Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol kolumdan engelliyim. H sınıfı ehliyet alabilir miyim?

ysariahmet

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Slm.Arkadaşlar,
Öncelikle böyle bir platformun oluşturulması ve yaşatılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
Gelelim soruma yüzde 56 özürlü raporum var ( 36 ortopedik ve 20 diyabet ) doğuştan sol el parmaklarım tam açılmıyor "doğum esnasında ebe hatasından dolayı" ( 45 derece açılabiliyor ) ve omuzdan itibaren sinirlerde zedelenme ve his kaybı var ( dokunduğum nesneleri tanımlayamıyorum-sıcak ve soğuk u az hissediyorum)
Hal böyleyken H sınıfı ehliyet alarak ÖTV ve KDV ödemeden araç sahibi olmak istiyorum. Acaba mümkün müdür?
Konu ile ilgili araştırma yaptım ancak kesin bir sonuca varamadım. Sanki durum biraz hastane ve doktorların insiyatifinde gibi geldi bana.
Bilgi ve tecrübelerinizi paylaşabilirseniz sevinirim.
Şimdiden teşekkürler :)

kardeşim benimde sol koldan rahatsızlığım var ve h sınıfı ehliyetim var yani sende alabilirsin :)

sol elden/koldan engelliler için ötv indirimi yoktur.birçok arkadaşımız bu durumdan şikayetçidir.h sınıfı ehliyet alabilirsiniz ama bir işinize yarayacağını sanmıyorum.

Teşekkürler arkadaşlar, fakat kafam karıştı benim H sınıfı ehliyet alabilirsem eğer bu ehliyetin ne gibi bir faydası olacak bana?

Araç alımında ötv-mtv avantajından yararlanamazsınız.

Bu durumda H sınıfı ehliyet almanın bana hiçbir faydası olmuyor.
Teşekkürler Bülent Bey,

Üst Alt