Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol kolum bilekten yok. Otomatik vitesli araç kullanabilir, ötv'siz araç alabilir..?

daslieben

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle yapımış olan bu çok faydalı hizmetten dolayı size teşekkür ederek başlamak istiyorum.
Ben Hukuk Fakültesi'nde araştırma görevlisi olan birisiyim.
Sok kolum bilekten sonra doğuştan yok.
1997 yılında H tipi ehliyet aldım. Düz vites herkesin kullandığı araba ile sınava girdim, kazandık. Ama H tipi ehliyet verdiler. Ehliyetimde H tipi dışında başka bir sınırlandırıcı ibare yok.

Şimdi benim iki sorum var.
Birincisi ben sadece otomatik vitesli bir arabayı mı kullanabilirim?
İkincisi de vergisiz araç alma imkanım var mı?

Saygılar ve teşekkürler.

Ali

ali bey otomatik vitesli araci kullanabilirsiniz
ama vergisiz yani ötv den muaf araç alabilmek için hastaneden birde ozel tertibatlı araç kullanabilir ibareli rapor almaznı gerekli eger bu raporu alabilirseniz ötv siz araç ta alabilirsiniz ve her yıl MTV den muaf olursunuz

1. tercih: Tüm otomatik vitesli araçları kullanabilirsiniz. Direksiyonda topuz olması yeterli. Ama bu şekilde olursa vergi muafiyetli araç alamazsınız

2. tercih: Vergisiz otomobil almak istiyorum. Sonucunda özel donanımı olmayan araçları kullanamamak ve bana ait özel donanımlı aracı benden başka hiç kimsenin kullanamaması kısıtlamalarını da kabul ediyorum.
Derseniz: Koladan sakatlığı olan kişilerin vergisiz otomobil alabilmelerine dair bildiklerim:

Raporda olması gereken ibare: sağ üst ekstremiteyi kullandırmayı gerektirmeyecek özel tertibatlı araç kullanabilir

Araçta olması gereken özellikler: otomatik vites, direksiyona topuz takılmış, silecek kontrolu ayağa alınmış

Ruhsatta bahsi geçen ibare: özel tertibatlı özürlü aracı

Bu şekilde araç alınabilecek örnek bayii: güven oto eskişehir / Neslinur hanım - neslinur.kaya@renault-mais.com.tr & gsm: 0534 811 22 44

Donanım resmini bir arkadaşımdan istedim. Gelince buraya aktaracağım. O zman İstanbul'da nerede nasıl yaptırılabileceğini de araştırırsınız...

Üst Alt