Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol kolumdan engelliyim. Ehliyet değiştirme hatası..?

SM1708

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar,acil yardımınıza ihtiyacım var.Ben %48 engelliyim ve beyin ameliyatı geçirdiğim için sol tarafta güç kaybı bulunmakta.Sağlık rapoum varken B sınıfı ehliyet aldım fakat vites atarken direksiyon hakimiyetini kaybettiğim için otomatik araç almaya karar verdim.Araç almaya gittiğimde sağlık raporumdan ötürü engelli araç alabileceğimi söyleyip ehliyetimi değiştirmemi söyledi.Tekrar sağlık kuruluna girdim,kursa yazılıp,direksiyon sınavına girdim ve H ehliyeti aldım.Şimdi başka firma bu şekilde engelli araç alamayacağımı söyledi ve maliyeye gidip araçtırdım ortopedik engelli olmam gerekiyormuş fakat sorun şuki benim zaten sol kolumda güç kaybı var.şimdi nasıl bir yol izlemem gerekiyor.

Rapor önemli..

Raporda ne yazıyor?
H sınıfı ehliyet olur ve otomatik araç sürebilir yazıyorsa;

O zaman ehliyet değişecek ve otomatik vites dışında araç kullanamayacaksınız...

Ancak ÖTV.siz araç alacaksanız o zaman olmaz...
Raporunuza ek olarak ÖTV. muafiyetinden faydalanır şıkkı işaretli olması gerek.

Raporumda H ehliyet alabilir yazıyor.Ehliyetimde ise işitme cihazı,gözlük ve özel tertibatlı yazıyor.

araç almak için tekrar bi rapora ihtiyacınız var ortapedi ağarlıklı ve özel tertibatlı araç alır ve kullanır diye belirtilen...

Peki ben tekrar B ehliyete dönebilir miyim sonuçta önceden aldım
hiç değilse otomatik araç alıp,eşimde kullanabilir.

B ehliyete dönmenize gerek yok..
H ehliyet ile alacağınız arabayı da eşiniz kullanabilir..

sonuçta özel tertibatlı araç değil..

Peki ben suanda ne yapabilirim bu şartlarda

Sadece ehliyet değiş yeter...
ÖTV.siz araç vermezler size..

ÖTV'den muaf durumu olması için tekrar sağlık kuruluna girmeme gerek varmı yada mevcut raporda düzeltme yabilabilirmi.

Mevcut raporu doktor kontrolünden sonra düzeltme imkanları olur. Ki doktor uygun görürse; kaldı ki sizin özürlü durumunuza uygun bulmayabilirler.

Demek istediğim; raporunuzu getir düzeltelim diyen doktor olacaktır. Ve doktorun bunu yapacağını sanmıyorum: Ama deneyiniz derim: Yoksa 6 ay gibi süreç beklemeniz gerekecek.

Gerekli yardımlarınız için teşekkür ederim.H ehliyeti çok yeni alıştımsağlık raporuma ötv muafiyetini umarım düzeltebilirim.Bu şartlarda b ehliyetine sahip eşim yanında ben olmasamda aldığımız aracı kullanabilir mi

Alacağınız araç özel tertibatlı değilse herkes kullanır.
Alacağınız araç ÖTV.li olsa dahi sadece otomatik vitesli ise herkes kullanır..
Sizde başkasının otomatik viteslia racı da kullanabilirsiniz.

Dikkat çekerim özel tertibatlı ise sizden başka hiç kimse kullanamaz. Değilse yukarıda yazdıklarım geçerli..

Sol kolunuzdan engelinizle yurtiçinden araç alırken ÖTV'den muaf olamazsınız. Sadece sol ayak için 'otomatik vitesli araç kullanır, H sınıfı ehliyet alır' ibaresi olmalı.

Üst Alt