Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süreli raporla ötv indiriminden yararlanabilir miyim?

Nuriözçelik

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba dostlar ben Mart'ta omirlik tömürü ameliyatı oldum ve sol tarafım kısmı felçli çıktım ve 1 senelik heyet raporu aldım asıl başvuru sebebim araç almak için ötv indirimi ama KDV mahyfyeti sosyal yardım verilirmiş ama ötv indirimi verilmemiş şimdi ben bu rapora itiraz etsem ötv indirimi verirlermi şu anda Hale'n yürüyemiyorum yani süreli raporla ötv indiriminden yararlanılırmı itiraz etsemmi birde bu KDV mağfiretin nelerde geçerli bu konuda bilgisi olan lütfen bilgi versin şimdiden teşekkür ederim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

itiraz edersen ötv indiriminden faydalanman için ehliyetinde değişmesi lazım doktor ehliyet alman aiçin rapor verecekmi, kdv muafiyetin sakatlığınla ilgili kullanacağın medikal ürünlerde geçerli, araba alımında geçerli değil.

Özrünüz ortopedik değilse en az %90 rapor lazım ötv indirimi için.
%90 raporunuz varsa,süreli olsa bile araç alabilirsiniz.
Rapor süresinin bitiminden itibaren mtv ödemeye başlarsınız.

Ehliyeti değiştim e sınıfı olan ehliyetimi B sınıfı olarak değiştiler ehliyette otomatik araç kulanabilir diye kod var

47. İki tekerlekli araç kullanamaz
78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir
35.04 Direksiyondan sağ*eli çekmeden kullanılabilen kontrol cihazları
40.11. Direksiyon simidinde yardımcı cihaz (topuz, direksiyon çatalı vb.)
40.14. Tek elle/kolla işletilen alternatif uyarlanmış direksiyon sistemi

yani ortopedik derken uzuv kayibimi olması lazım. ben sol kol ve bacağımı kulanamıyorum bu şekilde süreli raporla vermezlermi

Nuriözçelik

Bu kodlara sahip sürücü belgesi araç alımında da ötv-mtv istisnasından yararlanabileceğinizi gösteriyor. Ama yukarıda bahsettiğiniz 1 yıllık raporda tam olarak hangi değerlendirmeler olduğu önemli. ÖTV ile ilgili bir ibare var mı raporda? Yoksa, o ibarelerin yer aldığı yeni bir engelli sağlık kurulu raporu almanız gerek.

Abi raporda ötv indirimi işaretlenmemiş o zaman benim itiraz etmem lazım çok sağolun

Üst Alt