Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şu anda psikolojim çok kötü. Ne yapabilirim?

Yanlış anlama ama ilaçlarini da açken alıyorsan artık ona da dr bise yapamaz ( biraz da kendi dr un olmalisin yani tokken alinmasi gerekiyosa o şekilde almalisin ilaclarini )

Son düzenleme:
kahvaltıdan 1 saat önce alınması gerekiyor ben uyanınca alıyorum sonra mide bulantısı oluyor. ben nerden bileyim kahvaltı saatini. değişik değişik ilaçlar. öldürseler de kurtulsam

tmm işte demek ki sen ilaçlarla kahvaltı arasinda ki saati uzun tutuyorsun o da bulantı yapiyo sana galiba ( ilaçları aç alırsam böyle olur yazmışsın yorumunda o nedenle dedim ben de )
Nasıl yani insan bilmez mi kahvaltı yapacağı saati
Böyle kurallara uyman gerekir ki iyileşmeye başla

Son düzenleme:
Bir kaç gündür benim de keyfim yok. Bir kaç damla gözyaşı geldi gözlerimden. Anlaşılmamak zor geliyor. Enerjimi bunlara harcayınca gerekli yerlerde enerjim kalmıyor.

Son düzenleme:
doktora gündüz beni iyi yapacak bir ilaç daha yaz dedim tam tersine sabah alınan ilaç beni mahvetti. ilaç eklemek iyi değil 1 tane olsun iyi olsun

@Kumarbaz, aynen ilaç işleri ticari işler zaten bir sürü ilaç var aslına bakarsan çoğu da aynı işe yarıyor düşünmeme ve uyuma işine.:sleep:

Özel dr a telefonda mi dedin ?
Yoksa devlet hastanesine mi gittin de dedin bugün ilac yaz diye
Çünkü iki gün önce dr a gittim demistin Kumarbaz
Bi de senin tercihinle olmaz ilaç işleri , dr lar mesleği biraksin o zaman , sen nasıl olsa biliyosun hani tek ilaç lazım diye bana
Dr uygun görüyo ki birden fazla ilaç veriyodur sana
Hastalık yanında bir de kumar bağımlılığın var senin , nasıl tek ilaç yetecekmis sana
Inat edip hastaneye de yatmıyorsun nasıl iyilesmeyi bekliyorsun kusura bakma ama
Dr a da güvenmiyorsun , hocaya dua okut madem diyoruz ona da yok diyosun
Nasıl iyilesmeyi düşünüyosun yani
Ilaç takibini duzgun yapmiyorsun , kahvaltı saatini bilmiyorsun , ck aç aliyosun ilaçları
Kurallara uymuyorsun nasıl iyileşmeyi düşünüyorsun acaba

Son düzenleme:
@ipek., aylar önce 1 tane ilacım vardı ikisi bir arada ilaçtı geceleri alınıyordu ben sabaha etkisi kalmıyor dedim ben bir tane daha istedim gündüz alınan şimdi ilaçlar çoğaldı hiç güzel olmadı. hastanede yatarken bana verilen ilaçlar beni nerdeyse öldürüyordu. bana kendini çok sıkıyorsun demişlerdi. benim ilaçlara karşı hassasiyetim var. fazla ilaca gelemiyorum dr nereden bilsin benim bu ilaçları kaldırıp kaldıramayacağımı. şimdi gündüz ilacını bırakmak istiyorum bıraktırmıyorlar

tmm hassasiyet varsa bunu sen dr a diyeceksin
Bi de iki ilaç vardı sabaha etkisi kalmiyodu bi daha istedim diyosun ( demek ki her ilaca hassasiyetin yokmuş sana iyi gelen ilaç da varmış yani )
Bi de sen bi tane daha verin diyemezsin ki dr a --- sana uygun olan dozu verir dr çünkü .
Ilaclarimin bazilari kahvaltidan önce alınıyo diyosun mesela , o bi saati ck uzun tutuyosun ilaç aliyosun ondan sonra benim miğdem bulaniyo diyosun ( ilaç takibin yapilmali kısaca )

Senin açıkça kontrol altında ilaç takibin dahi yapılarak tedavi olman gerekli
Bir de eşin ne diyo bu durumlara hastaneye yatman gerekli demiyo mu

Son düzenleme:
eşim boşuna ilaç kullanıyon diyor. ilaçların çok bir faydası da yok. az ilaç yeterli şöyle düşün paketin hepsini bir seferde içsem daha hızlı mı tedavi olurum

himm anladim
eşde de sıkıntı var desene( boşuna ilaç kullaniyosun demek de ne biliyim yani ) mesleği bıraksın dr lar yani net

Az mı çok mu ilaç gerekli dr bilir onu !!!!

O zaman eşin kumar bagimligindan ve psikolojik hastalığından seni kurtarsin , sifir ilaçsız !!!!!

Son düzenleme:
kumarı bıraktım ama halen gözüm orada. şimdi ismime bakınca kumarbaz ne kötü bir isim seçmişim diyorum. gerçekten psikolojim nekadar bozulmuş farkında değilmişim ama bu değişim yeterli değil bazen ben değiştim mi diye düşünüyorum

İlaçlardan ilk 1 ay fayda görmüyorsan sonrada görmezsin bence ilaç bırakmak yerine değiştirmek gerekebilir

Zaten dr sana verir bi ilacı bi süresi vardır alırsin , iyi gelmezse başka ilaç verir
Yani senin durum niye bu kadar karismis orası ilginç
Bi de senin dr unu çok merak ettim yani cidden
Yani sana iyi gelmeyen bi ilacı zorla sana vermez çünkü bi dr ( çünkü ilaclarinla oynuyosun ,ne saatine ne dozuna ne de aç mi tok mu alincak bunlara dikkat etmiyorsun - bi saat önce alınacaksa kahvaltıdan bi saat olacak o kafana gore hareket edemezsin yani )
Çünkü eşininde senin de boşuna ilaç içiyoruz mantiginiz var
O zaman kendiniz iyilesin yani madem

Değişim yeterli değil diyosun hâlâ gözüm kumarda diyosun ( aslında şöyle bii değişim lazım donunla kalacaksin ki kumari oynayamiyasin bidaha ) çünkü zaten ilacı gereksiz goruyosunuz , o halde böyle biii değişim lazım gibi

Son düzenleme:
25 yıl ilaç kullandım ama tedavi filan olmadım. babama dr ilaçları ömür boyu kullaması gerektiğini söylemiş. gözlük takmak gibiymiş ama iyileştirici bir tarafı yok.

düzenli tedaviye başlayalı 10 ay oldu ve 3 defa dr değişti. önceki dr farklı düşündü şimdiki doktora ben anlatamıyorum sırf öncekinin notlarını okuyarak karar veriyor.

Çünkü senin yüzde yüz olmasa da bazı kötü durumlarını bastırıp seni stabil yaptığını biliyo dr o nedenle ömür boyu alacaksin diyodur dr ( tansiyon ilacı gibi düşün , kafaya göre kesilmez tansiyon ilacı ya da saatleriyle oynanmaz )
O yüzden kesemezsin ilaç kafana gore( ama durumunda ilaç aldığın halde kötüye giden biseler varsa da bunun için tedaviye gitmen gerekli hemen --- bir de dr sana kötü gelen ilacı zaten zorla iç demez , değiştirir )
Başta olduğun halden de kötü duruma düşersin çünkü , yeniden tedavi de baya zaman alır bu sefer
Zaten senin baba seni böyle yapmış
Keşke kendisi tedavi olsaymış
Bi baba çocuğuna kumar öğretir mi yani kasıtlı yapar gibi

Son düzenleme:
hastalık babamdan geçti bana. o da ilaç kullanıyor ömür boyu ilaç kullanıcak nedenini kendisi de bilmiyor. o hastalığı bilseydi belki benim sürecim farklı olacaktı.
ben babama kızamam çünkü kendisi farkında değildi.
ilaçlar öldürmüyor ama süründürüyor

İlaçlara iyileştirmiyor falan diye kızıyoruz ama ilaç hiç olmasa işimiz yaş onu da kabul edelim mesela ilaç kullandığımda hasta olduğum bile belli değil kimse anlamaz ben söylemezsen stabil deniyor sanırım ilaç hiç olmasa önce takıntı ardından psikoza girer ve hiç çıkamam
Böyle bir durumda da sonumuzun ne olacağı aşikar psikozdan hiç çıkamamak kısacası delirmek yani hastane, hapishane ya da mezar.

Kusura bakma ben bana kumar kötü aliskanliklar ögretiyosa bi baba kızarım
Sokaktan mi almış da benim üzerimde kötü oyun yapsin bi baba bana
O kadar saf olamam yani

Hastalik farklı bise ama
Bu kumar bambaşka bise çünkü

Mesela senin baba kumarda büyük parayi kazansa bunun farkinda olur ama değil mi

Yani biii farkındalığı var sonuçta

belki hastalık dönemlik gelmiştir bilemiyorum. ilaç olmasa da iyileşilecektik yada daha kötü olacaktı ama ilaç mı fayda etti bilmiyoruz.
burada sizlerle konuşmak da iyi geliyor ilaç gibi :)
beni kumara babam alıştırmadı ama genlerden gelen bir istek var.
ben 27 yılda anca bir tanı aldım unipolar bipoların kardeşi.

yaaa geçen baba alıştırdı dedin ama
O da öyleydi dedin , kumar konusu konuşulurken

Himm anladim
O zaman hastalık durumu farklı bise tabi farkında olmadan hareket etmiştir baba
Ona bise denmez tabi

Derdini anlatmak insanı rahatlatır tabi biraz daha iyi hissedersin

Psikolojim kötüyken psikolog doğaya çık kuş sesleri dinle dedi çıktım hiçbir faydası olmadı o dönem kullandığım antidepresanlardan biri kumar oynama isteği yapıyor du bıraktım geçti

Kumar değil mesele aslında takıntı sende bu kumarı takıntı yapmışsın anlaşılan takıntılı olunca bir şey takılıyor insan seninkisi de kumar .

@sokr@t, dr ilk başta okb dedi ama kaç yıldır ilaç kullanıyorsun diye 2 3 defa sordu 25 yıl deyince rapora unipolar yazdı ben de çözemedim ama ilaçların etkileri çok. artık bana antidepresan verilmiyor sırf antipsikotik veriliyor demekki etkisi var

@Kumarbaz, Okb nin yıllarca düzelmemesi yıllarca antidepresan kullanımın sende başka bir hastalığın ortaya çıkmasına sebep olabilir .
Doktorda bunun böyle olduğunu değerlendirmiştir diye düşünüyorum sırf Okb için 25 sene ilaç kullanmak nadirdir takıntı çoktan biterdi .
Okb ile başladı benimde sonrasında konmayan teşhis kalmadı hiçbiri umurumda değil teşhislere takılmıyorum takıntılı olmam sebep oldu.

@levent yzc, bağımlılık mı takıntı mı manik hareketler mi ben de çözemedim ama beni çok yordu ve bıraktım borsaya yatırım diye girdim misli işlemlerde buldum kendimi

Üst Alt