başladım. Devlet hastahanesine, göz, nöroloji, ortopedi ve psikiyatri polikliniklerine sevketti. Orada işlemleri tamamladım. İzmit il sağlık komisyonuna sevk edildim komisyon için.
Bugün raporu teslim edip, komisyon için gün almaya geldim. Ne deseler iyi! "Engelli sağlık raporunu yenile gel." E dedim onu yenilersem hak kaybına uğruyorum. Raporum 2000 yılından. %40 oranı var ve 16 yıldır çalışıyorum. Vergi indirimin de var. 4 yıl sonra emekli olacağım. Polio sekeli ne şimdi %20 veriyorlar.
Yetkili kişi "sağlık raporunda sürücü olabilir ibaresi yok. Kabul edemiyoruz" dedi. Ötv muafiyeti istemiyorum dedim isede kabul etmediler.

Ne yapmalıyım. Ehliyet almak istiyorum. Fikri olan var mı? Normal mi bu?

Verdikleri hakkı geri almaya çalışıyorlar, başka birşey değil.

Filimon

Sürücü belgesi için alacağınız raporda oran yazmayacak. Yani alacağınız rapor sizin diğer haklarınıza zarar vermeyecek. Önce bi ortopedi hekimine gideceksiniz, o size sürücü belgesi için rapor dolduracak ve il sağlık komisyonuna sevk edecek.

Ama iş araba almaya geldiğinde, işte o zaman engelli sağlık kurulu raporu çıkartmanız gerekir. Onda yazılacak oran hak kaybı için risk yaratır...

OturanBoğa,

Ama zaten bir rapor var elimde. Sürücü adayları için verilenden. Ortopedi muayene etti ve il sağlık müdürlüğüne komisyona sevk etti. Sağlık kurulu raporu mu olmalı? Yani engelli olmayanların da aldığı sağlık kurulu raporu? Bir hastahaneye gidip sağlık kurulu raporu istiyorum dediğimde beni engelli sağlık kurulu raporu veren birime gönderiyorlar.

Orada ki ilgili benim engelli raporuma baktı burada sürücü olabilir ibaresi yok dedi. Diğer raporda ( sürücü adayları için verilen yani ) tek başına yeterli değil dedi. Sadece ortopediden alsam bile kabul etmeyecek. kardioloji, kbb vs soracaklar, değil mi?

Acaba istanbul il sağlık müdürlüğüne mi gitsem? Orada da aynısı mı olur?

Filimon

Arkadaşım sürücü belgesi için aile hekiminin yönlendirdiği uzman hekimler için elindeki belgeyle özel hastaneye gidebilirsin.Orda sürücü olur olmaz kararı verilecek oranla ilgisi yok yani oransız rapor hazırlanıyor.İl sağlık kurulu engeline bakıp raparundaki sürücü olur engeline göre kod verecek. Sürücü olur veya olmamanı kararını devlet veya özel hastane verecek.

KÜREKÇİ

slm

Zaten öyle yaptım. Aile hekimi yönlendirme yaptı. Bende devlet hastanesinde yönlendirildiğim servislere gittim muayene oldum. En son il sağlık müdürlüğüne sevk ettiler. Orada ki ilgilide pürüz çıkıyor.

İl sağlık müdürlüğünde ki adamı şimdi yine aradım. İnatla bana engelli raporunu, sağlık kurulu raporunu istiyoruz diyor. Darıca Farabi d. Hastanesini arıyorum, Ehliyet için kurul raporu istiyorum diyorum, kadın şaşırıyor, siz sağlık raporumu istiyorsunuz yoksa diye soruyor. Evet diyorum mecburen. Başka birime yönlendiriyor. Orada soruyorum Ehliyet için sağlık raporu istiyorum. O da yine aile hekiminiz yönlendirecek diyor. Yine başa sarıyoruz.

İl sağlık müdürlüğünde ki ilgili, özel hastaneler sağlık kurulu raporu vermiyor der. Ben diyorum ki adama, sürücü olabileceğime dair bir rapor getirsem olmaz mı? O da diyor ki "Sağlık kurulu raporu istiyoruz." Yada durum tespit raporu gibi bir şey. sürücü olabileceğinize dair. E diyorum elimde ki raporda zaten sürücü olabileceğimi gösteren ibare var. Diyor KBB Kardioloji bla bla. E diyorum yeniden çıkartayım, tüm birimleri dolanayım tmm mı? diyorum. diyor ki yine sağlık kurulu raporu gerek. Komisyon onaylamayabilir. Tekrardan rapora para ödemeyin..

bu nasıl iş anlamadım ki.

Bakın benim elimde ki rapor ekli rapordan. Sürücü adayları için. Bu raporda sürücü olabileceğim, tertibatlı araç kullanabileceğim yazıyor.

http://hizliresim.com/z3jj56

Buna ilave olarak birde 2000 yılından aldığım engelli sağlık kurulu raporum var. Onda sürücü olabileceğime dair ibare yok. bu rapor zaten tüm engelli arkadaşlarımızda olan özür durumunu ve oranını gösteren rapor.

Git bunu yenile diyor orada ki adam.

Başka hangi rapor var acaba?

Filimon

İl sağlık komisyonundaki memur açıkça yanlış işlem yapıyor. Sürücü belgesi almakla engelli sağlık kurulu raporunun hiç bir ilgisi yok. Sizden asla böyle bir şey talep edilemez. İl sağlık'a gidip o memuru pas geçin, müdüre çıkın.

OturanBoğa tşk ederim.

Aynen öyle yapacağım. Bakıyorum sabahtan beri başka bir rapor çeşidi yok. Sadece bu eklediğim rapor ile ehliyet alan engelli arkadaşlar varmış, denk geldim nette. Bu ilgili memur bir şey bilmiyor bence. Art niyetli değilse tabii. Prim mi alıyorlar engellilerin oranlarını düşürme çabaları karşılığı..

Müdüre gideceğim ancak orada da pürüz çıkarsa ne tür haklarım var? Kime nasıl şikayet edebilirim? 184 Sağlık Bakanlığını da arayacağım. 183 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığını da arayacağım. Engellilere destek olacaklarına hep köstek hep köstek.

Üst Alt