Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şu anda psikolojim çok kötü. Ne yapabilirim?

bazı hastalıklar birbirine çok yakın. unipolar okb ve depresyon aynı şey hatta kaygı bozukluğu.
borsa bağımlılığı için sigara bırakma ilacı veriyorlar. heyecanı isteği azaltıyor biraz

reçetede bir sürü kod yazılmış umarım hepsi dikkate alınır

@Kumarbaz, tanı kodları nedir bir sürü dediğin
Pardon yukarda yazmışsın
F32 depresif nöbet
F34 inatçı duygu durum bozuklığu
F38 duygu durum bozukluğu
F39 duygu durum bozuklukları

Yani çelişen bir şey yok benim gördüğüm hocam. Geçmiş olsun

Yeni bi dr a gidersen bilir hangi hastalık var diye sen de ve ona göre tedavi uygular sana

Kumar bağımlılığını da varolan bi rahatsizliktan kaynaklı olduğunu düşünüyorum
Buna göre de mutlaka bi tedavi vardır yani
Dr a güven yani kafanda şüpheler yapmamaya çalış yanlış teşhis mi niye bu kadar ilaç içiyorum diye
Şüphe yapıyorsan başka bi dr a git mesela
Bunun çözümü bu

Son düzenleme:
unipolar tanım var ama antipsikotikler benim cesur iş yapmamı engelliyor. eskisi gibi beyaz yaka arge çalışanı olamam. benim yaratıcılık tarafım öldü. bipolar arkadaşlar haklıymış ilaçlar bizi daha kötü yapıyor iyileşme yok

ilaçlar bizleri daha kötü yapmıyor belki ilaç değişmesi ya da ilavesi lazım belki de bir ilaç diğeri ile çakışıyor kaldırılması lazım her seferinde devlette 5 dakika bakan farklı farklı doktorlarla bir şey düzelmez muayesi olan iyi ve deneyimli bir Prof ile düzenli takibi lazım

prof olsa ne olur yaptığı bildiği iş aynı. farklı bir çözüm yolu bulacak değil ya

@Kumarbaz, aynı değil hocam tecrübeli ve de elbette iyi niyetli bir Prof daha iyi tedavi uygular

@Sarman, sen şimdi prof ilaç yazarsa benim eskisi gibi işlere daha cesur dalabileceğimi mi söylüyorsun. bilemiyorum belki giderim ama babam proflara gitti sonuç pek farklı değil.

O zaman bi hocaya git dua okuttur faydası olur mutlaka , tesir eder bi şekilde zihnini rahatlatir dualar
Iyi bi dr a guvenmiyosan eğer

@ipek., dr bugün hiç dua etme dedi okb takıntısından. profların da yapabilecekleri aynı şeyler çok bir beklentiye girmiyorum

Bence senin asıl problem ne biliyo musun
Senin baba dr a gitmiş hicbir fayda yok aynı gene diyosun
Aynı durumun sana da olacağını sanıp iyi bi dr a bile güvenmiyosun gibi sanki
Çünkü ne çözüm bulacaklar diyosun
Peki nasıl bi çözüm bulmalarını istiyosun iyi dr larin
Sana uygun ilacı verirler ve bi süre sonra iyi gelip gelmediğini anlarsin zaten

askerde hastaneye yatınca uzman doktor üzerimde 3 ilaç denedi ve çok kötü günler yaşadım ve sivil hayattakiler benim unipolar olduğumu kabul etmedi ilaçlar değişti. şimdi yine unipolar yazmışlar ya biri yapıyor diğeri bozuyor haklısınız prof belki daha az hata yapar daha doğru sonuç verir ama şu anda özele para verecek durumum yok. heyete bir gireyim sonra düşünürüm

tmm işte devlette de var uzman dr

Özel yoksa devlete de gidebilirsin
Evt bence de anlattığına göre bi yanlışlık var gibi ( doğru teşhis +doğru ilaç gerekli )
Bunu da iyi bi dr a güvenerek aşabilirsin
Yani ben iyilesemem diye düşünme iyi bi dr a da güven ve en bastan seni tedavi etsin bi iyi olursun mutlaka
Ama dr u dinlemen gerekli ,ilaçlarını da alman gerekli
Ve kafana da şunu yerleştirmeye çalış , ben iyi olacağım düşüncesini yerleştir

ben de malulen emeklilik için 2027 ocak ayını bekliyorum
psikiyatriye sık sık gidiyorum her gidişimde doktorum bende farklı ilaç deniyor ama iyi sonuç alamıyor
emekli olmam en güzeli çünkü iş hayatı benim psikolojimi çok yoruyor katlanamıyorum artık

Pazar günü kpss'ye girmiştim. Oradan bir şeyler umuyordum. Sınavım çok kötü geçti ve ben de baya baya kötüleştim. Benim de psikolojim çok kötü durumda. Nefes egzersizleri yapıyorum ve dizi izleyerek zaman geçirmeye çalışıyorum. Meşgul et kendini hocam. Başka bir çare varsa da ben bilmiyorum. Meşgul tutmaya çalışıyorum kendimi.

Öncelikle çok geçmiş olsun.

Yapabileceğiniz çok büyük bir öneri olmasada oyun oynayarak stres atmak olabilir.

Normalde artırımlı oyun öneririm ama bazen çok sarabiliyor o yüzden bilgisayarda bulmaca oyunu tavsiye edebilirim. Bulmaca dediğim sudoku değil hikayeli oyunlar.

Tabi hobilerinizi tam olarak bilmediğimden bu öneri size boş gelebilir.

Eğer evde kalmak istemiyorsanız dışarıda yürüyüş iyi gelebilir. Basketbol eğer saha var ise sadece atış yapabilirsiniz.

Yani sizin yapabileceğiniz çok şeyler var hobi bulmak en iyi yapılcak şey eğer işiniz yoksa.

Ben şuan örneğin ekpss hazırlanmaya başladım önümde uzun bir süre var nasıl sürdürücem onu düşünüyorum bipolarım ben hemen karar verip vazgeçebiliyorum o yüzden sizde sürdürmeye çalışın hobi bulunca belki ilk gün keyif alamayabilirsiniz

Zamanla alışkanlıkları değiştirmeye çalışın.

@Sakar_Şakir_60, 18 ocakta emeklilik için kurumuma dilekçe verip 3 ay heyet raporu almak istiyorum
Heyet raporunu malulen emekliliğe başvurana verebiliyorlarmış araştırdım
O kadar çok bıktım ki artık son 6 ay doktor takibim olsun diye doktora git gel oluyorum sürekli farklı ilaç veriliyor
Çok yoruldum artık
İlk psikiyatriye gidiş tarihim 2006 yılı
20 yıldır ilaç kullanıyorum. %52 raporum var. Atipik psikoz

stresle uyanıyorum yerimde duramıyorum ne yapacağımı bilmiyorum. buraya yazıp biraz derdimi paylaşmak istiyorum. ne kadar zor bir hastalıkmış

Daha dr a gitmedin mi acile falan

Olmaz ki dr a gitmen gerekli

dr a dün gittim aynı ilaçlara devam fazladan tiryaki ilacı verdi 5 çeşit ilaç midem bulanıyor

Dr a söyledin mi bulantı durumunu
Ne diyo peki
Geçiçi etkilermiymis bu önemli bise çünkü
Atıyorum basit bi ağrı kesici aliyosun mesela onun dahi kişiye yan etkileri olabiliyo , ciddi mi değil mi yan etkiler o önemli
Eğer dr müdahelesi gereken ve ilacın degistirilme durumu varsa dr un değiştirmesi gerekli ilacı

Son düzenleme:
kimin psikolojisi iyiki vallahi bazen ipi boynuma geçirip kendimi asasım geliyor yeminle....

dr ilaç değiştirmek istemiyor. 1 tanesini keselim dedim dozunu düşürdü.
yan etkiler çok ama yapacak başka bir şey de yok

Ben de bipolarım kumar bağımlısıyım artık yaşayamaya dayanacak gücüm kalmadı. Yaşamıma acı çekmeden son vermenin yollarını arıyorum. Bunu nasıl yapcam bilmiyorum.

Üst Alt