Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sosyal bağların eksikliği ruhsal sağlığı olumsuz etkiliyor..?

mavi_kalem

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
19
Sosyal baglarin eksikligi ruhsal sagligi olumsuz etkiledigini dusunuyorum peki sizler bu konu hakkinda ne dusunuyorsunuz

Kalabalık eş dost sohbet muhabbet ortamında olanların psikolojisi daha iyidir tabii düşünmeye zamanları kalmadığı için yalnızlık bozar .

Hastalik insanin icine kapanmasina neden oluyor, iyice ice donuk oluyor insan. Sonra kendi kendine kurmasi, hatta ozellikle grandiyoz hezeyanlara sahip olmasi kolaylasiyor gibi geliyor dusununce.

@Descartes, buna sevindim. Öyle bir durum var doğrudur.

O yüzden emekli olma abi ☺️
Ben üniversitede okurken tatil olduğunda durumum kötüleşiyordum çünkü üniversitenin sosyal ortamından tatil nedeniyle ayrıldığımda yalnız kalıyordum haliyle hastalıkla başbaşa kalmak durumunda kalıyordum . Şimdi ise mezun oldum ama yalnızlığa alıştım şimdi idare etmeye çalışıyorum .

Son düzenleme:
@Descartes

abi kaç yaşına kadar çalışacaksın bilmiyorum ama bence ölene kadar çalış. emekli olunca insanların canları sıkılıveriyor

Ben 13 yıl tedavi gördüm son 1 senedir tedavi görmüyorum. Hastanedede yatışım oldu. Tecrübelerime dayanarak ve yaşadıklarıma göre kendi adıma konuşuyorum, yemin ederim sosyallik çok önemli. Ben sosyal olduğumda, sorunlarımı çok daha fazla unutuyorum. Ve en son hastaneye yatmamda ki sebep yanlız kalmam ve sosyal olamamdı.

Sosyalligin en güzel yasandigi yer hayir kurumlarina üye olduğunuzda başlıyor.
Başkalarının dertlerini gorunce insan kendindeki dert saydığı şeylere utanıyor.
Bir insanin yarasıni sarmaya vesile olmanin güzelliğini yaşıyor.
Ve kalbi gercek manada güzel insanlarla tanışıyor.

@m.okanoyun,

sırf engelliyiz diye sosyalleşmek için Hayır kurumlarına enayi gibi bedava mı çalışalım ?

@Polmiks,
Aslinda enayilik ile iyilik arasında ki farki anlamadığın icin gerçekten acinacak haldeymissin...
@Can1963,
O ortamdaki insanlar zaten seni mutlu eder. Senin mutlu ettigin insanlarin yüzündeki tebessüm ve dualar yarani cabucak iyileştirir

@m.okanoyun,
Hocam ben inançsızım ve duaya falan pek inanmıyorum. Ayrıca zaten depresyondayım bunun yanında obsesyon ve epilepsi var zaten hiç birşey yapamıyorum ki. Depresyon yapamama durumu oluyor. İnsanların hayatlarına dokunmak ve iyilik yapmak insana çok güzel hissettirir eminim ve bu çok güzel birşey, ama sanırım hayatına dokunulması gereken kişiler şuan bizleriz.

@m.okanoyun,

Acınacak halde falan değilim, Zaman = Para anlamına gelir. Gidipde bedava çalışmakta ENAYİLİKTİR. MENZİLE Gidip orada bedava çalışanlar gibi :)
hikaye anlatmaya gerke yok çalışacak personel laazımsa gönüllü değil verirler ücretini çalıştırırlar. boşuna insanlara saçma sapan telkin vermeyin o hayır kurumlarında dönen parayı görseniz aklınız çıkar.

6 subat depreminde oraya gidip gönüllü calisanlar enayi mi? Menzili bilmem etmem. Ve orasi hayir kuruluşu değil. Burada bile binlerce hayra muhtac engelli insan var. Gecim sıkıntısı yasayanlar var. Kimi bedeniyle kimi maliyla birbirine yardim etse dertler tasalar kalmaz.
Benim ALLAH c.c im "Rezil duruma düşmeyecek sekilde elindekinden paylaş" buyuruyor. Sonuc itibariyle senin dinin sana, benim dinim bana...

@m.okanoyun,

6 şubatta oraya gidip destek olanların %99 u Devletten ve kurumlardan maaş aldı. Hiç bir iş yeri Depreme desteğe gitmen için sana izin vermez işinden kovulursun.
İnsanların bedava sömürülme olayını artık bırakın. Adamın parasını verirsen tabiki destek olur ama hiç bir şey vermeden destek beklemeyin. Hayır Kurumu muhabbetide hikaye oralara verdiğiniz paralar önce kendi personellerine maaş olarak gidiyor sonrasında dışarıdan sözde hayır adı altında bedava işçi çaliştiriyorlar. Hayır kurumlarında çalışırken kaza geçirsen ne olacak ? Kurum mu sahiplenecek ? Ortada kalacaksın. Siz dini inançları kullanarak alenen sigortasız işçi çalıştırılmasını tasvip ediyorsunuz.

Din kullanilamaz
Dini araci yapip somurulenler aptaldır. Ve aptallarla isi olmaz İslamiyetin!
Dinimizin seninle de işi olmaz!
Kalbinde art niyet olan, herşeyi kötüye yoran akli fikri İslamiyete laf atmak olan biri bizim dinimize giremez.
Hani senin gibi İslamiyet şöyle böyle diye laf atmaya kalkanlar var ya iste onlar bizim dinimizde zavalli ve değersiz varliklarsiniz.
BİZİM DİNİMİZE KİŞİLİĞİ KARAKTERİ OTURMUŞ, AHLAKLI EDEPLİ HAYALI VE İFFETLİ, KALBİ GÜZELLİKLERLE DOLU, AKLINDA İTLİK PUŞTLUK OLMAYAN, VİCDANLI VE MERHAMETLİ KİŞİLER GİREBİLİR... Bu özelliklere sahip olup İslamiyete girmeyen kişiler günün birinde mutlaka bu dine girer ve ölür...

@m.okanoyun, Konuyu yanlış yere çekiyorsun arkadaş doğru söylüyor. SMA standlarında bile günlük yevmiye ile çalışanlar var artık. Herkes yolunda yani. Hepsi için demiyorum ama inançlı olup ahlaksız ve kötü olan çok insan var. Bir insanın iyi veya ahlaklı olması dini inancıyla olmaz. Ayrıca sizin üslubunuzdan dolayı bir kişi müslüman olacaksa bile olmaz. Çok ağır konuşuyorsunuz.

Son düzenleme:
İslamiyet senin tekelinde mi ?
ne bu uslup böyle ? Hayır Kurumlarına bedava çalışmayı reddettiğim için İslamiyetten aforoz ettin ?
Sen açık açık söyle bakayım beni ölüm ile mi tehdit ediyorsun ? Ahlak,Edep,Haya İffet ve islamiyet ile Hayır Kurumlaarında Beleş Sigortasız çalışmak ne alaka ?
İslamiyeti senin gibilerden öğrenecek değilim. Sen daha ne söylediğinin dahi farkında değilsin.

@Can1963,

Siz bu şahsiyetin onceki konuşmalarını bilmiyorsunuz. Mesela dediniz ki ben inancsiz biriyim agzımı acmadim kotulemedim. Hatta size dini bilgi bile vermedim sizi dariltmadim daraltmadim. Lakin bu sahsin işi gücü yokmuş gibi İslamiyete karşı havlamaktan baska yaptıgı bir sey yok. Biraz beyin calistiralim.
Her kötü inancsiz olmadığı gibi, her inançsız kötü olamaz. Bu baglamda herkesi aynı kefeye koymak olmaz. Herkesi aynı kefeye koyarak asagilayana karşı uslubum sadece kişilik analizinden ibaret. Yani karşıma bir kitap cikti ve bu kitabi eksiksiz hatasız okudum

Bunlar söylenmez ayıptır, başa kakma olarak düşünülebilir ama insanı söylemek zorunda bırakıyorsunuz.
Ben de 1999 depremi akabinde hemen hemen tüm deprem bölgelerini kısmen veya tamamen gezdim, karınca kararınca elimden geldiğince mazlum ve mağdur duruma düşmüş insanlara maddi ve manevi yararlı olmaya çalıştım, kimseden zerre kuruş almadığım gibi cebimden de onca masraf yaptım. Helal hoş olsun. Bütün bunları sırf Allah rızası için yaptım.
Allah'ın rızasının kazanmanın ne demek olduğunu bilmeyenler bunu asla anlamaz enayilik der, aptallık der, salaklık der.
Her şey para demek değil.
Sağlığım el vermiş olsaydı K.Maraş depremi akabinde de oralara gitmeyi çok isterdim. İnsan, bir ihtiyacı olan başkasının ihtiyacını giderdiğinde mutlu oluyor. Bunun dinle-imanla alakası yok. İnsanlık bunun adı, insanlık ve vicdan.

Kamuoyu oluşturmaya çalışıyor sanırım :)
Pskiyatrik problemi var mı bilmiyorum fakat savunduğu şey "Hayır Kurumlarına Gönülllü yardım edin " Para yok bir şey yok. Sigorta yok.
Enayi gibi gidin allah rızası için hayır kurumlarına yardım edin diyor. Peki onlara yardım edersek biz nereden nasıl para kazanacağız ? Bunu sorgulayınca garip bir şekilde aforoz etmeye kalktı. Bilmediği tek şey İslam dini onu tekelinde değil. Kendi hayal dünyasında yaşamaya devam etsin.

İnsanlar sırf engelli, pskiyatrik hastalığı var belki sosyalleşme ihtiyacı var diye onlardan bedava faydalanmak sureti ile hayır kurumlarına bedava çalışmayı tavsiye ediyor.
Hayır kurumlarında çalışırken başınıza bir iş gelse ne olacak peki ?

Ya bir insan bu kadar mi zavallı olur. Bu kadar mi akildan yoksun olur.
Yardim dediğin gönüllülük esasına dayanır. Gönlünün el verdigince ya malinla ya bedeninle yardim edersin. Gönüllü olarak sağlığın neye elveriyorsa onu yaparsın. Senin insanlığın köpeğin vicdanindan daha düşük olduğu icin yardim etmemek için bahane uretiyorsun hadi yardim etmekten bu kadar acizsin yardim edenlere hakaret ederek, yardim kuruluşlarına iftira atarak amacının niyetinin ne olduğu ortaya çıkıyor. O yüzden bos yapma. Yardim etmenin güzelliğinden mahrum olarak yasa dur. Kimse senin yardımına ihtiyacı yok. Lakin senin insan olmaya epey bir ihtiyacın var...

Üst Alt