Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol kolumda kısalık var. Hangi sınıf ehliyet almalıyım?

gül bolat

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba ... Herkez gibi bilinmeyen h veya b ehliyet konusunda bilgisi olanların bana yardımcı olmasını rica ediyorum zira bilen kimse yok .Doktorun bana söylediğine göre sol kolunda kısalık olanlar araç otomatik vites olmak kaydıyla b ehliyet alabileceğini söylüyor ve ekliyor yanlız yönetmenlik değişti? Yeni yönetmenliğe göre bu durumda b ehliyet alabilirmiyim veya illaki h ehliyet almak zorundamıyım? Amacım h ehliyet almak değil indirim yararlanmakta değil yanlızca ehliyet almak istiyorum ? bilgi bekliyorum teşekkürler

Sizin durumuzu heyette belli olacak arkadaşım heyete ehliyet için müracaatta bulunun drlar gerekli incelemeleri yaparlar ve size bilgi verirler.

verdiler .. kayseri devlet hastanesi alamassın dedi.. üstelik raporumu trafiğe gönderdi .. yanlız sorun şuki yönetmenlikte rapor doktor insifiyatınde.. kayseride ki heyet yanlız bana değil hiç bi engelliye vermiyor .. üstelik neden almak istiyosunki almayın efendim diyorlar ... yönetmenikteki bu açık doktorun görüşüne mahkum ediyor insanları .. umarım anlatabilmişimdir.

nasıl yani sana ehliyet vermiyorlar...
arkadaşım ben ala bildiysem sen çok kolay alırsın ben sağ kolum dirsek altı yok ve sağ ayagım da kısalık var yaklaşık 10-14 cm ben bile bu halimle araç kullana biliyorum da sen neden kullanamazsın diyorlar ve rapor vermiyorlar aklım bile almıyor bana ilk olarak özel tertibatlı araç kullanır diye rapor verdiler kursa yazıldım oradaki direksiyon hocası emekli trafik polisiymiş sen bu şekilde araç kullanamazsın otomatik vites kullanır olarak düzenlet tekrar raporu dedi yanı özel tertibatlı raporun varsa sadce manuel araç kullana bişliyormuşsun bende doktorla sıkı bir pazarlı(durumu anlattım konu üzerinde tartıştık sonun da otomatik vitesli araç kullanır olarak ek not düşürdüler rapora) çokda iyi olmuş manuel kullanamıyorum gaz firen debriyaj kombinasyonu zor oluyordu şimdi otomatik aracım var çok rahat kullana biliyorum sana tavsiyem bulundugun il dışında başka bir rapor veren hastaneye başvur ama şunuda unutma raporu nereden aldıysan ehliyet kursuna da o il de gitmek zorundasın ve o ilin baglı oldugu trafik bölümü sana o raporla ehliyet verir başka ilin trafik bürosu raporu kabul etmez bunu göz önünde bulundur.

ümit demirci çok teşekkür ettim görüşün için .

H sınıfı ehliyet raporuma itiraz edeceğim. İtiraz dilekçesi örneği var mı?

Merhaba .. H ehliyet raporuna itiraz dilekçesi hazırlamam lazım .. konu hakkında bilgisi olan varsa bana yardımcı olabilirmi ?

Şuradaki bilgilerden yararlanabilirsiniz: http://www.engelliler.biz/forum/oze...k-vitesli-arac-raporu-olanlar.html#post311609

Ayrıca örnek olması açısından:

sol_kol_ehliyet_raporu1.jpg

sol_kol_ehliyet_raporu2.jpg

%56 engelliyim( sol ön kol agenezi''sol elimin parmakları yok'')
H sınıfı ehliyet ve ötv indirimli arac alabilirmiyim

Teşekkür ederim .. Şansımı deneyeceğim ... tekrar rapora itiraz edeceğim ancak itiraz il sağlık müdürlüğüne yapılması gerekiyormuş ... üstelik rapor örneğini istiyorlar , raporumu bana vermiyor hastane .. sebep ne onuda anlayamadım ... il sağlık müdürlüğüde aynı hastaneye gönderiyormuş itirazda .. tekrar aynı doktordan olumlu rapor çıkmasıda oldukca zor .. napıcam bilemiyorum .. gönderdiğiniz yönetmenliğe uygun bi itiraz dilekçesi hazırlıycam .. teşekkür ederim tekrar.

Merhaba ... Erciyes üniversitesi fakültesi ortapedi bölüm prof. ile görüştüm .. Ehliyet Alabileceği söyledii... Özür durumunu izah eden ve bu sebeplede h ehliyet almam konusunda bi sakınca bulunmadığını belirtir bi rapor yazdı ... Ben heyet raporu istediğim için fakülteye doktorumun bana yazdığı raporu verdim ... Cuma günü çıkıcak .. Ancak doktora raporda yanlızca otomatik vitesli ibaresinin ya da özel donanım olacak ise bununda raporda belirtilmesi gerektiği söyledim Ancak lendisi o daha sonraki işlemdir dediği için yanlızca H ehliyet alabilir raporunu çıkartıcak . Şimdi ben bu raporla direksiyon sınavında sıkıntı yaşıycam sanki ... neye göre araç kullanıcam değil mi .. ? .. düzeltirmem mi gerekir raporu ?

merhaba evet düzeltirmeniz gerekir çünkü h sınıfı ehliyet alabilir diye bir rapor alırsanız o zaman normal vites bir araç kullanırsınız, h sınıfı alabilir özel tertibatlı otomatik vites araç kullanabilir diye yazması gerek raporunuzda, ama siz ben otamatik vites istemem normal vites aracı kullanabilirim derseniz o zaman özel tertibatlı araç kullanır diye yazması yeterli olur.

oyyy oyyy .. anlatıyorumda doktoruma .. ama o sonraki mesele sen ehliyeti bi al gel yine dedi ... :confused::(

Gül hanım, sürücü yönetmeliği'nin ilgili maddesini doktorunuza aktarırsanız, aracın nasıl olması gerektiğine dair bilgileri yazması gerktiğine ikna olacaktır (madde 8/3-a-2):

2) Her özürlü için kullanılacak özel tertibatlı araç, ortopedi ile fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanının bulunduğu heyetçe tanımlanır. Ancak; kalıcı extremite bozukluklarına bağlı özürlülük hallerinde (Örneğin; amputasyon, hemiplaji/serebral palsi, ileri derecede artrit gibi) ve kronik nörolojik bozuklukların sonucu olan özürlülük hallerinde (Örneğin; multpl skleroz, parkinson, motor nöron hastalıkları, periferik nöropatiler gibi) hangi tür bir aracın kullanılabileceğinin sağlık kurulu raporu ile tespit edilmesi kaydıyla özel donanımlı motorlu araç kullanılmasına izin verilir. Bu gibi durumlarda sürücünün ne tür bir cihaz ile veya hangi becerilere sahip olursa ne tür modifikasyonlar yapılmış araç kullanabileceğinin konunun uzmanınca saptanması kaydı ile özel sürücü belgesi almaya hak kazanır. Sağlık kurulu raporunda özürlülüğün ilerleyici veya statik olup olmamasına göre hastaya periyodik kontrollerin gerekli olup olmadığı belirtilir.​

Çok teşekkür ederim cevabınız için .. Benim görüştüğüm prof. kayseri ve civardaki tek el carrahi doktoru .. bu tip vakkalar hep ona geliyormuş zaten. Mevzuat da var kendisinde Bu sebeple pek müdahe ettirmiyor . Anlatmaya çalıştım durumu ama bu sekilde olucak dedi.Cuma cıkıcak rapor yanlız yanlızca h ehliyet alabilir yazıcaklar .Gittiğim sürücü kursundakilerde ayrıntı olması lazım dediler ki mantıklı hangi aracta direksiyon dersi alacağım ? .. H ehliyette donanım ne olucak ? .. benim durumundaki durumlarda yanlızca otomatik vites olması sartıyla ibaresinin yer aldığı biliyorum başkaca özel donanım yok bildiğim kadarıyla ? sonra birde bu yüzden sıkıntı yaşamıyım .. tam sınav zamanı olmaz bu rapor derlerse gereksiz zaman kaybı .. Ben tekrar doktara gideyim artık ...:confused::(:(:(

Eğer raporunuzda özel donanım ibaresi yok ve sadece "otomatik vitesli araç kullanır, h sınıfı sürücü belgesi alır" ibaresi varsa, o zaman zaten işiniz görülüyor... O raporla alacağınız ehliyet, size otomatik vitese sahip tüm araçları kullanma hakkı sağlar..

Not: Araç alımında vergi avantajından yararlanamazsınız.

Hım ... Doktor Bana b ehliyette verebileceğini söylemişti. Yanlız ötv indiriminden yararlanayım diye h verdi.. Roparda sadece H ehliyet almasında sakınca yoktur yazıcak .. Bende yanlızca bu raporla sıkıntı yaşarmıyım diye endişe ediyorum. Sonra direksiyon sınavında sen neye göre otomatik vitesli araçta eğitim aldın raporunda bu ibare yok olması lazımdı derlerse diye endişe ediyorum ?
Bu sebeple sanki ayrıntının yazması lazım değilmidir.?Doktoruma izah ettim ancak o da o sen ehliye aldıktan sonraki raporda yazıcak dedi:confused:

Eğer B sınıfı alabiliyorsanız, bence kesinlikle B sınıfı alın...

Çünkü ne araç alımında vergi istisnasından yararlanmanız mümkün, ne de H sınıfı sürücü belgesi ile trafikte rahat etmeniz...

Teşekkür ederim cevaplar için ... Aslında benimde isteğim o yönde ... Bazen vazgecesim geliyo .. :confused:

Bülent Bey, ''Araç alımında vergi avantajından yararlanamazsınız'' cümleniz ister istemez ilgimi çekti. Geçtiğimiz haftalarda dile getirmiştim, H sınıfı raporu aldıgımı... raporda ''H sınıfı ve otomatık vites ile araç kullanımına uygundur'' ibaresine yer verilmiştir. Buna istinaden otv den yararlanamıyor muyuz ve mtv 'den, eğer yararlanamazsak ikincel araca da razıyım ben sıkıntı yok.

h ehliyet

merhaba , 2011 tarihinde fakülte hastanesinden h ehliyet alabilmem için heyet raporu çıktı.. h ehliyet sınavımı tamamladım yalnız trafik müdürlüğünden ehliyet kartımı çıkarttırmamıştım. Şimdi çıkarttırmak istiyorum ama raporun yenilenmesi gerektiği söyleniyor _? neden raporumu yeniliyorum konu hakkında bilgisi olan varsa bana yardımcı olabilirmi?

raporu alalı ne kadar zaman geçmişti
gerekçeleri neymiş sordunmu trafikteki memura

sormadım sürücü kursunu aradım dedi trafik raporu yenilemeni ister .. 1 yıl gecerlidir o rapor ? :( .... of ya sürekli rapor alamktan kusacağım artık

Sürücü belgesi için kullanılacak raporda 1 yıl sınırlaması var maalesef.

Üst Alt