Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SSK ve Emekli Sandığı'nda toplam 3617 günüm var. Emeklilik şartlarım nedir?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
732
Reaksiyonlar
560
Özel sektörde SSK lı olarak çalışmaktayım. SSK da toplam 2492 gün primim var. Geçmişte kısa süreli bir memurluk hayatım oldu ve EMEKLİ SANDIĞINDA Fiili Hizmet Zammı ile birlikte 1125 günüm vardır.

TOPLAM HİZMETLERİM 3617 GÜN PRİMİM VARDIR.

Sorum şunlardır:
1-Eğer yakın zamanda malülen emekli olursam EMEKLİ SANDIĞI hizmetlerimden dolayı maaşım yüksek olur mu?
2-Bu şartlarda %80 vergi indirimi ile 3600 günle emekli olsam EMEKLİ SANDIĞI(1125 gün) hizmetlerinden dolayı emekli maaşım yüksek olur mu?
3-EMEKLİ SANDIĞI HİZMETLERİMİN BANA NE GİBİ FAYDASI OLUR?

ayDÜNYAvazo

Evet, 2000 öncesi primler maaş üzerinde çok olumlu etki eder. ES mensubu olarak da primlerin yüksek ödendiğinden, maaşına olumlu etki eder

Maaşın ne olacağına dair hiç hiç bir fikrim yok.

2008_oncesi.PNG

Malülen emekli sandığından mı SSK'dan yaşlılık aylığından mı emeklilik avantajlı?

Özel sektörde SSK lı olarak çalışmaktayım. 3620 gün primim var hali hazırda(1125 GÜNÜ EMEKLİ SANDIĞIDIR).
%80 VERGİ İNDİRİMİM VAR BU ARADA.

MÜRACAT ETMİŞ OLDUĞUM malülen emekliliğim KABUL EDİLDİ BU ARADA. Sizce bu şartlarda hangisinden daha fazla maaş alırım. Malülen emekliliktenmi yoksa vergi indirimi ile emeklilikten mi?

şöylede birşey var. Malülen emekliliği kabul etsem malülen emekli de olabilirim. Dahası var. Yaklaşık 3 buçuk ay sonrada %80 vergi indirimi ile 3600 günle emekliliği hakediyorum.

Primlerim doldu şuan iki emeklilik içinde.

ayDÜNYAvazo

eğer maluliyet başka birinin sürekli bakımına muhtaçlık düzeyinde ise malulen emekli maaş ı daha yüksek olur. Aksi halde aynıdır denebilir. Temel fark, malulen emekli olunca çalışamazsınız, Yaşlılık emekliliğinde sgdp ödeyerek çalışabilirsiniz...

2003 SSK girişliyim ve 2007 ile 2009 arası EMEKLİ SANDIĞI ve son olarak SSK çalışmakt

İlk SSK girişim:2003
EMEKLİ SANDIĞI:2007 ile 2009 arası
Vergi İndirimi Oranım:%80

SSK toplamı:2565 gün
EMEKLİ SANDIĞI toplamı:1125 gün
(Fiili Hizmet Zammı içinde toplam gün)

TOPLAM PRİM GÜN SAYIM:3690 gün
(Halen özel sektörde SSK lı olarak çalışmaktayım)

SORUM ŞU;
EĞER MEMUR OLURSAM VERGİ İNDİRİMİ İLE EMEKLİ
SANDIĞINDAN NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM?

ayDÜNYAvazo

Memur olur ve 1261 gün 4c'li kalırsan, yani memur olarak emekliliği hak edeceksen, şu tabloya tabi olursun. Yani 1261 gün memur kaldığında emekliliği hak edersin.

gün/ay/2003 +

bagkur.PNG

SSK dan 3700 günle //// EMEKLİ SANDIĞI da 4901 günle MALÜLEN EMEKLİ OLURSAM NE FARK?

İLK SSK GİRİŞİM=1 EKİM 2003 tür.

SSK lı olarak çalışmaktayım.
Şuan TOPLAM PRİM GÜNÜM=3700 gün
(1125 gün EMEKLİ SANDIĞI + 2575 gün de SSK olmak üzere)

1.SORUM;
BU ŞEKİLDE SSK DAN TAM 3700 GÜNLE MALÜLEN EMEKLİ OLDUĞUMUZU VARSAYARSAK TARAFIMA NE KADAR MAAŞ BAĞLANIR.

2. SORUM DA:
DİYELİM EMEKLİ SANDIĞINDAN MEMUR OLDUM 3700 GÜNLE. 1261 GÜN DAHA ÇALIŞIP PRİM TOPLAMIMI 4961 GÜNE YÜKSELTİP emekli sandığından MALÜLEN EMEKLİ OLURSAM TARAFIMA NE KADAR MAAŞ BAĞLANIR.

3.SORUM;
EĞER EMEKLİ SANDIĞINDAN MALÜLEN EMEKLİ OLURSAM 1261 GÜN TOPLAMDA 4961 GÜNLE GEÇMİŞTEKİ EMEKLİ SANDIĞI HİZMETLERİM (2007-2009 ARASI TOPLAM 1125 GÜN) BANA NE GİBİ FAYDASI OLUR.

Sayın moderatör düzeltebilirmisiniz.
Başlıktaki 4901 yerine 4961 yazılacak lütfen düzeltin.

Malülen emekli olmayı mı yoksa engelli emekli olmayı istiyorsunuz?
Eğer emekli sandığından 1261 gün daha çalışıp emekli olursanız tabiiki daha fazla maaş alırsınız. Tekrar memur olarak alınmanız lazım işe ama.

u.uçar

Memur olarak
vergi indirimi veya malülen emekli olmak farkedermi? Sanırım malülen emekli olunca özelde çalışamıyorsun?

Peki
MALÜLEN EMEKLİLİKTEMİ
yoksa
VERGİ İNDİRİMİYLE EMEKLİLİKTEMİ
1261 GÜN PRİM ŞARTI VARDIR?

Memurluktan emeklilikte 1261 gün prim şartı hangi emeklilikte vardır?

1261 gün prim şartını bilen varmı?

Vergi indirimiyle emekliliğe müracaattan ne kadar zaman sonra prim yatırılması durur?

%80 vergi indirimim var.
Ssk lı bir işte çalışmaktayım.
15 gün sonra EKİM 1 DE
EMEKLİLİK İÇİN MÜRACAAT EDECEĞİM.

Bu emeklilik aşaması esnasında SSK PRİMLERİ YATIRILMAYA DEVAM EDER Mİ? Yoksa başvuru tarihi itibariyle ssk primi yatırılması son bulurmu?

Bu konuda tecrübeli arkadaş varmı?
SSK PRİMLERİ YATIRILMASI NE ZAMAN DURDURULUR Kİ?

ben kendi sürecimi yazayım. vergi indirim yazısyla sgk ya gittim onlar bana emekli olur yazısı verdi. bu yazı ile işyeri çıkışımı yaptı çıkış kağıdı ile tekrar sgk ya gittim tahsis talep doldurdum bu şekil de

30 temmuzda tahsis talep doldurdum 10 eylülde sgk dan (aylığınız bağlanmıştır 23,10,2018 de alabilirsiniz) mesajı geldi.

ayDÜNYAvazo

İş çıkışınız yapıldığı andan itibaren ilişiğiniz kesilir ve artık pirim ödenmez. Ancak işlemlerden 1 gün sonra destek pirimi ödeyerek çalışmaya devam edebilirsiniz.

Merhaba, öncelikle hayırlı olsun. bende 15 Temmuzda başvuru yaptım hala gelişme yok. E-devlette SGK hala aktif görünüyor. Bugün SGKya gittim biz vergi dairesine yazdık cevap bekliyoruz dediler. Siz hangi ildesiniz hangi SGKya bağlısınız.

sigorta çıkışı yapıldıktan sonra 100 gün daha yararlanılıyor diye biliyorum.
yesilsy başka ilde çalışmışlık yada bağkur veya isteğe bağlı sigorta varsa bu illerden dosyalarınız birleştirme yapılıyor bu arada vergi dairesinden tekrardan yazı talep ediliyor.

Sn Hozgul ben de 2 ay'a kadar vwrgi indirimim onaylanir ve istifa edip sgkya basvurucam.Ama niyetim ayni isyerine.girdi cikti yapmak.1 gun luk arayla bu yapulabilir mi ayni.isyerine,yoksa 1 kurali var mi?
Tesekkurler

Beni yanlış anladınız sanırım arkadaşlar. Benim sorum şu? Ben %80 vergi indirimi ile emekli olduğum işyerinde yani aynı işyerinde çalışmaya devam edeceğim.
15 gün sonra da Emeklilik müracaatını bu işyerinde yapacağım. Bu müracaat sonrasında ne zaman ssk primleri yatırılması durdurulur ve prim gün ödenmez? Emekliliğe müracaattan ne kadar zaman sonra sgdp ödenneye başlar?

Özel bir şirkette %80 vergi indirimiyle SSK lı olarak çalışmaktayım. 3715 gün primim var hali hazırda.

ŞİMDİ MEMUR OLDUĞUMU VARSAYARSAK.
EĞER EMEKLİ SANDIĞINDA 1261 GÜN YANİ 3 BUÇUK YIL DAHA ÇALIŞIP EMEKLİ OLURSAM

1-SSK dan daha önceden almış olduğum %80 vergi indirimi raporum memurlukta yani emekli sandığında geçerliliği devam edermi?

2-Memurluktan emekli olup daha sonra özel bir şirkette SSK lı olarak çalışmaya devam edebilirmiyiz. Bu konuda haklarımız nedir? Herhangibir hakkımız varmıdır?

3-EMEKLİ SANDIĞINDAN %80 vergi indirimi ile emekli olmak için 1261 gün prim yeterlimidir?

BoraBalli

Emeklilik sonrası, tahsis numarası oluştuktan sonra istediğiniz yerde tekrar işe başlayabilirsiniz. İş veren sizi emekli çalışan olarak göstermeli. Sorun olacağını sanmam.

Tesekkurler,15 gunden evvel o tahsis no olusmaz diyorlar,giris cikis.bu durum da yaomazlar,en fazla 2 gun.arasi olsaydi yapacaklardi,kismet..

SM-G9650 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

BoraBalli

Emekli olurken başvuru sırasında bana tahsis numarası vermişlerdi. Emin misiniz 15 günden önce verilmediğine?

Acikcasi yine bu.forum da okumustum.Hemen veriliyorsa mukemmel olur.Sgk'ya gidip.sorucam 2 haftaya kadar,ama genel de valismaya devam.edenlwr 15 gun.gibi bir sureden.bahseditorlar.
SM-G9650 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ayDÜNYAvazo
Bu ayın en geç 29-30 unda basvurun sgk ya tabii prim gün durdurun Yani işten ayrılın ki 1 ekim itibari ile maaşınız biriksin.Daha sonra işyeri anlaşmalı sigortasız çalısabilirsiniz.

ayDÜNYAvazo iş yerinden çıkmadan emekli olamazsınız sanırım. vergi indirim yazınızla ssk gidiyorsunuz.sgk size emekli olur yazısı veriyor bu yazı ile işyeri çıkışı yazınızı veriyor bu yazı ile tekrar sgk emeklilik servisine gidiyorsunuz emeklilik süreciniz başlıyor.

4a ssk ya tabiiseniz işyeri kod8 ile emeklilik için çıkış yapmadan emeliliğe başvuramazsınız.işyerinin illaki haberi oluması lazım

Üst Alt