MTV İstisnası Vergi Dairesinden gelen cevap
MTV İstisnasından yararlandırılmam için Vergi Dairesine Dilekçeyi verdim. Dilekçe ekinde "H Sınıfı Sürücü Belgesi alabilir, otomatik Vitesli Araç Kullanır" yazılı sağlık kurulu raporumun fotokopisini, araç teknik belgesinin fotokopisini, H sınıfı sürücü belgemin fotokopisini, Nüfus cüzdan fotokopisini sundum. ancak alınan yanıt aşağıdaki gibidir.
"Dairemizce işlem yapılabilmesi için dilekçeniz eki .... Devlet Hastanesinden alınan .... tarih ve ... sayılı raporda sol alt ekstremite de özür bulunduğuna dair ibarenin bulunması, özür oranının ve raporun geçerlilik süresinin belirtilmesi gerekmekte olup, ayrıca raporun aslı veya onaylı bir örneğinin gönderilmesi gerekmektedir." denilmiştir.
Raporun onaylı aslı sorun değil, ancak ben "H" sınıfı ehliyeti alırken 2003 yılında aldığım ve 2013 aralık ayında aldığım raporlarda herhangi bir özür oranı belirtilmediği gibi süreki veya süreksiz ibareside bulunmuyor. Ayrıca vergi dairesenin sol alt ekstremite demesi benim özrüme uymuyor. Ben Sol kolumdan ortopedik özürlüyüm. Konu hakkında yapmam gereken işlemleri söylerseniz sevinirim. Sizce direk dava açsam kazanabilir miyim?