Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süreli raporum ile süreli emekliyim. Kontrolde yeni mevzuata tabiymişim!.

Arkadaşlar mevcut emeklilerin kontrol muayenelerinin raporu aldıkları tarihteki mevzuata göre yapıldığını örneklerle görüyoruz. Çıkacak genelge-yönetmelik artık her neyse buna aykırı olmuş olsa yapılabilir mi? Bence olay bitmiştir.

Evet hala ısrarla biz Kendimiz o şekle getirmek istiyoruz gibi. Anlamak zor.

Rapor süresiz olursa hastalık kronik ise kontrol muayenesi olabilir. ama heyet girmek rapor ile oynamak mantiksiz

merhaba.
yönetmelik bir an önce çıkar inş. eski sisteme göre süreli raporumla emekli oldum. kontrol muayenesi nisanda. tekrar aynı puanları alırsam ve emekliliğim iptal edilirse dava açmaktan başka çarem yok. bu yasa vergi indirimi emekliliğini bitirmek için çıkarıldı. fakat önceden kazanılmış hakkı ile emekli olanlara birşey yapamazlar. dava açmalıyız arkadaşlar hakkımızı aramalıyız. şuan emekliliği iptal edilen arkadaş varsa cimere yazsın gerekirse milletvekillerine ulaşsın bir şekilde geriye dönük bu iptallerin olmaması için direnmeliyiz..

170 i arayın genelge yayınlanmış ve merkezlere gitmiş. Eski kanuna tabiyiz. Süreli raporlarla emekli olanlar emekli oldukları tarihin mevzuatına tabiler. Net.

Hocam neyi kontrol edecekler emekli olduysan ? Emekliliği mi iptal edecekler ?

@Polmiks,
Aldığınız sağlık kurulu raporu süreliyse 1-2 ya da mesela 5 yıllık, süresi bittiğinde tekrar muayeneye girip engel devam ediyor mu etmiyor mu bakacaklar. Kanun değişmeden önce de böyleydi. Valla kontrol muayenesinde oran %40 ın altında kalırsa evet ederler. Hastanelerin ve en önemlisi SGK nın tavrını görmek gerek.Benim tahminim,emekli olmuşlarla fazla uğraşmayacakları yönünde,zira mahkeme-dava uğraşmak istemeyeceklerdir.

o nasıl ya bir emekli oluyorsun bi emeklilik iptal mi ? Engelliye zulümden başka bir şey değil. Verecekleri para da asgari ücret zaten devletin 3-5 kuruşa ihtiyacı mı varmış ki Emekliliği iptal vs edebiliyor

@svnn, konuyu biraz daha açabilir misiniz acaba malulen emekli misiniz emekliliğiniz neden iptal olacak?

@suleiman,

Bir yıl süreli emekli olmuştum vergi indiriminden. emekli olduğum tarihte 18yillik süreye 2ay varmış .oranım %84den %74e düşünce bağlanan o tahsis numarali emekliligim iptal olacak mis 2ay eksik olduğu için .tekrar kurula girdim sonuç bekliyorum 80 gelirse oran 2yil daha eski mevzuata göre devam edecekmiş. 80alti gelirse o tahsis numarali emekliligim iptal olacak yeni mevzuata göre çalışma gücü kaybına bakıyorlar kanser geçirmiş kişilerinde hafif orta diye bir şey olmadığı için büyük ihtimalle emeklilik iptal olacak

@svnn,
Böyle durumda olan çok kimse vardır , böylelikle emeklilik iptal olursa hiç bir yer bizi çaliştirmazda , hiç bunu düşündüler mi acaba? Emeklilik iptal olsun ne olursa olsun bu insanlar diyorlar

• Beğen
Reaksiyonlar: svnn
Olaya hiç bu açîdan baktıklarına inanmıyorum ardında bıraktıkları enkazdan çok kasada kalan paraya odaklanmış kapitalist bir bakış açıları var @garibald,

• Beğen
@svnn, anladım çok geçmiş olsun hocam. Bu işleri çok zorlaştırdılar birçok insan mağdur oluyor maalesef.

• Beğen
@Konyaereğli,

Allah razı olsun ama çok zor gözüküyor yarın yada pazartesi belli olacakmış aradım bugün sağlık kurulunu bakanlıkta onay bekliyor dedi

@DAĞYAR,
Kardeşim öncelikle burada bukadar detaylı paylaştığın için teşekkür ederim sana...
Ben sırf buyuzden x indirdim ve sayfamda sadece bu konu , başıma neler geldi , 15 ocak bende ne gibi sonuçlar doğurdu bunları paylaştım ve ayrıca 1 haftadır her haber sayfalarına etiketler ile vurgu yapıyorum ama 0 etkileşim....
Sen konuya hakimsen bizi yonledir
Hatta grupta seni başkan falan yapalım ve bizleri yönlendir
Veya WhatsApp grup falan da olabilir

@Ozgur580607,

Hakim olduğum tek konu süreli raporla daha önce emekli olmuş kişilerin kontrol muayeneleri. Bu konuda daha önce de raporu yenileyerek SGK ya yollanıyordu, şimdi de aynı yapılıyor. Emekli olduğunuz tarihteki mevzuat neyse aynısı uygulanıyor.EK1 bizim için geçerli değil. Engelli raporuyla vergi indirimiyle emekliyseniz, farzedin kanun değişmedi. Daha önce neyse şu anda da o. Yine kontrol muayenesi,yine Balthazard. Değişen hiç bir şey yok.

Üst Alt