Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol Kolumda hareket kısıtlılığı ve kısalık var. Engelli ehliyeti almak için ne..?

bertan

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar benim engelim sol kolumda kısalık ve hareket kısıtlılığı, engelli ehliyeti nasıl alınır izlemem gereken yol nedir söylerseniz sevinirim bu konuda hiç bilgim yok

[FONT=sans-serif]1. önce sağlık ocağına gittim. aile hekimimiz devlet hastanesinde iki doktora sevk etti. ([/FONT][FONT=sans-serif]sevk için bir resim gerekiyor.[/FONT][FONT=sans-serif])[/FONT]

[FONT=sans-serif]2. devlet hastanesindeki doktorlara muayene oldum. muayene olmak için [/FONT][FONT=sans-serif]doktor başı 50 tl ödüyorsunuz[/FONT][FONT=sans-serif]. ben 100 lira yatırdım. (giderken geçmiş raporlarınızı v.s götürün belki yardımı olur) [/FONT]

[FONT=sans-serif]3. muayeneden sonra sevkinizi il sağlık müdürlüğünde ehliyetler için kurulan [/FONT][FONT=sans-serif]heyet bölümüne bırakıyorsunuz[/FONT][FONT=sans-serif]. burada heyetin günü belli olmuyor kimi iller 10-20 kişi olunca heyete çağırıyor kimi iller bir ayda bir heyeti topluyor) [/FONT][FONT=sans-serif]telefon ediyorlar ve size randevu veriyorlar.[/FONT]

[FONT=sans-serif]4.randevu tarihinde heyete giriyorsunuz. raporunuz heyetten çıkınca[/FONT][FONT=sans-serif] il trafik şubesine gidiyorsunuz.[/FONT][FONT=sans-serif] giderken fotoğrafçıya uğrayın [/FONT][FONT=sans-serif]ehliyet için fotoğraf çektireceğiniz söyleyin ve lütfen o gün beyaz giymeyin yoksa eve gidip üzerinizi değiştirmeniz gerekecek. mümkünse siyah giyin. fotoğraf 15 tl iki tane yetiyor. [/FONT]

[FONT=sans-serif]5. ayrıca[/FONT][FONT=sans-serif] halkbankasına T.C niz ile 15 tl yatırın ve dekontunu yanınıza[/FONT][FONT=sans-serif]alıp birde fotonuzu doğruca trafik şubesine gidiniz. Not: D. hastanesinden aldığınız raporu noterde mutlaka çoğaltın çünkü ihtiyacınız olacak 2 sayfa noter sureti 50 tl. [/FONT]

[FONT=sans-serif]6. trafikten size ehliyetiniz gelene kadar geçerli olan [/FONT][FONT=sans-serif]geçici sürücü belgesi [/FONT][FONT=sans-serif]verilecektir. [/FONT]

[FONT=sans-serif]1. önce sağlık ocağına gittim. aile hekimimiz devlet hastanesinde iki doktora sevk etti. ([/FONT][FONT=sans-serif]sevk için bir resim gerekiyor.[/FONT][FONT=sans-serif])[/FONT]

[FONT=sans-serif]2. devlet hastanesindeki doktorlara muayene oldum.[/FONT][FONT=sans-serif](giderken geçmiş raporlarınızı v.s götürün belki yardımı olur) [/FONT]

[FONT=sans-serif]3. muayeneden sonra sevkinizi il sağlık müdürlüğünde ehliyetler için kurulan [/FONT][FONT=sans-serif]heyet bölümüne bırakıyorsunuz[/FONT][FONT=sans-serif]. burada heyetin günü belli olmuyor kimi iller 10-20 kişi olunca heyete çağırıyor kimi iller bir ayda bir heyeti topluyor) [/FONT][FONT=sans-serif]telefon ediyorlar ve size randevu veriyorlar.[/FONT]

[FONT=sans-serif]4.randevu tarihinde heyete giriyorsunuz. raporunuz heyetten çıkınca[/FONT][FONT=sans-serif] il trafik şubesine gidiyorsunuz.[/FONT][FONT=sans-serif] giderken fotoğrafçıya uğrayın [/FONT][FONT=sans-serif]ehliyet için fotoğraf çektireceğiniz söyleyin ve lütfen o gün beyaz giymeyin yoksa eve gidip üzerinizi değiştirmeniz gerekecek. mümkünse siyah giyin. fotoğraf 15 tl iki tane yetiyor. [/FONT]

[FONT=sans-serif]5. ayrıca[/FONT][FONT=sans-serif] halkbankasına T.C niz ile 15 tl yatırın ve dekontunu yanınıza[/FONT][FONT=sans-serif]alıp birde fotonuzu doğruca trafik şubesine gidiniz. Not: D. hastanesinden aldığınız raporu noterde mutlaka çoğaltın çünkü ihtiyacınız olacak 2 sayfa noter sureti 50 tl. [/FONT]

[FONT=sans-serif]6. trafikten size ehliyetiniz gelene kadar geçerli olan [/FONT][FONT=sans-serif]geçici sürücü belgesi [/FONT][FONT=sans-serif]verilecektir. [/FONT]

karakas69 teşekür ederim kardeşim birşey daha soracam ehliyet için verilen oran nasıl oluyor yani %40 altı alırsak bir sorun teşkil ediyormu benim raporum %47 düştüğü zaman haklarımızdan olma ihtimali varmı ?

Bertan ehliyette oran vermiyorlar il sağlıktaki heyet nasıl bir araç kullanırsın ona göre ehliyet veriyor.ötv indirimi için eğitim araştırma hastanesinden sağlık kurulu raporu alıyorsun orda oran yazıyor.ehliyetini alırsan sorun olacağını zannetmiyorum..BENİM EHLİYET KURULUNDA GÖRDÜĞÜM KESİN BİRŞEY VAR HER İKİ ELDE ENGEL VARSA KESİNLİKLE VERMİYORLAR....

karakas69

bence yanılıyorsun benim her iki elde var ve sadece otomatik vites ibareli rapor verildi.

Gareensea kardeş ne zaman ehliyetini aldın.ben her iki eldede hareket kısıtlılığı veya ampute olana vermiyorlar dedim.benden önce kurula giren arkadaş öyleydi vermediler.benim sol kol ampute doktor sağ kolumu elleriyle kontrol edip hareketler yaptırdı bilgin olsun.

pazartesi günü aldım ben ya tabi hastalığa göre değişebilir kesin konuşmamak gerekir benim iki el parmaklarda rahatsızlık var.

Emekçi ve bülent abi [FONT=sans-serif]35.4- Direksiyondan sağ eli çekmeden kullanılabilen kontrol cihazları temin etmen lazım.

bunu nasıl ve nereden temin edecem bilginiz varmı ?[/FONT]

Üst Alt