Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

[Soru] Doğuştan kalça çıkığı bulunan kişinin çocuğunda da kalça çıkığı olur mu?

memo

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
mrb kalcası doğuştan cıkık kişi evlenirse cocuğu kendisi gibi engelli olurmu

Kalçaçıkığının tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu unutmadan:

• SORU: Bebeklerdeki kalça çıkığının sebebi nedir? Nasıl oluşur?
    Kesin olarak bir nedeni henüz bilinmemekle birlikte bir çok faktörün yol açtığı kabul edilmektedir. Genetik ve etnik faktörler, anne karnında iken oluşan mekanik problemler, fizyolojik ve doğum sonrası faktörler kalça çıkığına yol açmaktadır.

SORU: Kalça çıkığı hangi sıklıklı görülmektedir?
    Her 100 yeni doğandan 1’inde yukarıda saydığımız tiplerden biri veya değişik derecede kalça instabilitesi görülmektedir. Her 1000 doğumdan yaklaşık olarak 1-2 ‘sinde kalça çıkığı görülmektedir. Ancak ailesinde kalça çıkığı hikayesi varsa bu sıklık 35 kat daha fazla olacak şekilde artmaktadır. Yine kız bebeklerde, erkeklere göre 4-5 kat daha fazla görülmektedir. Makadi doğum yapanlarda görülme sıklığı %20 oranında artmaktadır. Ayrıca geleneksel olarak kundaklama alışkanlığı olan bazı kırsal bölgelerde daha sık görülmektedir. Günümüzde doğum indüksiyon yöntemleriyle daha sık olarak karşılaştığımız ikiz veya çoklu gebeliklerde de daha sık olarak kalça çıkığı görülmektedir.

Daha falz bilgi için buraya tıklayın

Rahat olun endişe etmeyin sonuçta tedavisi olan bi şey erken teşhis çok önemli.

merhaba içiniz rahat olsun ben doğuştan kalça çıkığıyım ve 3 tane çocuğum var hiçbirinde problem yok

Ben öyle diyemeyecegim malesef benim ilk cocugum erkekti sorun olmadi ama ikincisi kiz da ayni cikiklik oldu ve bana dogumdan sonra hastanede dedilerki anneden genelde kiz cocuguna geciyor dediler, kizima hemen bacak arasi kalip verdiler 15 gün bile takmadim yeni dogdugunda hemen düzeldi sükür simdi koskoca saglikli kiz masallah .Bizlerdede bilincli olunsaydi bizde cekmezdik ama yinede sükürler olsun . Kalca cikikligi artik o kadar korkunc degil erken teshis edilirse tabi .

Üst Alt