Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

[Soru] Şehirlerarası otobüs ulaşımındaki engelli indirimi hakkında

Konular
13
Reaksiyonlar
0
Şehirlerarası otobüs ulaşımındaki engellilere sağlanacağı belirtilen yüzde 50 oranındaki indirim uygulanıyor mu acaba? Bu indirimden yararlanan arkadaşlarımız var mı? Hangi firmalar uyguluyor bu indirimi? Umarım sorunsuz bir şekilde yararlanabiliriz bundan. Sevgiler,selamlar...

TESEKKURLER OYA 15 DK.SONRA BAYRAM ICIN SEHIRLERARASI OTOBUS BILETI ALACAKTIM

NE YAZIKKI ARKADASLAR DEMIN SEVINE SEVINE ENGELLILER ILE ILGILI SEHIRLERARASI OTOBUSLERDE INDIRIM VAR DIYE BILET ALMAYA GITTIM.. O KADAR COK EVRAK ISTEDIKI PAMUKKALE SEYAHAT BENDE VAZGECTIM... NORMAL BİLET ALDIM... OZURLU KARTI YETMEDI SAGLIK RAPORORUMUN FOTOKOPISI VE % 40 ENGELLI DIR DIYEDE YAZI... DAHA DEVAM EDIYORDU TAMAM ABI DEDIM VER NORMAL BIR BILET...

Benim öğrenmek istediğim uygulanıp uygulanmadığı. Yararlanan arkadaşlarımız varsa ve hangi firmaların bu indirimi uyguladığını belirtirlerse hepimiz için olumlu olur sanırım. Mesela Nilüfer, Anadolu gibi firmalar uygulamıyor henüz bu indirimi. ( Sorduğum için biliyorum) Bu yüzden bu forumu açma gereği duydum. Önceki mesajımda da belirttiğim gibi umarım bütün firmalarca uygulanır bu indirim.

Kamil Koç firması bu indirimi uyguluyor. Ben 2 gün önce bu şekilde bilet aldım.
Sadece Özürlü Kimlik Kartınızın fotokopisini istiyorlar.

Arkadaşlar ben bugün ulusoyu aradım bu kanunun uygulama olduğu söyledin fakat şöyle bir açıklama yaptılar eğer %90 ve üzerinde özürlü iseniz %50 indirim yapılıyormuş daha düşük seviyelerde uygulanmıyormuş herkesin bilgisine hep şirketler yan çizmek için bir bahane buluyorlar. Zaten %90 özüre sahip bir arkadaşımız tek başına seyahat edemezk yanında refekatçi olması gerekir şirketler bir taşla iki kuş vurma peşinde iyi günler.

Arkadaşlar bu uygulanmıyor. Bende kanunun çıktığını söyledim fakat bize tebliğ edilmedi diye bir yanıt aldım. Resmi gazetede yayınlanan uygulamanın her firmaya tek tek tebliği gereklimi onu bilmediğim için üsteleyemedim. Fakat bu uygulamanında kağıt üzerinde kalacağını tahmin ediyorum..
http://rega.basbakanlik.gov.tr/Eskiler/2006/11/20061119-4.htm

Kamil Koç`un yanısra Pamukkale Turizm de bu indirimi uyguluyor. Engelli kimliğinin gösterilmesi yeterliymiş. Web sitelerinde de bununla ilgili bir bölüm var. fakat bazı acente görevlilerinin bu konuda bilgisi yok. Dün başvurduğum iki pamukkele acentesinden biri bu indirimin 18 yaş altı engellilere uyguladılarını söylerken, diğer acente görevlisi, bu indirimi uyguladıklaırnı fakat bunun sadece uzun mesafe yolculuklar için geçerli olduğunu belirtti. Bu çelişkilerle ilgili e mail yazdığım Pamukkale halkla ilişkiler servisinden gelen yanıt şöyle...

Sayın...

Mailinize istinaden ilgili terminal görevlileri ikaz edilmişlerdir. ayrıca bu indirimin tüm güzergahlarımız için geçerli olduğunu belirtmek isteriz. Engelli kimliğinizi göstermeniz yeterli olacaktır. Yaşanılan aksaklıktan ötürü özür dilerken, firmamızla seyahatlerinizin devamını diliyoruz.

Saygılarımızla;
Pamukkale Turizm
Halkla İlişkiler Müdürlüğü

Bu iki firmanın uyguladığı engelli indirimi dilerim bütün firmalarca uygulanır. Bir dostumuz firmaları zarara uğratmamak ve küfür yememek için bu indirimden yararlanmayacağını belirtmiş. Kendi seçimidir fakat maddi açıdan zor durumda olan engelli dostlarımız için güzel bir gelişme bu. Ayrıca bu indirimden yararlanan engellilere kimsenin kötü muamele etmeye hakkı yok. Bu tür olumlu gelişmelerin takipçisi ve denetleyicisi olursak uygulamalar daha etkin bir şekilde yürür diye düşünüyorum. Sevgiler,selamlar...

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Arkadaşlar bu kanun ve bu kanunun uygulanması bizim elimizde.
Gülüp geçeceğimize, sessizharf gibi yapın sesinizi çıkartın.

Ayrım yok kanun çok açık büün firmamalar uyacak.

Kanun çok yeni olduğu için bazı aksama ve aksilikler olabilir. Yılmayınız.
Kazanımlarımızı korumak bizim en önde gelen görevimizdir.

Arkadaşlar bu indirimli seyahat konusunda firmalar indirimi uygulamadığı ansa benim o anda şikayet edeceğim mercinin telefonları ve o mercinin yaptırım gicü yanı ilgilenme o anda olayın sıcagı sıcagına sonra isbatı ümkün olmayan durumlara düşeriz bu konuda zandederim uyarıdan başka ceza ileri gitmiyor.yeterlimi

ABALI

Gelişim Yolcusu' Alıntı:
Kamil Koç firması bu indirimi uyguluyor. Ben 2 gün önce bu şekilde bilet aldım.
Sadece Özürlü Kimlik Kartınızın fotokopisini istiyorlar.

evet kamil koç uyguluyo nilüfer ise uygulamıyo neymiş kanun çıkmamış dedi

Metro da var mı bu uygulama bilen var mı METRO TURİZM'DE :)

Üst Alt