Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şubat ayında 1500 engelli öğretmen alınacak

kardes kusura bakma da daha önce 2 özel okulda çaliştım istemediler ekstra ücret ödeyecekmiyim bununiçin yada eskişehiremi gitmem gerekiyo. heralde aof bürosu yardımcı olur

Selamun aleykum arkadaşlar öncelikle hayırlı olsun. ve inşallah herkes atanır. benim raporum var ama üstünde çalışabileceği iş alanları hakkında değerlendirilmedi yazıyor. ben bu raporla başvursam sıkıntı olmaz bilginiz varsa yardımcı olur musunuz

Suskun Mutsuz Umutlu

bilglendirme için teşekkürler evet yazdığınız benim bölümüm (*) tek yıldız olanlar öğretmenlik dışı oluyor sanırım belirttiğiniz tabloyu inceledim onları dahil edince baya bir geriliyor sıralamam 54. sıradayız öncelik olarak öğretmenlerimi tercih ederler benim bölüm için mühendislerde aynı sıralamaya mı girmiş oluyor.

bu meb in aldıgı engelli ögretmenlerin tavan ve taban puanları yayınlanıyormu 2016 da alınan 500 ögretmenin listesini bulamadım bulan bilen varmı acaba

Ekpss

Merhaba arkadaslar ekpss ile ilgili bir sorum olacakta bilgi sahıbı olan veya bu sekılde atanan bir arkadas varsa yardımcı olabilir mı ?
Ekpss ile öğretmen olarak atanma durumu nasıl oluyor ve kontejanlar neye göre belirleniyor. Branşlarda ortalama olarak ne kadar bekleyen var ( benim branşım coğrafya). kac tane benım gıbı coğrafya bekleyen var bunu nasıl ögrenebılırım. ve atanmak ıcın ortalama kac puan gereklı?
şimdiden tesekkür ederim.

sağlık kurulu raporunda "memurluk yapabilir" ve ya "öğretmenlik yapabilir" diye bir bilgi bulunması gerekiyormu "ağır işlerde çalışamaz" yazsa yeterlimidir yarın raporumu yeniletmeye gideceğim de

kardes bizden öğretmenlik yapabilir raporu isteyecekler.memurluk için gecerli zaten o rapor. bizide bilgilendirirsin artık

@Ali Osman MURATHocam facebookta ekpss ogretmen atamalari ile ilgili gruplar var.orda cok aktif paylasimlar yapiliyor.bolumunuzle ilgili asagi yukari kac kisi oldugunu o gruptaki paylasimlardan bulabilirsiniz.cunku cok uyesi olan bir grup.kac puan almam gerekir diye dusunmeyin cunku normal kpss gibi siralama yapilir.yuksek puan alanlarin atanma sansi yuksek.2014 te tum engeli ogretmen adaylari atandi.normal kpssye gore tabiki avantajlari var.

benim alan ingilizce puanım düşük ama 36. sıradayım . 30 kişi zaten atanmış. bütün herkes atanabilir belkide

ozkan1983

Arkadaşlar iyi akşamlar benim alanım rehberlik psikolojik danişmanlik. Bu bölümde sınava giren arkadaşlar var mı?
lütfen eğer varsa puan ve sıralamasını yazabilirse sevinirim.

sevilay2

Haziran atamasında branşınıza 20 kişilik kadro açılmış. Branş sıralamanız kaç hocam?

Papa

hocam siz sıralamanızı nereden öğrendiniz? bilgi verirseniz çok sevinirim.

sevilay2

Öysm geç de olsa branş sıralamalarını açıkladı, oradan bakıyoruz hocam. Bir de facebook gruplarımız var, herkes branşını ve puanını yazıyor. Elbette yazmayanlar da çok. Sosyal medya kullanmayan adaylar olduğunu da biliyoruz dolayısıyla facebook grupları eksik bilgi veriyor.

Ösym ''aday işlemleri''ne girin. Ekranın solunda başvurularım/tercihlerim butonu var. Ona tıklayıp 2016 Ekpss'yi seçin. Açılan ekranda ''branş bazında sıralama'' butonunu tıklayın. Sizin branş biraz karışık. Kaç farklı bölüm rehber öğretmenliği seçebiliyor siz daha iyi bilirsiniz. Ona göre lisans programlarını seçin ve en alttaki ''hesapla'' butonuna basın. İlk atamada memur olanları hesaptan çıkarmak için yine en alttaki kutucuğu işaretleyebilirsiniz.

1- Ösym branş sıralamasına güvenmeyin, hatalı diyen kişiler var. Mümkündür ama benim branşım için bilgiler doğru.
2- İlk atamada memur olarak atananlar da öğretmen atamasında tercih verecek gibi görünüyor, bilginize.

Papa

sizin branşınızı veya başka bir şeyi bilmiyorum hocam, bizzat MEb'in söylediği şudur; ösymnin verileri bizi bağlamaz, onlara inanmayın. yine bizzat MEB'in söylediği şudur, puanları pasif hale getirmeyi düşünüyoruz yani memurlar tecih yapamayacak gibi görünüyor ki facedeki grubu biliyorsanız bunları duymuşssunuzdur muhtemelen :)

cennetgülsevdi

Evet, meb'in bizi bağlamaz dediğini biliyorum ama aday arkadaşların ''verilere güvenmeyin'' sözünü daha önce hatırladığım için öyle yazdım hocam. Puan pasifleştirmeye dair yeni bir haber çıkmadığı için de memurlar da başvuracak gibi görünüyor dedim. İki durum için de bir netlik olmadığından kesin bir şey yazmadım dikkat ederseniz. Mesela açılan şehirler başvuru yapılan yerlere göre mi açıldı diye bir soruya evet diyorum çünkü bu kadar tesadüf olamaz bana göre. Süreç hep acabalar ile ilerliyor takdir edersiniz ki.

Papa

hocam biz burda veya gruplarda memurlar tercih yapmasın derken kendimizi düşünmüyoruz, size söylemiyorum yeri gelmişken söyleyeyim, halihazırdaki memurlar şu şekilde düşünüyorlar; öğretmenler bizim atanmamızı istemiyorlar, çünkü bizim puanlarımız yüksek ve sayının geçmesinden korkuyorlar :) şöyle bir durum var ki öğretmenlik alımları memurluk alımlarından önce oldu yani şu an ki memurların büyük bir kısmı ilk atamada öğretmenliğe başvurdular ve olmadı. elimizde 1200 gibi net bir sayı ve 1500 gibi alınan kontenjan var. yani öğretmenler niye memurların getireceği ek sayıdan korksun onlar zaten 1200ün içinde değil mi ama :) biz sadece kadrolar arası sek sek oynamaya ve bir engelli kardeşimiz dahi olsa onun hakkını gasp etmeye karşıyız, ayrıca ben de sizin gibi ön başvuruyu yaptığımız şehrin çok önemli olduğunu düşünüyorum.

Papa
Hocam çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için çok yardımcı oldunuz. Benim ösym deki alan sıralamam 34 ancak haziran da alınan 20 kişi içerisinde sayılıp sayılmadığını bilmiyorum. Bu dönemde de kaç kişilik kontenjan açılacağı konusunda da bilgi sahibi değilim. Bu konuda tereddütlüyüm atanıp atanmayacağım hususunda bana bir fikir verirseniz sevinirim.

Son düzenleme:
Arkadaşlar benim durumum da çok karışık.Ben ilahiyat mezunuyum.Formasyon da aldım.2016 ekpss ile İlk öğretmen alımlarında formasyonum bitmemişti.başvuramadım.sonra ösym ce yapılan tercihler de diyanet kuran kursu öğreticiliğine başvurdum. yerleştim ancak diyanet maalesef atamamı başlatmadı geçerli bir sebeb göstermeden. Neyse diyanete şansımı denedim olmadı ama hiç değilse öğretmenliğe başvurabilsem.Kimine göre meb atamaları merkezi olmadığı için başvuruda bulunabilirsin deniliyor ama bilemiyorum yaaa bu durum bir başkasının hakkını girmek gibi bir durum olmadığını düşünüyorum.çünkü diyaneti tercih ederken tüm şartlarım tutuyordu ve diyanet bana bu haksızlığı yaptı eğer işe başlatsaydı şu an öğretmen alımlarına kesinlikle başvuruda bulunmak istemezdim. yani son olarak meb e başvuru yapabilirmiyim ? bulunamazsam benim mağduriyetim ikiye mi katlanır. artık korkarak yaklaşıyorum.

cennetgülsevdi
Memur olarak atananların öğretmenlik tercih etmesi konusunda bir karara varamadım hocam. İki tarafı da dinledim ve haklı/haksız gerekçeler gördüm. Meb'in vereceği karara saygılıyım.

sevilay2
Başka lisans mezunları sizin branşınızdan tercih yapmıyorsa ve ösym verilerini doğru kabul edersek ayrıca ilk yirmiyi hesaptan düşersek 14. sıradasınız hocam. Haziran atamasında rakam 500 idi ve 20 kişilik kadro açıldı. Bu atamada rakam 1500 dolayısıyla yine en az 20 kişi alınır demek bence yanlış olmaz. Kaba hesap 60 kişi alınır diyor fakat en kötü ihtimali düşündüm ben. Bu durumda atanırsınız gibi geliyor bana.

eslemmem
Puanınız pasifleştirilmezse elbette öğretmenliğe başvurun. Diyanet işlerine karşı dava hakkınızın olduğunu da unutmayın. Bazı okuduklarımı hatırlıyorum. Diyanet ruhsal engelli adayları kabul etmiyordu galiba. Sizin durumunuz nedir bilmiyorum fakat kazanılmış bir hak var ortada. Peşini bırakmayın çok zaman geçmediyse.

Papa çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için inşallah hepimiz atanırız. Allah razı olsun İyi akşamlar.

Hayır kılavuz daha yayınlanmadı

Ne zaman yayinlanacak acaba bi hafta kaldi sonuçta

Üst Alt