Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Spastik engelliyim. Ehliyet ve araç alabilir miyim?

ferit karanlık

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
ben ferit karaköse spastık engelliyim %78 basbakanlık engelli kartım var ayrıca nufus müdürlügündede görünüyor engelim hafif ehliyet ve araba almak istiyorum ellerımde ve ayaklarım saglam sadece istem dışı ellerimde titreme meydana geliyor ben arac ve ehliyet alabilirmiyim saygılar

sürücü yönetmeliği diyor ki;

a) Santral sinir sistemi ile ilgili doğuştan veya sonradan geçirilmiş veya cerrahi girişime bağlı hastalıklarla ortaya çıkan uzuvların parezi ve paralizileri (duyusal, motor, koordinasyon ve denge açısından), araç kullanmasını ve trafik güvenliğini engelleyecek şekilde ileri derecede bozuk olanlara, sürücü belgesi verilmez. Hafif derecede bozukluğu mevcut olanlara, nöroloji uzmanının kanaatine göre sürücü belgesi verilebilir.

b) Periferik sinir sisteminin etkilenmesi sonucu ortaya çıkan uzuvlarda parezi ve paraliziler araç kullanmayı ve trafik güvenliğini engelleyecek şekilde ileri derecede ise sürücü belgesi verilmez. Hafif derecede güçsüzlüğü varsa, nöroloji uzmanının kanaatine göre sürücü belgesi verilebilir. İki ayağı felçli (parapleji), diğer vücut fonksiyonları normal olan şahıslara H sınıfı sürücü belgesi verilebilir.​

Bu konuda başka bilgisi olan, spastik olup ehliyet alan başka arkadaşlarımız varsa paylaşabilir misiniz lütfen?

Ben speral calsi hastasıyım tek kanedyen ile kısa mesafelerde yürüyorum merdiven vs inip çıkıyorum.
Sol kolumda güç kaybı mevcut aslında otomatik vites araç kullanabiliyorum
sağ bacağımda bence sıkıntı yok ama biz doğuştan engelli olduğumuzdan sıkıntılı sıkıntısız bacak nasıl oluyor bilmem ama fiziksel bozukluk nedeniyle doktorlar ön yargılı oluyor

sizden ricam ön yargıyı çürütecek resim bilgi evrak paylaşımında bulunmanız

yok mu yahu yanıt verecek arkaşlar

ferit karanlık;

kusura bakmayın ama vermezler

ama neden neye dayanarak bunu noroloji uzmanımı değerlendiriyor

Evet nöroloji fizik tedavi ve ortopedi doktoru karar veriyorlar.

Ama arkadaşın rahatsızlığından dolayı zor! ama heyete girmeden önce ilgili doktorla görüşüp girin .

öyle yapacağım ama siz hariç forumdan kimse destek olmadı

Spastik olup ehliyet alan arkadaşlarımız varsa konuya dair tecrübelerini aktarabilirler mi lütfen?

Üst Alt