Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol kol ve bacağından engelli olan babam nasıl bir rapor ve araba alabilir?

aslantolga

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
cyl Ufukalp Deniz şahbaz
Merhaba size bir sorum olacak
2013 yılında %78 oranında ortopedik engelli raporu aldik
Ama raporumuzda ÖTV muafiyeti otomatık vites ve H Sınıfı sürücü belgesi ile ilgili bir tanı yok.
2016 yeni yönetmeliğe göre ÖTV siz araç alacağım alabilmem için ne yapmalıyım
engelli durumu sol taraftan felçli babam, sol kol kullanamıyoruz. Sol bacak tam fonksiyonlu calismiyor
Prosedüre nerden başlayım.?
Cook teşekkür ederim

aslantolga
Aldığınız o raporu unutun.
Artık H sınıfı diye bir ehliyet türü yok zaten.
Kod içeren B sınıfı ehliyet için aile hekimine müracaatla ilgili branş uzmanına sevk alın. Uzman değerlendirmesinden sonra raporun il sağlık müdürlüğü komisyonuna gitmesi ve orada kullanılabilecek araç/tertibat türü belirlenip uygun işlenmesi gerekir.
Hem alt hem üst ekstremitede kısıt olunca ehliyet zor bence.
Ehliyeti alsanız da şu an maliyenin yönetmeliğinde hala H sınıfı ehliyet şartı devam ettiğinden uygulama oturana kadar araç alabileceğinizi sanmıyorum.

aslantolga Ufukalp bey'in de dediği gibi maliye mevcut yönetmeliğini yenilemedi henüz ve H sınıfı ehliyet istiyor. Acele etmeyin ve maliye yönetmeliğinin yenilenmesini bekleyin derim. Ben sol kol engellisiyim ve öyle yapıyorum açıkçası. Yoksa ötv indirimi için H sınıf ibareli ayrı bir rapor çıkartmam gerekecek ve buda ayrı bir dert şuanda.

Ufukalp Deniz Şahbaz
teşekkür ederim ilginize.
zamanında h sınıfı ehliyeti alabilen var sol kol ve bacaktan engelli olan birisi örnek olarak söylüyorum.
bu devirde engelli engelleri tek başına kaldırmaya çalışıyor. sağlam adam zor. uğraşır bu prosedürlerle. ne saçma bir sistem. Biraz daha bekleyeyim o vakit.

aslantolga beklemek en iyisi şuan için. Ha bekleyince güllük gülistanlık olmayacak ama belki 1-2 prosedür ile daha az uğraşmış olacaksın.

Üst Alt