Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürekli ibareli raporu olan bir kişi başka hastaneden ikinci kez rapor alabilir mi?

meltem89

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Benim %60 görme engelli raporum var fakat vergi indirimi için başvurduğumda oran vergi dairesi tarafından %39 da düşürüldü ben rapora itiraz etmeden başka bir hastaneden rapor alabilir miyim?
2. raporumu alırsam ilk raporum otomatik olarak geçersiz mi olacak?
ilk raporumla faydalandığım engelli indirim kartı vs. için 2. raporla tekrardan başvuru mu yapacağım?

Raporumda istihdam : EVET
özürlü kimlik kartı : EVET
Diğer (açıklayınız) : iş için
yazıyor ben şimdi ikinci rapora başvururken vergi indirimi için buraya ek bir şey mi yazdırmalıyım ibarelerde eksiklik olduğundan mı vergi indirimim kabul edilmiyor
özürlü kimlik kartı için elimdeki raporu kullanmaya devam edebilir vergi indirimi için alacağım raporu kullanabilirim dimi iki raporumun olması sorun teşkil etmez

meltem hanım ikinci rapor alsanız eğerki oran düşşse bile ilk aldığınız raporunuzu tekrar gecerlidir.güncelliğini yitirmez emin olun buna ulaşım su vb şeylerden yararlanabilirsiniz sadece ilk raporunuzdan vergi indiriminden yararlanamazsın.

Yanlış bilgi vermiş olmayayım ama bildiğim kadarıyla önceki raporunuz sürekli ise başka rapor almanıza gerek yok o rapor ömür boyu geçerli. Eğer sürekli değil ise son aldığınız rapor geçerlidir.

Aldığınız son rapor oranına itiraz edebilirsiniz. İki rapor birden geçerli olmaz.

ben raporuma değil vergi indiriminin kabul olmamasına itiraz ediyorum.
bu durumda kesin bilgisi olan arkadaşlarım napmalıyım yardımcı olabilir misiniz?
Raporumda istihdam : EVET
özürlü kimlik kartı : EVET
Diğer (açıklayınız) : iş için
yazıyor raporum sürekli.
ikinci raporu alamaz mıyım bu durumda rapora itiraz mı etmeliyim ya da ikinci raporu alıp iki raporda geçerli mi olur ilk raporumda yazan ibareler için ilk rapor ikinci raporumda yazan ibareler için ikinci rapor mu geçerli olur.
ikinci raporumda özürlü kimlik kartı için herhangi bir şey yazdırmamam mı gerekiyor ilk raporda yer aldığı için.
vergi indirimi için özellikle hangi ibareyi yazdırmalıyım kİ vegi indirimim onaylansın.

Vergi indiriminden faydalanabilmeniz için engel oranınızın %40 ve üzeri olması gerekiyor.

İtiraz etmek gerekiyor. Süresiz raporla vergi indirimi alamayan arkadaşımın başına geldi. Sistemde raporu görüküyormuş öyle demişler.

arkadaşınızın ilk raporu %40ın üzerindemiydi
ikinci raporu aldımı veya hastanenin sisteminde mi gözüküyormuş ki alamadı.

ne yapmalıyım bu durumda net bilgiyi nerden alabilirim bilgisi olan var mı?

Evet % 40 üstü zaten %40 altı olsaydı cevap yazmazdım. Sanırım kamu hastaneleri kurumuna bağlı bazı bölgelerdeki hastaneler aynı sisteme geçmeye başlamış. İstanbul Fatih bölge hastaneleri, Bakırköy S.Konuk gibi.

Yeniden rapor almak

OturanBoğa
Benim %60 görme engelli raporum var fakat vergi dairesine göre oran %36 şimdi rapora itiraz mı etmeliyim yoksa ben rapor aldığım hastaneyi aradım dediler ki raporunuzda sürekli ibaresi olsa dahi hastalığım yükseldi diyerek herhangi bir hastaneye başvurursam bir kereye mahsus olarak raporu yeniden alabiliyormuşum ve sistemde son aldığım rapor gözüküyomuş.
Ne yapacağımı hiç bilmiyorum.

sağlık durumum değişti dediğin zaman yeni rapor için başvurunu alırlar diye biliyorum

meltem89

ben daha önce rapora itiraz ettim. 6 ay uğraştım sonrasında. Eğer yedirebiliyorsanız sıfır rapor için başvurun yoksa itiraz işi gerçekten çok uzun süreç. Heleki 2. hastane oranı 1. hastane ile tutmazsa hadi bakalım 3. hastane ile cebelleş.

ilk alınan rapor ile 2. hastanenin verdiği rapor arasında muhtemelen %1 bile olsa sapma olur.
Hastanede bana dilekçe ile rapor alabileceğimi söylediğine göre raporda daha sonrasında bir sıkıntı çıkmaz sanırım.
Birde rapor kullanım amacındaki kısımların ayrıntılı olarak yazdırılması lazım tüm sosyal haklardan yararlanabilmek için bu kısma yazdırılabilecek ibareler nelerdir?

Üst Alt