Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol taraftan engelli olanlar için H sınıfı ehliyet ve araç alımı..?

2526halil43

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Dostlar merhaba,
2009 yılında kısmi (sol) felç geçirdim. Bastonla yürüyebiliyorum, fakat sol elimi kullanamıyorum. Emekliyim. 18.03.2015 tarihinde Rapor aldım. Raporda %67 oran, “Engelli kimliğinden yararlanır. Ötv’den yararlanamaz” yazıyor. (18 Nisan 2015 tarihli ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ (II) SAYILI LİSTE UYGULAMA GENEL TEBLİĞİ ile artık bu haksız uygulamaya son verilerek sol koldan sol elden engelli olanların ÖTV indirimli otomobil alınabiliyor diyor). Bu drurumda benim ne yapmam gerekiyor. Birde benim B sınıfı ehliyetim vardı, el koydular. H sınıfı sürücü belgesi için ayrı rapor almam gerekirmi.

Arkadaşlar forumda yeniyim, Cevaplarınızı bekliyorum..

2526halil43 mevcut raporunuza il sağlık müdürlüğüne gidip itiraz edeceksiniz, onlarda sizi ilinizde olan bir hakem hastaneye sevk edecekler ve yeniden rapor alacaksınız. fakat bunu yapmadan önce gideceğiniz hakem hastanesinde görevli ortapedi doktoru ile görüşün ve ehliyet için rapor alıp alamayacağınızı sorun öğrenin ondan sonra ilem yaptırın. yeniden heyete girer ve yine alamazsanız boşu boşuna uğraşmış olursunuz.

Doğrusu ilgisizliğe üzüldüm. 60 yaşında biri olarak daha çok cevap (ilgi) bekliyordum. Acaba benim yaşıtlarım yokmu diye de düşünmekten kendimi alamıyorum. Saygılar sunuyorum..

2526halil43

H sınıfı sürücü belgesi için yeni bir rapor başvurusu yapmayı deneyebilirsiniz. İtiraz sürecinden daha kolay olur. Ama yok, "yakın zamanda rapor çıkarttığınız için yeni rapor verilmez" derlerse, o zaman il sağlık müdürlüğüne itiraz edersiniz.

Raporunuzda ötv'ye dair değerlendirme olmasına gerek yok. Siz H sınıfı sürücü belgesi için başvurun. Ve bana kalırsa yeni yılı bekleyin. O zaman prosedür de değişecek...

Raporunuzda ötv'ye dair değerlendirme olmasına gerek yok demişsiniz, anlayamadım. Açıklarsanız memnun olurum. Ben zaten yeni yılı beklemeyi düşünüyorum. Çok sağolun.

2526halil43

Yani, raporda doğru ibare olsun, "ötv'siz araç alır" denip denmemesi önemli değil.

2526halil43
Merhaba Halil bey,
aynı durum bende mevcut. takipte kalacağım sonucu bana bildirirseniz çok memnun kalacağım.ben yapmak istedim ama bilgi alamadım biyerden.
Çok teşekkürler

aslantolga bey merhaba, henüz herhangi bir girişimde bulunmadım. Yılbaşından sonra düşünüyorum.
Raporumda h sınıfı ehliyet ve tertibatli araç ile ilgili ibare yok. Ötv den yararlanamaz diye bir ibare mevcut, ancak ben rapor aldıktan sonra ötv ile ilgili yeni bir tebliğ yayınlandı. (18 Nisan 2015 tarihli ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ (II) SAYILI LİSTE UYGULAMA GENEL TEBLİĞİ ile artık bu haksız uygulamaya son verilerek sol koldan sol elden engelli olanların ÖTV indirimli otomobil alınabiliyor diyor). Bu drurumda benim de ötv indiriminden yararlanmam gerekir diye düşünüyorum. yılbaşından sonra h sınıfı sürücü belgesi için başvurmayı düşünüyorum. Neticeyi burada paylaşırım.

2526halil43
Halil bey aynen benim durumunda öyle Allah razı olsun sizden. Ben hastaneye felan gittim doktor nerdeyse beni isiracakti. bidahada soramadim kimseye cevapta alamadım biyerden. takipte kalacağım.

Otv ındırımı ıcın h sınıfı ehlıyet gerekıyor dıyor yonetmelıkte pekı h sınıfı ehlıyet vermeyekler artık onda da bır duzenleme olması gerekmıyor mu?

Saygılar

Sürücü belgesi ile ilgili yeni düzenlemeyi bekliyorum zaten, belli olunca işleme başlamayı düşünüyorum.

Bir üye kardeşimiz aşağıdaki bilgiyi paylaşmış;

"Yeni yönetmeliğe göre ehliyet için sağlık kurulu raporu alınmıyor.
Aile hekimine müracaat edilecek, engeliniz varsa gerekli gördüğü branş uzmanına sevk edecek, orada da muayene olduktan sonra ortopedik engel varsa il sağlık müdürlüğü nezdinde kurulan komisyona gidilecek, orası ne tür araç ve tertibat kullanacağınıza karar vererek durumunuza uygun kodları işleyecek.Prosedür artık böyle".

Üst Alt