Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süreli raporla emekli olabilir miyim?

leyla158066

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhabalar, bir konuda bilgi almak istiyorum vergiden muaf için başvuru yaptım hastane bana Venüs yetmezliğinden %20 - derin vendrom trombozu geçirdim ve dopler çekimlerindede kronik trombozlarım olduğundan %60 verdi. mükerrer tromboz teşhisi konuldu aynı zamanda genetik faktör V ve diğer kan pıhtılaşmasını sağlayan faktörlerde var bu durumda SGK bana SÜRELİ Mİ YOKSA SÜRESİZMİ rapor verir? yukarda yazdığım oranlara göre hesaplandığında % kaç olur.süreli verilirse emekli olamaz mıyı? cevap yazarsanız sevinirim

Leyla hanım, % 60 + 20 = % 68 yapar. Size 2. derece vergi indirimi olarak geri döner. Süreli ya da süresiz mi olur birşey diyemem ama emeklilik durumunda raporunuzun önemi yok, şöyle ki: siz zaten vergi indirimi için başvurmuşsunuz, size vergi indirimi belgeniz de kontrol şerhi olursa o zaman emekli olana kadar vergi indirimi için yeniden süre bitimine yakın heyete girersiniz. bu emeklilik için başvuru yapana kadar ya da vergi indiriminiz sürekli olana kadar böyle devam eder. Emeklilik zamanına kadar vergi indiriminiz sürekli olmasa dahi, bu kez de emeklilik belgeniz de kontrol şerhinin olup olmaması önemli. Yani emekli olduğunuzda sgk sizi süreli emekli etmezse, raporunuzun ya da vergi indiriminizin süreli olmasının bir önemi yok.

kusura bakmayın ben bu konulara yabancıyım cetvele göre %60-79 arası 17 sene de emekli olur diyor ben14 yıldır çalışıyorum ben senem geldiğinde süreli rapora göre emekli olamayacakmıyım.

Emeklilik şartlarınız için,
sigorta başlangıç ve doğum tarihiniz ile,
hangi statüden olduğunuzu (ssk,bağkur,e.s) bilmemiz gerekiyor.

14.12.2000 SSK girişliyim, işçiyim, 1974 doğumluyum

pardon yanlış yazdım14.12.2000 girişliyim.

Siz 2. derece vergi indirimi kazanırsanız, 17 yıl 8 ay ve 3920 gün olduğunda emekli olursunuz. 2018'in 8. ayına denk gelir.
Şimdi siz zaten vergi indirimi için başvuru yaptığınızdan dolayı, raporunuzdan çok vergi indiriminizin süreli olup olmadığı önemli. Vergi indirim belgenize süre konmazsa süreklidir demektir ve, sürekli olduğunda raporunuz süreli olsa dahi yeniden rapor istemezler sizden.
Vergi indirimi için başvuru yaptım demişsiniz, hastane raporunuzu doğrudan Ankara'ya gönderdi mi? Vergi indirimi sonucunu mu bekliyorsunuz şuan?

evet önce bulunduğum il vergi dairesine ordan da Ankara ya gidecekmiş, Sonuç bekliyorum.Anladığım kadarıyla sürelide olsa 2018 yılı 8 ay tamamlanınca emekli olabilirim demi

İşte vergi indirim belgenizde herhangi bir süre olmazsa aynen öyle...

süreli veya süresiz neye görebelirliyorlar hastalığa mı?mevzuatlara göre mi? yoksa insafa göre mi?

Vergi indirim belgesinde süre kısıtlaması olursa, emeklilik açısndan soruna yol açabilir. Temel kural şudur: emeklilik başvurusu yaptığınız tarihte geçerli olan bir vergi indirim hakkınızın olması lazım.

SGK vergi indirim hakkına bakıp emekliliğinizin de süreli mi yoksa süresiz mi olacağına karar verir. Bu karar bazen mantıklı argümanlara dayansa da bazen akıl dışı şekilde vatandaşı zor duruma düşürecek şekilde de olabiliyor. Maalesef bu işler Türkiye'de biraz da kısmete kalmış!!

Ne zaman emekli olabilirim

Merhabalar

%69 oran sürekli raporum var.
doğum tarihim 10.05.1974
işe giriş 14.12.2000 SSK lıyım
pirim gün sayım 5014

bir de duyduğuma göre coçuk borçlanması diye bir şey benim de iki çocuk var emekliliğimi etkiler mi

cevabınız için şimdiden teşekkürler

Çocuk borçlanması yaparak prim gün sayınızı arttırabilirsiniz tabii, ama zaten primden yana bir sıkıntınız olmadığından, buna gerek yok bence.

leyla hanım bir çocuğa iki yıl kazanırsınız yani 720 gün hesaplamanız size kalmış. iki çocuğa 1440 gün kazanırsınırsınız

Merhabalar nezaman emekli olurum

ssk dan araştırmalarıma göre 1994 yılı ssk girişim olduğumçıktı şimdi çalıştığım yerde 14.12.2000 girişli ssk girişim var ikisini birleştireceğim birleştirdikten sonra nezaman emekli olurum .doğum tarihim 10.05.1974 pirim gün sayım 5044 %69 oranında sürekli engelli raporumuda aldım. şimdiden teşekkürler.(1994giriş-1995çıkış)buaradaki pirim günsayısı hesaplattıramadım daha

Raporunuzla vergi indirimine başvuru yaptınız mı?

94 sigorta girişi ile derecesi farketmez vergi indirimini kazanır kazanmaz emeklilik başvurusu yapabilirsiniz.

merhabalar, vergi indirimli raporu aldım şimdi işyerine vereceğim ve engelli kadrosuna geçmek istiyorum diye dilekçe vereceğim ondan sonra emeklilik için nasıl bir yol çizmeliyim aşama aşama yazabilirmisiniz.şimdiden teşekkürler

Vergi indirim hakkı elde etmişseniz, ne işverenin bunu işleme koymasını beklemeniz gerek ne de engelli statüsünde çalışmanız. Defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı kazandığınızda, sigortalılık süresi ve prim gün sayısı da tamamsa, sigorta müdürlüğüne gidip emekliliği hak ettiğinize dair bir yazı alacaksınız. O yazıyı aldıktan sonra işverene gidip emeklilik talebiyle işten ayrılmak istediğinizi söyleyeceksiniz. Böylece kıdem tazminatınızı alabilir olacaksınız.
Sonra sigorta müdürlüğüne gidip emeklilik için başvuru yapmanız yeterli...

Üst Alt