Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol üst ekstremite kısıtlılığında Otomatik Vites ibaresi ile ÖTV'siz araç alımı..?

Konular
5
Reaksiyonlar
0
SOL ÜST EKSTREMİTE ENGELİ OTOMATİK VİTESLİ ARAÇ ALIR RAPORU

rapor.jpg

ötv indirimiyle alakalı bir ibare yok. direksiyon topuzununda indirim için özel tertibat sınıfına girdiğini sanmıyorum. Pedallar yada vitesler haricinde bir tertibat çünkü.

+ olarak nöroloji parmaklarda hareket yok demiş. Bu ehliyet alırken başınızı çok ağrıtacak. benim çok ağrıttı bende de parmaklarda ince beceri yok yazıyordu. Doktorlara laf anlatana kadar akla karayı seçtim. şimdiden geçmiş olsun.

ÖTV indrime doktor karar vermiyor. Raporunuzu alıp vergi dairesine gidersiniz, vergi dairesi bu rapora göre indirim hakkın olup olmadığınıza karar verir. Durumun farkında değilsiniz orada tertibat sayılan direksiyon topuzu değil otomatik vitestir. Sol üst ekstremite için otomatik vites tertibat kabul edilir. Asıl rapor sonucunu yazan ortopedi doktoru görüyorsanız. Muhtemelen yeni gelişmelerden haberiniz yok. Sol üst ekremetiden engeli olanlar sadece otomatik vitesli h sınıfı sürücü belgesi alabiliyor, yeni ehliyet sisteminde de ismi B ENGELLİ olarak geçiyor. Aracımı alınca burdan haber veririm size

bykardelenn

tamam da raporda ötv indirimi yazmazsa bayii de vergi daireside sorun çıkartıyor. Benim duyduğum bildiğim odur. Çünkü özel olarak ötv indirimi yazan raporlar var :)

Ben vergi dairesine gittim sordum, oluru da aldım sıkıntı yok :) Bu konularda muz cumhuriyeti gibiyiz her ildeki vergi dairesi başka birşey söylüyor.

bykardelenn

peki vergi dairesi size herhangi bir evrak düzenleyip verdi mi? Bu raporunuz ötv indirimi için geçerlidir gibisinden. bayii bu raporu benim düşünceme göre kabul etmez. Gerçi dediğiniz gibi biri kabul etmezse diğeri edebiliyor :D Herkes kendi kafasına göre iş yapıyor. Sizi takip edeceğim işlemlerinizi bildirirseniz bende bilgilenmiş olurum. Bende 2-3 ay içerisinde araç almayı planlıyorumda. Şuan ehliyet kurulu bekliyor ehliyet aldıktan sonra ötv indirimi ve özel tertibat raporunu alacağım. Sivastaki kurulda çalışanlar ehliyetini yenileyip özel donanım kodlarını eklettir ondan sonra gel verelim raporunu dediler. Ehliyetten sonra rapor işi prosedür gibi olacak sanırım.

kardeşim özü şu şekilde sol ayağından engelli olan kişilere otomatik vitesli araç kullanır raporu sağ dizden engelli olan kişilere özel tertibatlı araç kullanır raporu olması lazım ötv den yararlanır vb şeylere gerek yok çünkü ötv muafiyetini maliye veriyor

ottobock

yani ayaklarda veya ellerde engeli olanların raporlarında ötv yada özel tertibat gibi ibareler olmasına gerek yok öyle mi ?

dikkat edersen özel tertibat yazacak fakat ötv den muaf olur diye yazamaz yazsada zaten maliye onu kaale almaz sonuçta ötv muafiyetli araç alıp alınmayacağına maliye karar veriyor yani doktor bu adamı ötv den muaf edin araç verin dese bile maliyede bir karşılığı yoktur.

Üst Alt