Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süresiz vergi indirimi, süreli rapor ile emekli olmuştum. Kontrole çağıracak mıyım?

dogu1905

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
01.06.2024 de vergi indirimi ile emekli oldum. Hastane raporum 5 yıl yüzde 50, fakat vergi dairesi vergi indirimi süresiz yüzde 50 olarak yazı verdi. Ben de bununla emekli oldum.

Süreli vergi indirimi yazısı diye bir şey var mı bilmiyorum.

Aslında ben vergi dairesine 2003 tarihli süresiz yüzde 50 raporumu vermiştim ve vergi dairesi beni hastaneye sevk etmişti. Hastaneden de 5 yıl süreli bir rapor geldi.

SGK beni tekrar hastaneye gönderecek mi? Yoksa vergi dairesi yazısına göre emekliliğin süresiz devam edecek mi?

Kendi kendime de ortalığa düşüp biseyler yapmak istemiyorum.

Fikriniz nedir? Konu hakkında kesin bilgisi olmayanlar cevap vermezse sevinirim. Sadece benzer durumu olanlar cevap versin lütfen. İyi günler dilerim.

edevlette emeklilik ilk karar yazısında kontrol muayenesi tarihi karşısı boş ise kontrol muayenesi yoktur ,ayrıca 4 a emeklilik kaydında kontrol tarihi karşısı boş ise kontrol muayenesi yoktur ve son olarak SGK tescil ve hizmet belgesinde kontrol muayenesi tarihi yok ise kontrol muayenesi yoktur ,buralardan kontrol edebilirsiniz şayet içiniz daha rahat olsun isterseniz SGK ya bizzat gidip sorabilirsiniz

@AHMET FATİH ERYILMAZ, malesef e devlet de bu bilgilerin yer aldığı bir alan yok. Emeklilik kaydında kontrol tarihi bir bölüm bulunmuyor. Butun ekranlara baktım. Zaten yaşlılık aylığı şeklinde normal bir emeklide olan ekranlar var. Emeklilik ilk karar yazısı da ayrıca almadım. Belki gönderdiler elime geçmedi. Teşekkür ederim cevap için

Son düzenleme:
4 a emeklilik aylık bilgileriniz kısmında detay bölümüne tıklıyorsunuz orada DETAY ,BARKODLU BELGE OLUSTUR VE BARKODLU BELGE kısmı var orada BARKODLU belgeye gireceksiniz orada emeklilk ilk karar yazisi çıkacak SGK nin ev adresi gönderdiği yazı yada size tebligatla yazı geldi mi emeklilik yazısı? emekli maaş tutaru birikmiş ödeme banka gibi bilgiler yazıyor

@dogu1905, vergi indirimi sürekli ise kontrol muayenesi olmaz zaten eski mevzuata göre emekli olurken ssk senden vergi indirimi yazısı istiyor engelli raporu istemiyor. Emekli dilekçesi verdiğinde adrese gelen emeklilik yazıfında da zaten kontrol şehri olsa belirtildi.Çok kafana takılıyırsa sistemden baktıra bilirsin

@AHMET FATİH ERYILMAZ, malesef adresinde olmadığım için elimde böyle bir yazı yok. Dediğiniz gibi e devletde barkodlu belgelerim daha önce olusturdugum aynı bilgilerin yer aldığı belgeler. Prim gün sayısı 2008 öncesi sonrası gibi bilgiler yer alıyor. Burada kontrol vs gibi bir bölüm yok.

@fenerliyizz, vergi indirimi belgemde sadece su tarihden itibaren geçerlidir yazıyor. Başkalarında bir süre mi var bu kısımda bilmiyorum. Emekli olurken bu belgeyi verdim ayrıca ek olarak rapor verip vermediğimi hatırlamıyorum. Adresime bir belge gelmedi, ya da geldi ben adreste yoktum.

Alo 170 den arkadasimizin yönlendirmesi ile doğru yanıtı aldım. Kontrol Muayenesi kaydım yokmuş sükür.

Allaha emanet olun

Üst Alt