Deveye boynun niye eğri diye sormuşlar. O da cevap vermiş; "nerem doğru ki?"
Bunun mücadelesini ben 15 yıl önce verdim. Ama Türkiye gibi her yasası eğri bir ülkede bunu düzeltmek zor. H tipi sürücü belgesi alacaksınız, rapor işçin sağlık kuruluna müracaat ediyorsunuz, ortopedist sizi şöyle bir süzüyor ve ekliyor:
- "Sen araç kullanamazsın." Yahu sen müneccim misin? Buna bir çırpıda nasıl karar verebiliyorsun? Varsayalım ki, otopedist bir sürücü değil. Hayatında direksiyon başına oturmamış. Nereden bilecek benin araç kullanıp kullanamıyacağımı?
Ben 1985 yılında H tipi sürücü belgesi almak için sağlık kuruluna başvurdum. Ortopedist bana aynen bu ifadeyi kullandı. Bende dedimki;
- "Doktor bey, ben hastahaneye özel düzenekli kendi otomobilimle geldim. Otomobilim hastahanenin park yerinde. Beni direksiyon başında bir görün ve eğer araç kullanmama bir engel varsa bana; "sen şu nedenden dolayı araç kullanamazsın" deyin. Doktor bu defa daha sert bir sesle;
- "Kullanamazsın diyorsam kullanamazsın, fazla uzatma" deyince, evraklarımı kurulun huzurunda yırtıp çöpe attım ve o günden beri aracımı sürücü belgesiz olarak kullanıyorum.
Çarpık düzene, çarpık cevap.
Alıntı: OturanBoğa
Ortopedi muayeneye ilişkin esaslar
Madde 8: [...]
(2) Extremite noksanlığında;
[...]
b) Üst extremitenin dışında extremite noksanlığı (doğuştan veya sonradan) halinde Ortopedi ve/veya Fizk tedavi ve rehabilitasyon uzmanının raporu uyarınca H Sınıfı Sürücü Belgesi verilir. Üst extremitenin tek taraflı noksanlığında da Ortopedi uzmanının kanaatiyle, H Sınıfı Sürücü Belgesi verilebilir.
İşte kanunlarda böyle boşluklar bırakıp, ortopedistlerin başımıza kral kesilmesine yol açıyorlar. Verilebilir yerine verilir yada verilmez diye kestir at ve hiç olmazsa herkes hakkını hukuunu bilsin.