Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol kolum ampute. "Otomatik vites olmaz, aracı yalnızca sen kullanırsın" dediler!?

Sevdatasoy

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Sol kolum ampute. "Otomatik vites olmaz, aracı yalnızca sen kullanırsın" dediler!?

merhaba
yaklaşık bir aydır araştırmaktan artık sinir olduğum konuyu son bir umutla size sormak istiyorum.
sol kol dirsek altı doğuştan amputeyim H sınıfı otomat,k vites kullanır ehliyetim var. ötv indiriminden faydalanıp sıfır araç almak istedim tertibat gerekli otomatik vites olmaz sadece dediler. onuda senden başkası kullanamaz dediler. eyvallah dedim. peki ben otomatik kullanayım benim ehkiyetimde tertibat gerekli ibaresi yok dedim. olmaz kullanamazsın dediler. ama benim bildiğim ve araştırmaarımın sonucu şunu gösteriyor. eğer ehliyette tertibat ibaresi yoksa her otomatik vitesi kullanabilirsin. lütfen sizlerden rica ediyorum bunu belirten bir yasa evrak varsa paylaşın. artık çok yoruldum araç alıcam alamıyorum adım atamıyorum. lütfen sizlerden yardım bekliyorum.:(:(

Sevgili Sevdatasoy ; Bulunduğun yerdeki Vergi Dairesi Başkanlığına ÖZELGE formu ile müracaat et.Kesin sonucu sana yazılı olarak veriyorlar.Hiç vergi dairesi müdürlüğü veya araba bayisi ile uğraşma.Umarım her şey istediğin gibi olur.Allah kolaylık versin.

Benim de iki kol ampute ben de araştırıyorum ama ehliyet dahi alamıyorum bu konuyu uzun araştırıp susmamız gerekiyor

otomatik vites kullanabilir maddesini bulamadım. tertibat gerekli diyor sanırım. doğrumudur?

vergi dairesine gittim otomat,k vitesli aracı tertibat yaptırmadan alabilirsin dediler. sonra bayiye gittiğimde bu mümkün değil tertibat şart dendi. ondanda vazgeçtim 2. el otomatik alalım bunu kullanayım ehliyetim böyle dedim trafiğe gittim otomat,k vites kullanamazsın dediler. hala neyi kullanıp kullanamayacağımı öğrenmiş değilim :(

tamam da ehliyetini almadın mı kod yazmıyor mu?
H sınıfı kalktı artık B kodlu ehliyetler veriyorlar mesela bende 78 yazıyor yalnızca otomatik vitesli araç kullanır ibaresi

sol el önceden alamıyordu tertibat gerektirmeyip sadece otomatik yeterli oldoğu için ama 2015 şubattaki değişiklikle düzelttiler sadece otomatik tertibatsız ötv muafiyeti sağlandı. bu günlerdeki andaki yeni ötv düzenlemesinde yine bişeyler değiştimi ne oldu bilmiyorum araştırıyorum bilen varsa yazabilirmi.

sol kol engellilerde otomatik vites araç özel tertibat sayılır. mayıs-2016 da ben aldım ve hiçbir tertibat yaptırmadım. ancak MTV muafiyeti için sinyal kolu gibi solda bulunan kolların sağ tarafına aktarılması gerekiyor. ÖTV muafiyeti için hiçbir tertibat herekmez. ayrıca elinizde bulunan H sınıfı ehliyetiniz 2021 yılı sonuna kadar geçerlidir.

değiştirmedim. siz tertibatsız otomatik vites kullanabiliyorsunuz yani? trafik ceza yazmıyor öylemi? yeni ehliyetten önceki ehliyetiniz neydi peki? 78 kod için ne olması gerekiyor?

ben kullanıyorum kimse de ceza falan yazamaz. ben henüz ehliyeti değiştirmedim. Otomatik vites ibareli H sınıfı ehliyetim. siz başka bir araç bayii ne gidin bence. vergi dairesi olur verdikten sonra bayii sadece araç satmamak için sizi yokuşa sürüyor derim ben.

sinyal kolunu sağa aldırdığınızda tertibat olarak geçiyor işte. onuda benden başkası kullanamıyor. ötv mtv istemiyorum ben otomatik kullanayım istiyorumama onada olmaz dediler. arkadaş yazmış 78 kodlu ehliyet diye bi umutlandım bakalım

tanerbudak sizinde ehliyetinizde otomatik vites kullanır ibaresimi var? vergi indirimindenmi yaralandınız? aracınızı başkası kullanabiliyormu?

sinyal kolunu sağa aldırmak özel tertibat sayılmaz. yukarıda yazdığım yönetmeliği götürün otomobil bayiine. sinyal kolunu sağa aldırmak sadece MTV muafiyeti için gerekli. ben aldırmadım sağa ama vergi dairesi sanırım hata ile MTV den muaf tuttu beni.

evet otomatik vites ibaresi var H sınıfı ehliyet. 2015 aralıkta aldım ehliyeti. mayıs-2016 da araç aldım. aracı herkes kullanabiliyor. özel tertibat olmadığı için herkes kullanabilir. ne vergi dairesi ne trafik hiçbir sorun çıkarmadı. iş bilmeyen insanlar böyle yokuşa sürüyorlar.

bence siz düşündüğünüz markanın başka bayisine yönelin. balıkesirdesiniz sanırım. izmir e yönelin derim.

Bendeki kodlar 78,43 103.02 yılda bir kontrol ehliyet alma sürecindeyim şu an ama yazdıklarınız düşündürdü beni şimdi ben mtv den muaf olmayacak mıyım? Bana mtv den de muafsın dendi ama engel oranım%53

Elinizde eski ehliyet olduğunu bilmiyordum ben yeni engelli oldum bende B sınıfı vardı normal engelli olunca yeni ehliyeti bu şekilde veriyorlar. Ehliyet değişimi içinde Önce Aile Sağlık hekimine sonra engeline göre uygun doktorlara sevk ediyor devlet hastanesine gidiyorsun muayene oluyorsun 2 doktordan fazla ise kurula giriyorsun değilse raporu il sağlık müdürlüğüne gönderiyorsun seni kurula çağırıyorlar bir de orada bakıyorlar durumuna uygun kodları yazıyorlar kağıda o kağıtla emniyete gidiyorsun veriyorsun evraklarını 1 haftada yeni ehliyet evine posta oluyor.

MTV muafiyeti için vergi dairesi sol kol engellilerde sinyal kolunu sağa aldırmayı şart koşuyor. en azından kanun bu şekilde ama bazı vergi daireleri uygularken bazıları uygulamıyor. ben araç alırken vergi dairesine telefon açıp sordum. mtv için sinyal kolunun sağa alınması şart dediler ama ben aldırmadım buna rağmen muaf tuttular.

Ceylinfatih44 benimde yüzde 56 tanerbudağın yazdıkları umut oluşturdu bana. ehliyetlerde 2021 e kadar geçerliymiş.
tanerbudak çok vaktinizi aldım helal et hakkını umut oldu yazdıklarınız benim için. peki araçta nekadarlık bir indirim aldınız? ilk önce ne yapmalıyım sence? indirimden faydalanabileceksem sıfır alıcam faydalanamazsam ikinci el oto vites alıp eşimle birlikte kullanıcaz. ama burdaki trafik bu ehliyetimle otomatik vites kullandığımda ceza alacağımı söyledi bizzat gidip kendim sordum.

Ben sol ayak engelliyim beni kapsamıyor yani mtv bu arada hangi ehliyetler 2021e kadar geçerli teşekkür ediyorum ben ilk defa ehliyet alıyorum bu arada söyleyeyim dedim

Valla bende yılda bir nereye nasıl gideceğimi bilmiyorum zamanı yaklaşınca il sağlıktan öğrenmeyi düşünüyorum

eğer ehliyetinizde otomatik vites kodu varsa ister ikinci el ister 0, hiçbir trafik polisi sana otomatik vitesli araç kullanamazsın diyemez.
veyahut sinyal kolu sol ele aktarılan otomatik vites kodunuz var ise bu sinyal kolu tertibatını karşıladığınız takdirde trafik polisi hiçbir zaman size bu yüzden ceza yazamaz.

Üst Alt