Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süreli vergi indirimi ile emekliyim. Kontrol muayenesinde sevk..?

Konular
7
Reaksiyonlar
0
MERHABA

25.01.2018 de vergi indirimi başvuru sonucu 1 yıllık süreli %61 oranla engel raporu aldım.
04.04.2018 de vergi indiriminden emekli oldum.
25.01.2019 da raporum bitip emekliliğimin iptal olmaması için yeniden heyete gireceğim.
Kontrol muayenesi için üs yazı almam gerekli. Üs yazıyı da sgk dan almam gerektiğini yazan belge var elimde. ancak sgk memurları üs yazıyı vergi dairesinden almam gerektiğini söylüyor.
arada kaldım.
ne yapmam lazım.
çok teşekkür ederim.:confused:

Ali nail can

Sizi kontrole sgk çağırmadıysa eğer, vergi indirimini güncellemek gibi bir durum söz konusu değil. Yok eğer sgk kontrole çağırdı ise, o zaman sgk vergi dairesine, vergi dairesi de hastaneye sevk etmeli.

cevabınız için çok teşekkür ederim.
sgk ''emeklilik haklarından faydalanabilmek için kontrol muayenesinden en az 3 ay önce ikametinizdeki il sgk müdürlüğüne muracat ederek hastaneye sevk yazınızı almanız gerekmektedir. ''

diye belge verdi. sgk memurları bunu biz değil vergi dairesi verecek diyor

Ali nail can

o zaman yukarıda yazdığım gibi, sgk sizi defterdarlığa sevk ederi defterdarlık da hastaneye...

merhaba @OturanBoğa

kontrol muayene başvuru için sgk ya tekrar gittim. başka bi memura durumumu anlattım.

üst yazıyı sgk dan aldım. hastaneye gidip heyete girdim. %48 ile sürekli raporumu aldım. vergi dairesi ile alakalı herhangi bi işlem yapmadım.

konrol muayenesini en son hangi kurumda iş yapıldı ise orası üs yazıyı veriyor.

engel oranım %61 den %41 e düştü. en azından sürekli hala geldi.
yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Ali nail can

Benimde yakında kontrol muayenem var 2 yıllıktı. Raporu aldığım hastaneye kontrol muayenesi için sevk alabiliyormuyum? tahlil ve tedavim o hastanede yapılmıştı. Ayriyetten kontrol muayene sürecini biraz anlatabilirmisin. sonucu hemen veriyorlarmı?

cevapların için şimdiden teşekkür ederim

hakansezer
kontrol muayenesini isteyen kurum size kontrol için yazı/belge vermiştir.
hangi kurum ise oradan alacağınız yazı ile kurumun sizi göndereceği hastaneye gitmeniz gerekiyor.
kontrol için raporunuzun bitimine 3 ay kala dan önce başvurun ki kurumla ilgili haklarınız süre aşımına takılmasın.
kontrol muayene süreci ilk rapor aldığınızdan farklı hiçbir işlem yok. benimki üs yazı alıp hastaneye gidip rapor yenilemsi hepsi 3 iş günü sürdü.
saygılarımla.

Ali nail can

Üstad hastane seçme şansımız varmı yani ilk rapor aldığımız hastaneyi seçebiliyormuyuz? Ankarada yaşıyorum bu arada.

2017 yılında %41 bir yıl serhli vergi indirimi ile emekli oldum kontrolüm olan tarihten 3 ay önce bağlı bulunduğum SGK ya gidip kontrol muayenesi için sevk yaptırdım.kendi istediğim ve ikametgahıma yakın olan bir hasteneye gidip yeniden tüm bir sene önceki işlemleri yaptırıp kurumlar arasında ic yazışmalarını bekliyorsun.seni emekli eden bölge müdürlüne git ve emeklilik KARAR servisinden sevk işlemini yaptır.

REKLİX

Ezcümle 3 ay önceden gidip kontrol muayenesi diyor ve istediğim hastaneyi seçiyorum. Sonrada işlemler tekrar ediyor. Hastane sonucu söylemiyor bu durumda oran olarak

hakansezer

ben üs yazıyı alırken memur merkezde iki hastaneyi alternatif gösterdi. gideceğim hastaneyi ben tercih ettim.

Ali nail can

Burada en az 10 hastane var inşallah benim hastane o liste içindedir. Bu durumda yoksa oraya gidemiyorum. Kötü haber şimdi bu

İlk Raporunu aldığın hastaneyi tercih et daha önceki doktorlarına muayene sırasında eski raporunu ve yenileme nedeni hk da kısa bilgi ver.hastane danışma dan eski tarihli tahlil vs ne varsa geçen seneki hepsini çıkart doktorlar ekranlarında görüyorlar ama elinde bulunsun işgüzar doktor maalesef heryerde var.

REKLİX

Üstad sağıl yardımın için dikkate alacağım inşallah hastane konusunda bir sıkıntı yaşatmazlarda. Tekrar vergi indirimi içinde başvurdunmu sen. Onun süreside 2 yıllıkmış bitiyor benmki

hakansezer
Hayır,sen sgk sevki ile sadece hastaneye kontrol muayenesi için gidiyorsun hastane sgk ve merkez sağlık kurulu ile ic yazışma ile hallediyor diğer işlemleri.

REKLİX

ozaman vergi dairesi ile işim yok,

1- direk sgk gidip xxxxx hastanesine sevk alacağım
2- hastaneye gidip rapor kontrolü için doktorlara muyane olacağım
3- sonucu bana vermeyecekler yani ben ne oran verdiklerini görmeyeceğim
4- sonrasında vergi indirimi ve maliye sgk tarafını yazışmayla kendileri halledecek

bu şekildemi gelişecek süreç

Üst Alt