Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SSK'dan malüllük maaşı alırken, vefaat etmiş babamın maaşını da alabilir miyim?

ismixch

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Ben ssk dan bir süre önce malülen emekli oldum ayrıca %54 de vergi indirimim var.Şunu öğrenmek istiyorum , babam bir kaç sene önce vefaat ettti. ssk emeklisi idi ondan kalan maaşı alma hakkım var mı?

Ne yazıkki alamazsınız, emekli olduğunuz için alamazsınız, 1 ekimden önce herhangi bir iş'te çalışırken babanızdan dolayı da yetim aylığını alabilirdiniz, taki emekli oluncaya kadar, şu an itibari ile alamazsınız.

ilgili madde; 5510 sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortasının

Ölüm aylığının hak sahiplerine paylaştırılması
MADDE 34- Ölen sigortalının 33 üncü madde hükümlerine göre hesaplanacak aylığının;
a) Dul eşine % 50'si; aylık bağlanmış çocuğu bulunmayan dul eşine ise bu Kanun kapsamında veya yabancı bir ülke mevzuatı kapsamında çalışmaması veya kendi çalışmaları nedeniyle gelir veya aylık bağlanmamış olması halinde % 75'i,

b) Bu Kanun kapsamında veya yabancı bir ülke mevzuatı kapsamında çalışmayan veya kendi çalışmaları nedeniyle gelir veya aylık bağlanmamış çocuklardan;

1) 18 yaşını, lise ve dengi öğrenim görmesi halinde 20 yaşını, yüksek öğrenim yapması halinde 25 yaşını doldurmayanların veya,
2) Kurum Sağlık Kurulu kararı ile çalışma gücünü en az % 60 oranında yitirip malûl olduğu anlaşılanların veya,
3) Yaşları ne olursa olsun evli olmayan, evli olmakla beraber sonradan boşanan veya dul kalan kızlarının,
her birine % 25'i,​

Bu kanun kapamında çalışmayan ve kendi çalışması nedeni ile gelir veya aylık bağlanmamış çocuklardan dediği için ne yazık ki yetim aylığını alamazsınız, çünkü size malül aylığı bağlanmış.

Üst Alt