Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Süresi dolan ötv'siz aracın satışı doğrudan noterden yapılabiliyor mu?
trafik tesçilden 5 yıl dolduğuna dair evrak alıyorsun ve o evrağı arabayı sattığın kişiye veriyorsun . evrağı vermezsen arabayı alan adam trafikte ruhsat çıkartamaz bilgine
Bilgi için çok teşekkürler ama bizim araç otomatik ve tertibatsız. Budurumda aşağıdaki adımlardan 1 2 3 gereksiz mi oluyor?
[FONT=sans-serif]1-Aracınızın özel tertibat sökümü için makine mühendisine proje çizimi. (300 TL)[/FONT] [FONT=sans-serif]2-Proje Söküm faturası. (3-5 artık neyse. Aparatı ben kendim söktüm, bir arkadaştan 10 TL'lik fatura düzenlettim)[/FONT] [FONT=sans-serif]3-Trafik iş takipçilerine düzenletilmiş EK-1 belgesi. (10 TL)[/FONT] [FONT=sans-serif]4-Tuvtürk muayene istasyonuna gidiş ve muayene. (Proje ve Ek-1 belgesi ile beraber) (181.72 TL)[/FONT] [FONT=sans-serif]5-Trafik Tescile Gidiş ve aracınıza yeni Araç Tescil Belgesi Düzenlenmesi (76 TL)-(Yani ruhsatın sadece bir yaprağının değişimi, motorlu araç tescil belgesini değiştirmeye gerek yok)[/FONT] [FONT=sans-serif]6-Noterden satış ve işlemin bitişi.[/FONT]
Çok yanlış bilgilendirmeler yapılmış, %90 oranla alınan araç zaten tertibatsızdır ve 5 yılı dolunca normal araç gibi noterden satışını yaparsın..
ama bu aracı yine %90 oranlı çocuğun üzerine aldıysan 18 yaş altı veya zihinsel problemi olduğu için vasi kararı ve mahkemesüreci olur.. %90 oranın altında engellinin kendisinin kullandığı aracı satmak isterse o zaman aparat söktürme vs. gerekli..
Walla ben 2015 haziran ayında aracımın süresi doldu düz vites tertibatlı yazıyor ama tertibat yoktu araçta, alıcak kışıyle anlaştım notere gittik sattım arabayı, muaneydi aparat sökturmeydı vs vs hiç birşey yok, normal araç satar gibi yada alır gibi hallediyorsunuz işlemlerinizi