Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süreli rapor ile MTV muafiyeti olur mu?

Konular
9
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar

2 yıl süreli % 90 raporumla ötv muafiyetli aracı mı satın aldım. ancak mtv için yarın vergi dairesine gidip dilekçe vereceğim yalnız benim mtv muafiyetim 2 yıllık mı olacak yoksa araç satılana kadar mı olacak, gelir idaresi başkanlığı engelli kişi üzerine kayıtlı olan araçlar mtv den muaftır demiş ama süreli veya süresiz şeklinde bir ayrım yok. bu şekilde araç alan yada, bilgisi olan arkadaşlar paylaşım yaparsanız sevinirim.

Raporunuzun süresinin bitimine 1-2 ay kala alacağınız yeni raporu vergi dairesine vereceksiniz. Bu süreçte size borç çıkartılarak adresinize tebliğ edelirse, yeni raporunuzu verirken MTV borcunuzun silinmesinide belirtirsiniz..

yani anladığım 2 yıl sonra tekrar rapor alıp müracat etmek gerekecek. ama yeni alınan rapor % 90 olmazda, düşük bi rakam olursa muafiyet biter mi.

arkadaşar vergi dairesine gittim onlarda ben ilçede oturduğum için mal müdürlüğüne gitmem gerektiğini söylediler. oradaki memurlarda hiç iş bilmiyor.yan gel yat şeklinde çalışıyorlar aman başımdan gitsinde diye bakılıyor. hepsinin emekliliği gelmiş gün dolsunda ne olursa olsun mantığı.vergi indirimi için müracatımda ben anlata anlata bir hal olmuştum.şimdide aynı şekilde olur tahminim. ben mtv muafiyetini biraz okudum ve anladığım kadarıyla süreli veya süresiz şeklinde ayrım yok, araç satılana kadar mtv muafiyeti sürer şeklinde yazıyor. benden şimdi 2 yıllık muafiyet mi olur yoksa araç satılana kadar mı. bana 2 yıl derlerse tamam deyip çıkmak istemiyorum. bu şekilde olupta bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.veya oradaki memuru nasıl ikna edebilirim.

Bir arkadaşımız deneyimini aktarmış:

Tecrübe ile Sabit: MTV istisnasında verdiğiniz raporun süresi bitince Maliye size borç çıkartarak adresinize tebliğ eder, sizde yeni bir raporla MTV indirimi almak ve mevcut MTV borcunuzun silinmesi için tekrar başvurursunuz, bu süreç siz sürekli bir rapor alana kadar devam eder....

Üst Alt