Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sonradan engelli memurun engelli kontenjanına geçiş şartları nedir?

uumut43

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba %54 engelli raporum var.Kurumumda engelli memur kontenjanına geçmek istiyorum.Öncelikle gelir idaresine basvurup vergi indirimi mi almam gerekiyor yoksa direk bir yazi ile.kurumuma raporu ibraz edip engelli kontenjanı talebi mi.mi yazmalıyım?
Engelli kontenjanina geçmek isteyen memur once vergi indirimini mi almalı?

@KKELEBEKK,

Teşekkür ederim.Engelli kontenjanına geçmek için önce vergi indirimini almam gerektiği söylendi o yüzden sormustum.

Peki engelli kontenjanina geçmek icin yazi ile kuruma raporumu bildirdikten sonra ayrica vergi indirimi için Vergi dairesine mi başvuracagim?

devlette engelli kontejanı diye birşey yok. rapor aldıysan vergi indiriminle kurumuna ibraz edersin. cüzi bir miktar gelir vergisinden muaf olursun. engelli haklarından yararlanırsın. resen bir yere görevlendirilmezsin. nöbetli çalışma varsa gece nöbet tutmak istemezsen tutmazsın. bu tarz şeyler

@Ben_Claudius,

Teşekkür ederim.Engelli kadrosu yok ancak engelli kontenjanı var memurlarda.böyle okuyorum mevzuatlarda.
Sadece Kurumun bana izah ettiği uygulamayi teyit etmek istedim.malum çogu kez mevzuatı tam bilmeyen amirlerin farkli tutumu oluyor.çogunlukla işci memur karisık calışılan kurumlarda her 2 kadronun mevzuatsal hakları karışıyor.

SN YÖNETİCİ @KKELEBEKK HM, vaktiniz var ise dm den bir mesaj atmıştım.bakmanızı rica edecektim mümkünse tabi.teşekkür ederim.

@Ben_Claudius,

Engelli personel tescilim yapildi ve cumhurbaskanligi Kamu e uygulamasina kaydettiler.
Basvurum sonuclandigi icin takip eden olursa bilgi vermek istedim

E uyg.da başvurunun sonuçlandığını nereden anladınız sn umut, bend3 öğrenmek isterim

@dertas,

Bana kurum tebliğ etti yazıyla.
Ben bagli oldugum.kurumun bagli oldugu bakanliktaki personel görüslerini emsal gosterdim yazi ile.
Engelli kontenjani var kamuda.
Bazi arkadaslar yok dese de benim kullandigim emsal kararlarda tam olarak ta bu ifade var.
Hem.kamu e ye hem de hizmetle ilgili uygulamaya işlemişler.sonradan engelli memur olarak.

Engelli kimlik kartımı da aldım zaten bu süreçte.

@dertas,
KAmu E Kurumların personel bilgilerini işlediği bir uygulama.biz giremiyoruz.
Devlet personel Dairesi Baskanliği kapatildiktan sonra ona bagli uygulamanin yerini Kamu E almış.

@uumut43, Umut bey;
Hizmetle ilgili uyg. İşlenmiş derken biraz daha acarmisiniz şu hizmet uyg. Nedir
Hizmet dökümü/hitap hizmet dökümü ise kastınız
Engelli kimlik kartımı aldım; Vergi indirimi aldım; kuruma raporumu ibraz ettim
Benim hizmet dökümünde hala "sonradan engelli" ibaresi yok🤔

Üst Alt