Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şubat ayında 1500 engelli öğretmen alınacak

Life

Moderator
Konular
22
Reaksiyonlar
22
Milli Eğitim Bakanlığı, Şubat ayında 1500 engelli öğretmenin alınacağını duyurdu

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklama

İlgili mevzuat hükümlerine göre 1500 kontenjana yapılacak engelli öğretmen alımı için ön başvurular, 21-24 Şubat tarihlerinde alınacak. Adaylar, "http://mebbis.meb.gov.tr" veya "http://ikgm.meb.gov.tr" adreslerinde yer alan elektronik başvuru formunu dolduracak. Çıktısı alınan başvuru formu ile istenen belgeler il milli eğitim müdürlüklerine onaylattırılacak.

Başvuruda adaylardan, lisans diploması veya geçici mezuniyet belgesi, pedagojik formasyon ve 2016 yılı EKPSS sonuç belgesi ile engelli sağlık kurulu raporu istenecek, ayrıca halen herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda devlet memuru olarak çalışıp çalışmadıklarına ilişkin beyanları da alınacak. Ataması yapılan engelli öğretmen adaylarının göreve başlama işlemleri esnasında, başvuruda istenilen belgeler ile öğretmenlik yapıp yapamayacaklarına ilişkin sağlık kurulu raporunu ibraz etmeleri gerekiyor.

Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan adaylardan başvuru esnasında muvafakat belgesi istenmeyecek ancak ataması yapılanlar, göreve başlama işlemleri esnasında bu belgeyi ibraz edecek. Atamalar, bakanlığın belirleyeceği tarihte adayların tercih ettiği illere ilan edilen kontenjan sınırlılığında, EKPSS puanı üstünlüğüne göre yapılacak. Ataması yapılan öğretmenlerin görev yerleri valiliklerce belirlenecek.

inşallah devamıda hayırlı olur tercih hataları yapmadan atanırız

yani halihazirdaki memurlar da ogretmenlik icin basvurabilecek mi? sansimiz yine azaliyo galiba

Öğretmen adayı arkadaşlara şimdiden hayırlı olsun :)

Life sağol inşAllah abi hayırlısıda. kadrolu olur umarım. ve 1.500 kişinin içerisindeyimdir umarım.

sözleşmeli engelliye yakışmaz. işten atılma korkusuyla 5-6 yıl diken üstünde öğretmenlik yapılmaz.

birde çok korkuyorum. benim branşımda 30 kişi falan var. ben 21. sıradayım 1.500 kişinin içine girebilirim belki ama branş kontenjanı olursa yine giremiyecem :( Allah'ım sen yardım et yarabbi.

Arkadaslar 76 puan ile edebiyat mezunuyum atanma şandimiz nedir, edebiyat mezunu cok kontenjana takiliriz şimdiden ALLAH hakkımızda hayırlı dini versin

Simdi arkadaşlar atama yapilsa ve herhangi bir yere gitsek ozur durumu ile hemen gelebilir miyiz ogretmen olarak ataninca

Şimdi geriye sözleşmeli mi kadrolu mu, ikamet şehri mi farklı şehir mi gibi sorular kaldı.

Merhaba arkadaşlar uyku tutmadı kafamı kurcalayan birkaç soru var bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim..ilk olarak sizce lise matematiğe kaç kontenjan verirler 50-60 kişi ihtimali var mı ?
Hayırlısıyla oldu da atanma durumunda görev başlangıcı ne zaman olur şubat 24 ön başvuru bi kaç haftada açıklanması beklenir dönem başladıktan sonra görev başlangıcı olurmu sizce yoksa gelecek yıl yeni öğretim yılına mı başlanır ?

Bilgiler eksik olarak belirtilmiş gibi geldi bana. Şimdi benim bilgisayar ve öğretim teknolojileri alanında 27. sıradayım diğer öğretmenlikleri sıralamaya katınca 400 ler de oluyor.

Şimdi asıl sorum şu olucak ekpss puanı içinde sıralamada ilk 1500 öğretmen adayımı alınacak yoksa branş bazında kontejyan açılıp ona göremi atama mı olacak. Kontejyan kısmına gelirsek böte den kontejyan açacaklarını sanmıyorum.

furkan_goktepe branş sıralamanı öğrenmek için öncelikle ais.osym.gov.tr ye girip 2016 ekpss kısmına tıkladıktan sonra http://ttkb.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2016_08/08032940_9_cizelgeveesaslar.pdf bu linke tıklayıp öğretmenlik alanına kaynak teşkil eden bütün lisans programlarının adını branş sıralamasının olduğu bölüm adlarının yazdığı kısımda aratıp seçeneğe tik atacaksın öyle hesaplayacaksın.

ama buda kesin bir sonuç söylemez çünkü formasyonlu olan var olmayan var.

ayrıca senin bölümün bu mu ? = Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri
Öğretmenliği (**) 2 yıldız demek (**) Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarına
Atanamazlar.
bazende 2. öncelik anlamlarına gelir . tabi sağlıklı bilgi almak için alo 147 yi arayabilirsin.

sonrasına gelirsek, branşında kaç kişi varsa ve yetkililerin belirlediği kadro sayısı kadar alım olacak puan üstünlüğüne göre ve dışarıda kalan atanamayabilir bu risk çok yüksek çünkü duyuru metni bundan bahsediyor puan üstünlüğü kontenjan sınırlımasından bahsediyor.

facebooktaki bazi gruplarda yonetici arkadaslar bransa gore alinacak demis.yani branslara kontenjan verilecek.edebiyat ve tarihciler cok fazla sayida.dusuk puanlilarin atanmasi icin 400 kontenjan falan verilmeli.bu da imkansiz gibi.buyuk ihtimal dusuk puanlilar acikta kalacagiz 😯insallah bransla alim olmaz. dua edelim hayirlisi diyelim.

memo61 inşAllah 1.500 alıma başvuran herkez atanır. 1.500 fazlası olursa tüm engelli öğretmen adayları atanır.

bunun içinde başvuur yap kardesim elinden geldiği kadar sağda solda duyur. bimer cimer alo147 emek vermeden sesini duyurmadan olmaz.

gerçi yine takmayabilirler ama ben elimden geleni yaptım dersin en azından :)

Arkadaşlar bir araştırma yaptim ve engelli öğretmen atamalarında branş bazinda kontejan açılıp atama yapılmış misal geçen 2016 haziran dönemi engelli öğretmen tercihlerinde Türk Dili ve Edebiyatı için 28 Tarih için 23 kontejan açılmıştır. Büyük ihtimalle bu engelli öğretmen atamalarında da branş sıralaması baz alınarak atama yapılacaktır.

branş bazında puan üstünlügüne göre atama yapılacak , örnegin matematikten 50 kişilik kontenjan acıldı , matematik ögretmenleri arasında en yüksek puan alan 50 kişi atanacak

arkadaslar ön basvuru yaptıktan sonra sureçte ne yapmamız gerekiyo. mesela öğretmenlik yapabilir raporunu hangi tarihte alcaz . bütün evrakları meb e ne zaman teslim edeeğiz. daha once atanan arkadaş varsa yarımcı olabilirmi.

ozkan1983 http://ikgm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2017_01/27141433_2017_Yubat_Engelli.pdf önce duyuru metnini oku. anlamadığın yer olursa sor ? :)

arkadaşlar;
sınırlı kontenjanlar içerisine giremeyecek engelli öğretmen adayları ve girebilecek ama diğer engelli öğretmen arkadaşlarının atanmasını isteyen engelli öğretmen adayları

alo 147, bimer, cimer milletvekilleri bakanlık gibi resmi girişimlerde bulunarak 1.500 engelli öğretmen için başvuruda bulunan herkezin branş kontenjanı ve puan sınırlamasına bakılmaksızın atanmasını ve 1.500 den fazla başvuru olması durumunda da 2016 ekpss katılmış tüm engelli öğretmen adaylarının açıkta bırakılmaması ve atanması için başvuruda bulunabilirsiniz.

ben başvurdum hayırlısı olsun elimizden geleni yapmalıyız. hiç birşeyin garantisi yok olana kadar.

kardes okudum .mebbis basvuru için kullanıcı adı ve sifre almamız gerekiyomu bi okuldan

ozkan1983 hayır. siteye girip başvuru formunu doldurcaksın sonra çıktısını alacaksın ve senden istenilen belgeler ne ise klavuzda belirtilen onları tekrar klavuzda belirtilen yerlere götürceksin bu kadar.

yok gelmedi daha var bide ben pedogojik formasyonu ya kaybettim ya almadım hatırlamıyorum aof ingilizce aof
büroya sorsam yardımcı olurlarmı

bio88 yok reyis. arkadas nasıl basvuru olacagını sormus ona yanıt yazdım basvuru tarıhı gelmeden basvurular baslamaz.
ozkan1983 pedagojik formasyon eğitimini başarı ile tamamlamışsan hangi üniversiteden aldıysan oraya başvuru yapıp sertifikanı alacaksın.

Üst Alt