Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol üst ekstremiteden engelliler ÖTV istisnalı araç alabilir mi?

m.unal

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
6 yıl önce sol omuz instabilite (çok yönlü gevşekliği) habitüel (alışkanlık yapmış) omuz çıkığından ameliyat oldum.ameliyat sonrasındaki yıllarda da bir kaç defa omuz çıkığı yaşadım. ve şu anda sol kolumda güç kaybı var.tomografi ve MRG sonuçlarıda bunu doğruluyor..Şu anda B sınıfı ehliyetim ve manuel vites aracım var ancak kullanırken zorlanıyorum. sağlık kurulu raporu alarak ötv istisnalı araç alabilirmiyim? Özür oranının kaç olması gerekiyor?Sağlık kurulu raporunda tam olarak ne yazması gerekiyor? otomatik vites araç almam mümkünmü? bu konuda net verilerle yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Özür oranının önemi yok, ancak sol üst ekstremiteden sakatlığı olanlar yurtiçinden araç alamazlar. Ancak yurtdışından alabilirsiniz.

yurtiçi ile yurt dışı arasında ne gibi bir ayrım var? benim araştırdığım kadarı ile yurt dışı için prosedürler daha zor işliyor.Ayrıca yurt dışından gelen araçta olması gerekenler bildiğim kadarı ile yurt içinde de sağlanabiliyor.Kaldı ki yurt içi aracında uygulanmayan ötv muafiyeti yurt dışından alınana nasıl uygulanacak? Bu konuda resmi bir dayanak verebilirseniz sevinirim.

kanun koya koya b...nu çıkardılar. bende sol el dirsek altı ampute. 2008 de yurt dışından 1997 model araç aldım. temmuzda 5 yılı doluyor ama satamazsın dendi. devletin engelliye el ayak oyunu çok süper gelde çık işin içinden. sanırım aracın son sahibi benim...

zekeriyausta61 senin raporunda tam olarak ne yazıyordu? yurt içinden araç almayı denedinmi hiç? senin şu anda kullandığın 1997 model aracında tertibat falan olması gerekir gibi bir ibare yada yazı varmıydı? tertibat ile mi kullanıyorsun? yada aracın otomatik mi? yurt dışından gelen araçta tertibat olması gerekiyormu? bizler gibi sol üst extremitede (sol kolda) rahatsızlığı olanlar için sorun çıkarıyorlar ötv muafiyetinden faydalandırmıyorlar diye biliyorum.

sırasıyla anlatayım:

önce hast.raporu aldım.
bu raporla gümrük heyetine girdim, sağdan kontrollü yazdılar. evraklarımı getiren kişiye verdim. kapıda engelli aracıdır damgası vurulup. ankara gümrük ambarına teslim edildi.
noterden şaadetname hazırlandı.
tertibat olarak, otomatik vitesli aracıma sinyal kolu uzatması yapıldı.(sağdan kontrol için) trafikte tescil işleri, proje, standart kontrol raporu vs.

5 yıldır biniyorum.
bu durumun peşini bırakmayın. H SINIFI ehliyetin var ise engelliye sağlanan kolaylıklar herkes için geçerli olması lazım. EL AYAK OYUNUNA GELMEMEK LAZIM.

Üst Alt