Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süreli emekliyim, kontrol muayenesi için nasıl ilerlemem gerekli?

cagatay33

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba. Ağır Uyku apnesi (%35 - AHİ değeri:50) ve Hipertansiyon (%10) toplam %42 oranla 29.07.2024 de 2 YIL SÜRELİ engelli raporu aldım. Sigorta girişim 2003 olduğu için prim günü ve 19 yıl şartlarını sağladığım için 2024 Kasım ayı itibariyle de engelli emekliliğinden faydalanarak emekli oldum.

CPAP cihazı kullanıyorum ve tansiyon ilaçlarım için raporum da var ve sürekli kullanıyorum.

Maltepe SGK'dan bana verilen belgede Kontrol Muayene Tarihi : 29.07.2026 ve aşağıdaki metin var;

*29.07.2026 tarihinde kontrol muayeneniz mevcut olup, aylıklarınızın kontrol muayene tarihini takip eden ödeme dönemi itibariyle durdurulmaması ve sağlık yardımlarından yararlanmaya devam etmeniz için kontrol muayene tarihinden en az 3 ay önce ikametgâhınızın bulunduğu yerdeki sosyal güvenlik il/merkez müdürlüğüne müracaat ederek hastaneye sevk yazınızı almanız ve sevk işlemlerinizi başlatmanız gerekmektedir.
* Kontrol muayeneniz nedeniyle hastaneye sevkiniz sonucu almış olduğunuz sağlık kurulu raporunuzun, kontrol muayene tarihinden önceki 3 ay içerisinde Kurumumuza intikal ettirilmemesi halinde gelir/aylığınız durdurulacaktır.

Yanlış bir şey yapmamak için tam olarak ne yapmam gerekli tecrübeli kardeşlerim/abilerim bana yol gösterebilir misiniz rica etsem? Kafamı karıştıran yeni uyku testi isteyecekler mi, onların randevusu çok uzun oluyor - mağduriyet yaşar mıyım?

Şimdiden çok teşekkür ederim.

İlk başta süreli veriyorlar raporu 18 ay veya 2 yıl bir daha heyete giriliyor düzelme varsa kesiliyor yok hastalık da ilerleme veya sabitse bu kez süresiz veriliyor rapor

@cagatay33, SGK'nın yazısında 3 ay önce demesinin sebebi rapor işlemlerinin uzun sürebilme ihtimalinden dolayı. Maaş durdurulması gibi bir mağduriyet oluşmaması için 3 ay önce SGK'ya gidip hastaneye sevk yazısını alacaksınız.

Kontrol muayenesi tarihinden tam 3 ay önce SGK sizin sevk yazısını hazırlıyor. Yani siz 29 Nisan veya 30 Nisan 2026 tarihinde gidip bu yazıyı almalı ve hızlıca rapor işlemlerine başlamalısınız.

Eskiden nasıl rapor aldıysanız aynı şekilde bölümlere muayene olacaksınız ve raporunuz hastane tarafından SGK'ya gönderilecek. 3. Derece yani %40-59 aralığı ile emekli olduğunuz için %40 ve üzeri bir oran aldığınız her kontrolde emekliliğiniz devam edecektir.

Uyku testi isteyip istememe durumunu doktorunuz değerlendirecektir.

Son düzenleme:
@BnymnYldz,
Kardeşim benimde yakın zamanda kontrol muayenem var.
Ö79 ağır olarak malulen emekli edildim.
Benim emeklilik için verdiğim rapor,%96 yarı bağımlı engelli raporuydu.
Bunun %60 kalp ve damar
%60 Göğüs hastalıkları
%52 KBB
%20 Diyabet
%20 Nöroloji
Şeklindeydi,
Senden öğrenmek istediğim,bu kontrolde yalnız kalp damar ve göğüs hastalıklarına gitsem yeterli olurmu malum yeni sistemde çoklu hastalıkların bir önemi kalmadı.
Ayrıca bana kontrol muayenesi vermelerinin nedeni sanırım nörolojinin verdiği uyuşturucu ilaçtan kaynaklıydı,
Gireceğim yeni kontrol muayenesinde nörolojiye bu yüzden girmek istemiyor ve raporlu ilacım olan Liyrica 225 mg raporunuda sgk'ya vermek istemiyorum.
Sence bu izleyeceğim yol mantıklımı ve bana tekrar kontrol verirlermi.

@Mehmet005, Yakın zamanda kontrol muaynesine girdim ve sizinki gibi olmasa da %40 zaten yetiyor ve puan verilmeyen bölüme girmemin gereği yok, keza psikiyatri bölümü verdiğinde de 1 yıla düşüyor rapor diye düşünüp, o bölümleri yazdırmadım ama sağlık kurulu kaydını yaptırırken verdiğim ilk raporda o bölümlerde yazdığı için (puan al, alma) yine girmen gerekiyor denildi. 1 yıllığa düşmemesi ve bu sefer süresiz olur umudu ile rica ettim psikiyatri bölümü "takibi bizde yapılmıyor, enabıza göre dış hastanede tedavisi sürüyor vs" yazıp puan vermedi çünkü dediğim gibi %40 zaten yetiyordu bana ama yine 2 yıllık verildi. Evdeki hesap çarşıya uymuyor maalesef

@Mehmet005, Nörolojik bir hastalıktan dolayı malulen emekli olmadıysanız eğer kontrol muayenesinin amacı bu hastalıktan dolayı kullanılan ilaca bağlı değildir.

Yani Kalp ve Damar Hastalıkları sebebi ile emekli olan birisine sen nöroloji bölümündeki hastalığından dolayı kontrol muayenesi olacaksın denilemez.

Kontrol muayenesi sevkinde alacağınız rapor için bütün bölümlere muayene olmanız gerekmektedir.

SGK Sağlık Kurulu bu raporu inceleyecek ve emekliliğe esas olan hastalık ile ilgili bilgilere göre emekliliğin devamı yada durdurulması kararı verecektir.

Üst Alt