Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Staj girişi sigorta başlangıcı olarak kabul edilir mi?

KOKO1968

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
Sevgili arkadaşlar merhaba

Staj yaparken aldığımız sigorta numarası ve tarihi geçerli midir?

Yani ilk sigortalı tarihimiz stajdayken alınan tarih midir? Primler geçersi biliyorum, ama başlangıç yılı o tarih kabul ediliyor mu?
Bilgisi olan varsa paylaşabilir misiniz?

Teşekkürlerimle

sayın kelebek çok teşekkür ederim, ama aynı numaramla yıllardır çalışıyorum bunun herhangi bir olumsuzluğu var mıdır?
acaba bu konuda da bilginiz var mı?

Teşekkürlerimle

Geçen haftalarda internette haberler sitesinde bir bakanın açıklamasında, "stajyerlikte yapılan ssk girişinin ve yapılan hizmetin emeklilik hesaplamasına dahil edilmesi için 2015'in sonunda yeni bir tasarıyla meclise sunulacak" diye bir haber okumuştum, işallah dediklerini yaparlarda bende bir an önce emekli olurum. İşin enteresan tarafı benim ssk girişi 1999'da yapıldı ve bir yıl sonra 2000'de yeni bir sgk yasası çıktı ve benim esas primlerimde 2000 yılının sonunda yatmaya başlamış yani yasadan bende etkilendim ama bakanın dediği gibi stajyerliğin de hizmete dahil ederlerse ben hemen emekli oluyorum işallah çıkarırlar bu yasayı bir an önce...

TBMM Dilekçe Komisyonu https://edilekce.tbmm.gov.tr/ adresinden sisteme kayıt yaptırdıktan sonra, staj sürelerinin sigorta başlangıcı sayılması için yazılmış onlarca dilekçeyi imzalayarak veya İsterseniz yeni bir dilekçe yazarak katkıda buluna bilirsiniz.

Sevgili Özgür kardeşim ben linge giremiyorum yani açılmıyor...

Arkadaşlar tekrar merhaba

Stak yılı günü sayısı değil, sigortalılık başlangıcı olarak kabul ediliyor mu?

murat6677;
Murat kardeşim link sağlam bir problem görünmüyor. Birde şu linkten giriş yapmayı dene istersen http://www.tbmm.gov.tr/komisyon/dilekce/ açılan sayfanın sağ tarafında KOMİSYONA BAŞVURU başlığını göreceksin o başlığı açarsan "yazılı veya elektronik başvuru" yazılı olan yerden başvuruda bulunabilirsin.

KOKO1968;
Malesef, mevcut düzenlemede staj başlangıç tarihi sigorta başlangıç tarihi olarak sayılmıyor.

Hayır, staj sigortasının emekliliğe hiç bir etkisi olmaz. Emeklilik için temel olacak sigortalılık 18 yaşından sonra TAM primle sigortalı olunan tarihtir.

Staj da olsa alınan sigorta numarası emeklilik vb. özlük açısından kullanılmaya devam edilir.

Bilgilendirmeniz için tüm arkadaşlar gönülden teşekkür ederim

Üst Alt