Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürücü belgesi alamıyorum! Mahkemeden başka bir yol var mı?

çiğdem kavak

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
sayn oturanboğa.bende H sınıfı ehliyet almak için uğraşıyorum.daha önce antalya eğitim ve araştırma hastanesinden aldığım h sınıfı ehliyet alamaz raporundan dolayı baya sıkıntı çektim.kursa gittim sınavlarımı geçtim.raporumu da daha önce bi poliklinikten almıştım kursa vermştim.fakat trafiğe gidip ehliyetimi alacaktım ki sistemde daha önce devlet hastanesine yaptığım olumsuz rapor sonucu çıktı ortaya.ordan beni tekrar heyete yönlendirdiler.ankara numuneye sevk edildim.ordan da olumsuz cevap geldi.itiraz hakkımı kullandım.ankara atatürk eğitim ve araştırma hastanesine sevk ettiler.orda heyete girdim cevap olumlu geldi.fakat o zaman zarfında trafik benim evraklarımı iptal etmişti.ben onlara itiraz hakkımı kullanacağımı da söylemiştim.sen itirazını yap cevap olumlu gelirse tekrar evraklarını gündeme getiririz demişlerdi.fakat şu onlarla yaptığım görüşmeler sonucunda bana milli eğitime daha önce yazı yazdıklarını ve sertifikamın iptal edildiğini,sertifikamı tekrar almam için mahkemeye başvurmam gerektiğini söylediler.ben bu süreç içinde yeterince yıprandım zaten mahkemelerle uğraşmak istemiyorum.bu işin başka bi yolu yokmu acaba.mesela trafik milli eğitim yazı yazsa ve raporumunolumlu sonuçlandığını sertifikanın tekrar gündeme gelmesi gerektiğini belirtse bu iş çözülmezmi.yardımcı olursanız çok sevinirim.şimdiden teşekkür ederim..

raporu aldım raporda sıkıntı kalmadı.ama bu sefer de milli eğitimden aldığım sertifika iptal edilmiş trafikten.bu sertifikanın tekrar gündeme gelmesi için illa mahkemeye dilekçe yazmam şartmı.trafik bu konuda bişeyler yapamazmı.lütfen acil cevap.yarın trafiğe gitcem.yarına kadar bu konuyu en ince ayrıntısına kadar öğrenmeliyim..

Çiğdem hanım, bence mahkeme yolu çok zor olmaz. Bir dilekçe işinizi görecektir diye düşünüyorrum... Mahkeme önlerindeki arzuhalciler yardımcı olacaktır.

Başkaca bir yol da mümkün değil gibime geliyor. Tanıdık bir müdür varsa, belki...

sol kolumu kullanamıyorum.felçli

peki sayın oturnboğa bi avukata başvurmak gerekiyormu?dilekçe başvurusundan kaç gün sonra sonuçlanır mahkeme?bi duruşma söz konusu olacakmı.adli konularla ilgili hiç bi bilgim yok.yardımcı olursanız sevinirim

Ben avukata gerek olmadan hallolacağını düşünüyorum. Çünkü raporunuz var elinizde. Hakim hemen lehinize karar verecektir.

tşkr ederim bülent bey.peki bu duruşmada davalı taraf olacak mı?

olacaksa kimdir bu davalı.milli eğitimmi.duruşmaya sadece ben mi gidicem..sorularım biraz basit oldu ama inanın bu konulardan hep uzak durdum.o yüzden hiçbişiy bilmiyorum

sayın oturanboğa.emniyetle görüştüm.milli eğitimle de görüştüm.milli eğitimtrafik yazı yazsın bize,bizde bakanlığa yazalım.durumu görüşelim dedi.büyük ihtimalle olumsuz olur sonuç dedi.çünkü silinmiş bir kaydı geri almak çok zor dedi.ama biz yinede deniyelim dedi.bu şekilde olmazsa mahkemeye başvurun.ordan alırsınız dedi.ben de önce yazışma olsun dedim.olumsuz olursa mahkeme işini sonra devreye koyarız dedim.sizce doğrumu yaptım

benim anlamadığım hangi rapor önce alındı. ve polikinik demişsiniz özel polikilinik mi? eğer hastaneden alınan önce, polikinik alınan sonra ise ve özel polikinikse bu raporu veren yer.. kursada görünüşe göre polikinik raporu ile başvurmussunuz. eminyette görüken devlet hastanesi olduğu için... genelde polikiniklerden alınan raporları tekrar devlet hastanelerine yönlendiriyorlar...

Bulent agabey benim konuya da bi yorum yaparsan sevinirim: 4-5 yıl evvel devlet hastanesine gitmiştim h sınıfı ehliyet için, bana başvuru esnasında bir dilkeçe doldurttular ... eminet müdürlüğüne verilmek üzere diye ekindede alacağım raporu koycaklarmıştı.. herşey yolunda gitmiş ama kurulda olumsuz cıkmıstı raporum... bu rapor emniyete gönderilmişmidir? şimdi yeniden başka bir devlet hastanesine gitmeye niyetlendim... olaki yeni gideceğim hastane de h sınıfı ehliyet alır raporu cıktı diyelim... ben surucu kursuna başvurdum ve ehliyet almaya hakkazandım diyelim. ehliyeti almak için emniyete gittiğimde karşıma bu eski rapor cıkabilir mi? cıkarsa nasıl bir savunma yapmam gerekir?

sayın efekt,evet aynen dediğiniz gibi özel poliklinik raporunu verdim.sistemde devlet hastanesinden aldığım rapor gözüktü.aantalyadayken ordaki devlet hastanesine h sınıfı ehliyet için başvurdum.rapor olumsuz çıktı.o zamanlar kursa felan başvurmamıştım.mersine taşındıktan sonra bi de burda şansımı denim dedim.kursa gittim.dedilerki devlet hastanesinden alman şart değil.poliklinikten alman yeterli.bende bi polikliniğe gittim raporumu aldım.o şekilde oldu.sonra o ve kurs sertifikası ve diğer evraklarla trafik tescile gittim.ve herşey trafik tescile gittikten sonra oldu...

ne yapmayı dusunuyorsunuz peki? hayırlısı olsun diyorum. engellinin önunu açmak yerine kapıyorlar

bende numuneden h sınıfı ehlıyetı almaz surucu olmaz raporu almıstım hemn yırttım o raporu sora kırıkkale ıhtısas hastanesıne gıttım doktor baktı bıde benımkı sol kol 156 felc raporum war hem tertıbatlı arac kulana bılır raporu werdı b sınıfı ehlıyetım wardı sadec dıreksıyon sınawına gırıp h sınfı aldım ama turkıyede sol kola sıfır aa wermıyolar tek sıkıntımm bu:)

peki ali bey numuneden aldığınız olumsuz rapor emniyette gözükmedimi? ayrıca; emniyet raporunuza yorum yaptımı gittiğinizde?

emnıyetle hastanene bırbırınden bagımsız nasıl gorcekler hem ne yorum yapabılırlrkı ozurluoldugum ıcın butun ıslerımı hallettılerrr hızlı bı sekıldee

Doğru yapmışsınız Çiğdem hanım. Hele bir yanıt gelsin bakalım. Belki de şaşırtırlar bizi!

Üst Alt