Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süresiz vergi indirimi ile şu an emekli olunur mu?

mindar

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
2
7 yıl öncesinden sürekli vergi indirimi olan birisi ama henüz günleri tamam olmadığı için emekli olmamış biri örneğin günleri dolunca 1 yıl sonra gibi vergi indiriminden emekli olabilecek mi?
yoksa yeni yasa ile süresiz vergi indirim hakları da alınmış oluyormu?
yani yeniden sgk nın belirlediği hastaneden rapor almaya mı yönlendirirler.
bilemiyorum ama sanki hak edilmiş olan vergi indirimi ile şu an veya günü gelince ileri bir tarihte emekli olmları gerekmez mi?
teşekkürler bu durumda olanlar varsa bir yol belirlediler mi veya bilgileri var mı?

Vergi indirimi ile emeklilik kaldirildi artık var olan vergi indirimi belgesi emeklilikte geçerli değil artık SGK emeklilik zamanında tek hastalıktan iş gücü kaybı oranı isteyecek işlemler için hastane sevki yapacak yani emeklilik çok zorlastirildi umarız en azindan iş gücü kaybı olayıni kaldırırlar tabiki tepki gelir ise

@mehmet-41, biliyorum evet vergi indirimi ile emeklilik kalktı ama bu yeni almak isteyenler için olabilir mi yan vergi indirimi olan kanundan önce almış olan eski kanunlara göre emekli olması gerekmez mi ?
sanki eski kanunlara göre emekli olması gerekir gibi geliyor.
örnek ben bu yasadan önce vergi indirmimi almışım süresiz seneye de emekli olucam tamam yönetmelik değişti ama bu yeni olacak olanları kapsaması gerekmez mi ?

@mehmet-41,

Peki emekli olmama 6 ay kala son 6 ay içinde süresiz engelli raporu alırsam sgk emekli edermi yeni rapor aldığım için

Artık SGK kendi icerisindeki kurul iş gücü kaybına göre emekli ediyor alacağınız raporun engel oranının yüksek olması bile emekli olmanızı garanti etmiyor artık iş gücü kaybı değerlendirmesi yapıyor SGK buda emekliliği çok zorlaştırıyor ister kendiniz rapor alın ister SGK sevk ile gidin farketmiyor

Üst Alt