Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Stajer ehliyet uygulaması H sınıfınıda kapsıyor mu?

exelans

Üye
Konular
76
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar 2013 de stajer ehliyet uygulamasına geçilecek deniyor aklıma takılan H sınıfı nasıl olacak şimdi ben 2013 de ehliyet alıp araba alamayacakmıyım

2004ten beri stajyer ehliyet gelecek diyorlar bakalım ne zaman gelir...?
ama tüm ehliyet gruplarını kapsar diye düşünüyorum ama daha gelmez bence ülkemize...

düşünüyorumda H sınıfını nasıl kapsayacak bana verecekleri sertifika ile araç almaya kalksam vermezler 2 yıl ne aracı kullanacam engelime uygun araç nereden bulucam eğer kapsarsa engellilere çok büyük haksızlık olacak bu sistem

benim bildiğim yurtdışındaki uygulama şu şekilde... önce stajyer sürücü oluyorsunuz ve arabanızın üzerinde stajyer sürücü olduğunuza dair bir yapışkan oluyor L şeklinde (yani learner) yani araba satın alabiliyorsunuz sadece trafikte stajyer olduğunuz L harfinden anlaşılıyor ve diğer sürücüler de yeni sürücü olduğunuzdan dolayı size tolerans gösteriyorlar yani araba almada sıkıntı olacağını düşünmüyorum sonrasında 2 yılı doldurup direksiyon konusunda ve sözel anlamda iyi bir sürücü olduğunuzu ispatladığınızda, stajyerlikten çıkıyorsunuz tabii bunun sınavı falan vardır elbet
ülkemizde bence şu şekilde olabilir, aldığınız sertifika ehliyete dönüştürülür geçici ehliyet şeklinde... bitiş süresi üzerine işlenir herhalde... sonra 2 yıllık o süre dolunca tekrar ehliyet başvurusunda bulunursunuz bence bu ekstra maliyet ve kurs ücreti demek ülkemizde uygulanması çok zaman isteyen bir süreç diye düşünüyorum bizde sürücüler fazla toleranslı değiller maalesef... direksiyon sınavında bile arabada sürücü adayı ibaresi varken adam bağırıp çağırıyor, yol vermiyordu düşünün! stajyerken durum nasıl olur orası tartışılır...

engelli engelsiz ayrımı olur mu bilmiyorum belki H sınıfına yönelik bir ayrıcalık ya da kolaylık düşünülüyordur

Üst Alt