Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol kolumdan sakatlığım var. ÖTV muhafiyetinden yararlanarak araç alabilir miyim?

AKONER

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
1984 de o zamanlarin guc kosullarinda H sinifi ehliyet almayi basardim.
2004 de OTV istisnali otomobil aldım.
Sol kolumda özrüm var, Y oran.
Şimdi yeni otomobil almak istiyorum ama otomobil musteri temsilcisi muameleciyle konustu ve artık sol kolu ozurlu olanlara OTV istisnası yok cevabı aldı.
Bu durumda eskiden istisnadan yararlanmis olmamdan dolayı acaba gene istisna alabilir miyim?
Umraniye nakil vasıtalarına gitmemde yarar var mıdır ?
Boyle bir durumla karsilasip kazanan var midir ? :))
Sevgiler

sol koldan engeli olanlar yurtiçinden ötv siz araç alımından faydalamıyorlar , fakat raporunuzla ankara nakilhaneye başvurarak yurt dışından 3 yaşına kadar olan araçları vergisiz olarak getirebilirsiniz.

bilgi için teşekkürler, "ÖTV istinası ile aldığım aracımı aynı şartlarda yenileyeceğim" dediğimde maliyede acaba şansım olur mu? :rolleyes:

evet olmadı :-(

Raporumda "H grubu ticari disi arac kullanır. (ozel tertibatli)" diye yaziyor.

engelim: sol elde konjenital anomali

bu durumda kullacagim arac otomatik vitesli olma zorunlulugu var midir ?
hastane bu konuda karar vermedigine gore kim karar veriyor, arac tertibat projecileri mi acaba?

selamlar..

Otomatik vitesli olması sürüş güvenliği açısından da daha doğru geliyor bana.

Keşke özel donanım ibaresi hiç olmasaydı. "Otomatik vitesli araç kullanır" denmesi en azından otomatik vitesli tüm araçları kullanmanızı sağlardı. Şu halde özel donanım bulunmayan araçları kullanmanız mümkün değil.

Cevabiniz icin tesekkurler.. Malum yakit ates pahasi, dizel bir zorunluluk oldu. Su an dizel otomatik arac kullaniyorum, ve 2004 de OTV indiriminden yararlanmistim. 2010 daki garip ozelge ile artik su an bu zor gorunuyor. O yuzden otomatik vites de 3-4 bin TL maliyet artisi getirdiginden ve OTV indiriminden yararlanamadigimdan duz vitese dogru gidiyorum. Sagolsun bir anlamda da devlet bu yone dogru itiyor. BU konu defalarca forumlarda tartisildi sanrim, muhakkak sol kolu engelli olanlar icin de bir iyilestirme olacagina inaniyorum. İleride engellinin ozrunun nerede olduguna degil ozur oranina paralel bir OTV indirimi olacagina inaniyorum. Su anki uygulama cok anlamsiz, hareket ettirici tertibata ihtiyaci olan engelli sayiliyor, olmayan engelsiz.. Bir de bence otomatik sanzimanin beyni hareket ettirici tertibat ve engellinin sizin dediginiz gibi trafik emniyeti acisindan bu beyne yani hareket ettirici tertibata ihtiyaci var. Bu konuda belki ilgili yerlerle sizin daha cok yazismalariniz oluyor, belki konu edebilirsiniz.
Kendinize iyi bakiniz...

Üst Alt