Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SSK'da prim ödenmeyen ara günler için borçlanma yapabilir miyim?

sahaf1972

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
0
1990 dan ssk gırışım, bugune kadar 3450 gun pırımım var. askerı borçlama dışında dıyer boşluklar ıçın prım borçlandırma yapabilır mıyım?
bu konuda bılgısı olan arkadaşlardan yardım beklıyorum

ssk da geriye dönük borclanma YAPAMAZSIN sadece askerlik borclanmanı yapabilirsin

Borçlanma yapacağın tarihler arasında çalışman var mı?

vardır örnek 1990 da180 gun 1991 dede 37 gun 1992 den 1999 za kadar boş gecmış arkadaşlar

İleriye-geriye dönük borçlanma yoktur.

Eğer çalışmışsan ve prim günlerin SSK'ya bildirilmemişse işyerine dava açabilirsin.davayı kazanman durumunda çalıştığın tüm primler yatırılır.

sahaf1972,

Yazdığın sorudan 1990 tarihinde işe başladığını ve bugüne kadar 3450 gün primin bulunduğunu belirtmişsin. Hep aynı yerde çalıştığını da bilmiyoruz. Buna karşılık bazı günler sigortalılığının olmadığını boş geçen günlerin olduğunu, 1992'den 1999'a kadar hiç priminin olmadığını belirtmişsin. Sormak istediğim; işverenin sigortalı göstermemiş mi? yoksa çalışmadığın günleri borçlanmak mı istiyorsun. Çünkü yazdıklarından çalışmadığın, sigortalı olmadığın günleri borçlanmak gibi bir izlenim çıkıyor. Ve yazdıklarından işverenin seni sigortalı göstermediği izlenimi çıkmıyor.

makrı doğru algılamıssın arkadaşın calışmadığım gunler yanı serbest calışıyordum gundelık onun için sıgortalı calışmadığım 1992/1999 gunler için borclanmak ıstoıyorum teşkurederım

Sigortalı çalışmadığın günler için borçlanma yapamazsın.

bizlerin askerlik primi düşümü oluyomu aklıma takıldı oluyosa fikretkaradag@hotmail.com dan bilgilendirin 5000 primi nerden çıktı 3600 iş günü prim yatıran herkes emekli başvurusu yapar

Üst Alt