Kararı kendin vermen lazım dersem umarım bana darılmazsın .. Çünkü öyle bir ülkede yaşıyoruz ki her an her saniye her şey yaşanabiliyor... Olmazlar oluyor,olurlar olmuyor.. Ben 2011 Temmuz'da emekli oldum. Raporlarım sürekli ömür boyu olmasına rağmen ankara merkez sağlık kurulu her yıl yeniden muayeneye gideceksin diyor.. SGK yargıtay kararlarını dikkate almıyor.. Her yıl yeniden hastanelere git dolaş rapor peşinde koş.. Başbakanlık geçen yıl ve bir önceki yıl kendi çıkardığı genelgelere bile uymuyor.. SÜREKLİ ÖMÜR BOYU GEÇERLİ sağlık kurulu raporu olan kişilerden hiçbir suretle yeni bir rapor istenemez diyor.. Bunu Devletin SGK'sına gösteriyorum o zaman bizi mahkemeye ver diyor.. Başbakanlığa BİMER'e yazıyorum genelgeye SGK uymuyor diyorum. Uymayabilir diyor.. Bunların alayı şerefsiz kardeşim.. Amaç tamamı ile vatandaşı canından bezdirmek,maaş vermemek ve hatta mümkünse mevcut maaşları kesmek,insanları bir başına bırakmak. Hani ANAYASA,Hani SOSYAL Devlet ? Sana her kim 2 yıl daha uzatılır vs diyorsa asla ve asla inanma.. Çünkü gözlerimle bizzat SGK il müdürlüğünde yaşadım bir olay.. Vatandaşın birisi dilekçe yazmış o da engelli .. Bir şef,yanında 2 memur almışlar önlerine 2-3 tane SGK genelge kitabı bakıyorlar acaba ne cevap versek dilekçeye diye.. Baya uzun süre baktılar.. En sonunda işin içinden çıkamadılar.Şef kapattı her şeyi.. Yazın bir yazı vatandaşa olmuyor deyin usulunce eğer yine dilekçe verirse sonra bakarız dediler.. İşte böyle kardeş.. Böylesine zeka özürlü bir ülkede yaşıyoruz.. Sana en az 1 tane rapor aslı vermeleri lazım.. Diğeri hastanede kalıyor bir diğeri ilgili kuruma gidiyor.. Kanun böyle.. YOK vermeyiz vs derlerse BİMER'e yaz şikayet et.. Gerçi ben ettim de ne oldu o da ayrı bir konu.. Haklarına gelince SU,telefon,internet belirli oranda indirimli,devlete bağlı ulaşım araçlarından ya tam ücretsiz ya da az bir ücret karşılığında yararlanabiliyorsun.. 200 M2 altında evin varsa vergi vermiyorsun. Tabii zamanla bunlar genişleyecek ama zamana ihtiyaç var.. Beyinsizler takımı ne zaman masa başına oturup da engelliler için güzel güzel kanunlar çıkarır haaa işte o zaman düzelir kanatindeyim.. Ben de 2 gündür hastanede yeni rapor peşindeyim.. Oradan oraya koşturup duruyorum. Gittiğin hastane ve dahası gittiğin doktor çok önemli.. Bazıları var suratlarını şeytan görsün,bazıları da var ki sanki melek.. Ellerinden geleni yapıyorlar.. Yapıyorlar derken torpil falan değil tabii.. En azından insan gibi davranıyorlar.. 2 yıl sonra % 40 ve üzeri rapor alamazsan emekli maaşın 4 ay daha devam edecek ve sonra kesecekler.. İtiraz etme hakkın var.. 1 ay içinde itiraz edebilirsin,o ildeki hakem hastaneye gönderirler ve onların verdiği karar kesindir..Biraz fazla uzun oldu sanırım başını ağrıttım.. görüşmek üzere...