Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürekli vergi indirimi ile emeklilikte kontrol istenir mi?

Raikkon3n

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar aranızda yeniyim.

Ben 2003 yılı 4 Nisandan bu yana SSK 'lı çalışanım.
2015 yılında %36 işitme %10 göz kayması (2 ameliyat oldum düzelmedi çift görme) %7 ayak bileği kıkırdak bitmesi. %52 baltazard ile %46 sürekli rapor ve vergi indirimi ile çalışmaya devam etmekteyim.

Sorum şu 2022 Nisan'da emeklilik hakkım doluyor fakat her yıl değişen engelliler hakkında kanunlar değişiyor. Nisan ayı geldiğinde ben emeklilik sürecini başlattığımda ilerleyen yıllarda sgk beni tekrar kontrole çağırır mı ?

Rapor ve vergi indiririm süreklidir. Vereceğiniz cevaplar için Teşekkür ederim.

Son düzenleme:
evet kardeşim örnek ben aynı durumdaydım 6 yıl sonra kontrole çağırdı ve oranım 41 den 33 e düştü sen engelli değilsin dedi (kurnaz bi yaklaşım) kazanılmış hak ve ilgili maddelerden dava açtık devam ediyoruz...

Raikkon3n

Maalesef bu soruya net yanıt vermek mümkün değil. Teorik olarak hayır, kontrol istenmemeli, ama teknik olarak sgk'nın ne yapacağı belli olmaz! Bu risk hepimiz için söz konusu. Önerim, her ne amaç için olursa olsun yeni bir rapor almayın. Alacağınız her yeni rapor emeklilik aşamasında kontrol riski doğurur.

Cevap için teşekkürler Kuru kardeşim peki şuan son durum nedir mahkemeyemi verdiniz yeniden mi rapor aldınız ? Nasıl bir yol izlediniz.

OturanBoğa değerli yorumun için teşekkür ederim.yav insanı zora sokar bu durum. Emekli olmuşsunuz bi anda sgk gel bakalım sen bi kontrole deyip rapor oranı düşünce maaşını kes sonra hayatın Allak pullak olsun. Bu ne saçma düzen ya Allah yardımcımız olsun.GÖRELİM MEVLA NEYLER NEYLERSE GÜZEL EYLER.

dava devam ediyor en son adli tıp görünüyor iyi olacak inş

Kuru kardeşim Allah yar ve yardımcın olsun Mahkemede seni tekrardan hastahaneyemi sevk ediyor yoksa elinizdeki mevcut raporlara göremi karar verecek?

adli tıp kardeş sonra sonuçlanacak inş

2006 yılında %40 sureklı rapor ve vergı ındırımım mevcut tek rahatsızlıktan dolayı 8 yaşında asd kalp amelıyatı olmuştum umarım benden de emeklılık zamanı yenıden rapor yada kontrol ıstemezler :/

Yaklasık 10 sene once ekpss ıcın sınav basvurusu yaptıımda kurumdakı görevlı raporun eskı tarıhlı başvuru için veya sınavı kazanırsan atanmak için mi orasını tam hatırlamıyorum senden yenı rapor ısterler çünkü nerde hangı işlerde çalışabılır çalışamaz ıbarelı rapor cıkartman gerekebilir demişti diye hatırlıyorum bende madem oyle tekrar rapor ıle uğraşamam deyıp sınava gırmekten vazgeçmiştim

OturanBoğa
Merhaba,
Engelli raporum süreli iken Vergi indirimim SÜRESİZ aldım.( emekli oldum)
Engelli raporumu YENİLEDİM oda SÜRESİZ oldu.
Yeniden vergi indirimine başvurmaya gerek varmı.
Emekli maaşım kesilirmi.

Comodor

Hayır. Oran düşük olsaydı emeklilik açısından sgk radarına girilmesi riski vardı. Oran düşmedikçe sorun yok.

Merhaba @OturanBoğa

Kendi yaşadığım Deneyimi anlatacağım
Süreli raporum varken vergi indirimi süresiz aldım.
Yeni bir rapor aldım bu raporu sgk veya Gib e vermeye gerek olmadıgını ögrendim.
Sgk ya 2.karar müdürüne gittigimde bana raporumun süreli veya süresiz olması bizi ilgilendirmez dedi
Vergi indiriminde ne yazıyorsa o bizi baglar dedi,

SGK Kontrol muayenesi isterse mecbur rapor alırsınız ssk nın kurnaz yaklaşımı bu ve oran yeni cetvele göre olacağından genelde düşer

Kuru
Her raporunda oranım arttı, Ankilozan spondilit hastasıyım, :)

Rahatsızlık bazında değişiklik gösterebilir bu sebeple tekrar ediyorum “genelde düşer “

Büyük ihtimal emeklilik başvurusunda kontrole çağırabilirler. 1 ay önce emekli başvurusu yapan 2 arkadaşı raporunuzu yenileyinip öyle emeklik başvurusu yapın demişler.. Artık hastalığa göre mi böyle yapıyorlar anlamadık...

Derbeder25

bilgi için teşekkürler. Peki onların rahatsızlıkları neydi ? Ayrıca sürekli rapor ve vergi indirim belgeside süreklimiydi ?

Comodor hastane engelli raporunu süresiz verdi bir önceki raporunu hangi yılda almıştın 2019 dan öncemi

rezillik başka birşey değil başına bu tür olaylar gelsin üşenmesin hakkını mahkemlerde alsın sonuna kadar böyle saçmalık olut mu? süresiz rapor süresiz vergi indirimi daha ne istiyorsunuz bunlar neden oldu biliyor musunuz?

parayla rüşvet ile rapor alanların yüüznden oldu , bu pisliker yüzünden masum engellilere olan oldu , yeni duydum hiç hastaneye bile gitmedne 10 bin 25 bin verip rapor alan varmış ....NASIL NASIL NASIL ????????? bunları ALLAH cehennemde yaksın ...isim hastane bilsem şikayet edeceğim ama bulamadım.

Uzun lafın kısası hanifeaydin da dediği gibi torpille rüşvet ile alanlar bu kapıyı yani kontrol sürecini açtılar çoğuda deşifre oldular ama çoğu masum arkadaşlarda madur oldular.. @Raikkon3n artık sürekli raporun anlamı kalmadı her ne olursa olsun kontrole çağırıyorlar. Benim bile 21 yıllık Ortapedik sürekli raporum var kontrole gönderdi...

Son düzenleme:
Peki siz emeklimisiniz ? Ayrıca nisan ayında emekliliğim geliyor şimdi bu olaylardan sonra vermeye çekiniyorum emeklilik dilekçemi yeni oranlar raporda oran düşürmeler vs..emeklilikte çöp olacak işimdende olacağım iki arada bi derede çıkmazdayım.

Derbeder25
hanifeaydin
potkal
Raikkon3n
Engelli52
Sevgili Dostlar, Usülüne uygun sürekli raporla vergi inidiminden emekli olmuş engellilere tekrar tekrar rapor aldırıp yeni yönetmeliğe göre değerlendirmek ZULÜMDÜR, HAKSIZLIKTIR, KURNAZLIKTIR, Kimse kusura bakmasın bu kadar basit değil ve yumuşak olamayacağım 2yıldır bu konuyla uğraşıyoruz, başa gelen bilirmiş, Sahte rapor alanlara yazıklar olsun elbet ama yaşın yanında kuru yakmak nedir? bu devlet ne iş yapar? MUZ Cumhuriyetinde miyiz? bunları doğru ayıklamak bizim bakkal'ın görevi mi? YAZIKLAR OLSUN....

Haklısın @Kuru hocam işte o para ile hile hurda ile rapor alan insanlar yüzünden gerçekten rahatsızlığı engeli olanlar ceremesini çekiyor.. Sizi şuan az çok anlayabiliyorum ne güzel emekli olmuşsunuz kurulu bi düzen hayatınız varken bu tür insanlar yüzünden yeni düzenleme ve tekrar rapor aldırma ile oran düşürüp emekliliği iptal etmek cidden hayal kırıklığı ! İnşaAllah bu zorlu süreçte gülen taraf siz olursunuz.

Değerli arkadaşlar,
Bu konuda çalışmamı tamamladım ilgili bakanlıklara sürekli mail atıyorum fırsat buldukça da yazıyorum yapılması gerekeni bunu daha önce site yönetimine de teklif etmiştim beraber olalım bu konuyu sabitleyelim dedim ama beklenen ilgi alaka görülmedi Bizde iki kişi olarak mücadele ediyoruz

Sevgili arkadaşlar bu konuda ciddi bir çalışma yaptığımızı düşünüyorum eğer Grup yönetimi konuyu sabitlerse ve sitedeki aktif üye arkadaşlar bütün çalışanları ilgilendiren konu ve emekli olmuş arkadaşlarımızı da ilgilendirmektedir birlik ve beraberlik içerisinde hareket edeceğimizi Grup yönetimi beyan ederse o zaman bilgilerimi ve yapılması gerekeni sizlerle paylaşırım

Derbeder25
hanifeaydin
potkal
Raikkon3n
Engelli52
Comodor
Sevgili Dostlar, Usülüne uygun sürekli raporla vergi inidiminden emekli olmuş engellilere tekrar tekrar rapor aldırıp yeni yönetmeliğe göre değerlendirmek ZULÜMDÜR, HAKSIZLIKTIR, KURNAZLIKTIR, Kimse kusura bakmasın bu kadar basit değil ve yumuşak olamayacağım 2yıldır bu konuyla uğraşıyoruz, başa gelen bilirmiş, Sahte rapor alanlara yazıklar olsun elbet ama yaşın yanında kuru yakmak nedir? bu devlet ne iş yapar? MUZ Cumhuriyetinde miyiz? bunları doğru ayıklamak bizim bakkal'ın görevi mi? YAZIKLAR OLSUN....

Sürekli rapor ve vergi indirimi eski tarihli olması halınde emeklilik zamanında yenı rapormu istenecek ne oldu ozaman kazanılmış haklara..:rolleyes:

Rapor 2006 tarihli sürekli olarak %40 ve aynı şekılde malıyeden onaylanıp geldı...!

Kuru size yapılanlar gerçekten haksızlık ve zulümdür.Cok geçmiş olsun.
Engelli52
Sizin dediğiniz kontrol muayeneleri ile ilgili yönetmelik yarın sabah çıkmış olsa.Kapsam olarak 2019 yılında çıkan engelli ölçutleri yönetmeliği şuanda yürürlükte olduğu için 2019 yili engelli olcutlerine göre yapılan kontrol muayenelerini ve sonrasınında yapılacak olan kontrol muayenelerini kapsayacaktir.Yönetmelik yürürlüğe girdiği tarihten itibaren gecerli olacaktir.Daha önceki yıllarda çıkmış engelli olcutleri 2006 ve 2013 yılını kapsamayacaktir.Yani en son yürürlükte olan engelli ölçutleri ve sonrasını kapsayacaktir.

Yani yarın sabah kontrol muayeneleri ile ilgili ilk mevzuat hükmü uygulanır şeklinde ilave yapılırsa 2019 engelli olcutleri yonetmeliginden itibaren uygulama yapılacaktır.

Talebimiz bu şekilde yapılmıştır.
Açık ve net olarak belirtilmiştir.

soneracar59 Yukarı da bir yazım var.Sgk 2019 dan önceki raporluları emeklilik başvurusunda tekrar rapora gönderme planında.araştırma yaptım ne resmi gazete de nede sgk resmi kurumunda böyle karar yok ama 2 arkadaşımı emeklilik başvurusunda işlemleri başlatmadan yeni rapor istemiş. Ankara onaylı maliye onaylı hepimizin gibi raporları var.Bana pek hayra alamet değil gibi geliyor bu iş hayırlısı.....

Üst Alt